Vihreä alkuviikko

Juhlaviikonlopun jälkeen mun on tehnyt mieli hyvin kevyttä safka ja paljon vihreää. Esimerkiksi kanaa ja riisiä en ole pystynyt syömään laisinkaan, sillä olo on ollut jotenkin niin nuutunut. Nyt tarvitaan vihreää ja paljon! Mulle iskee usein näitä olotiloja jos olen juonut viikonloppuna alkoholia ja syönyt pizzaa. Keho on tukossa eikä aineenvaihdunta pelaa. Saman efektin tekee nykyään valkoinen sokeri tai karkkipäivät, kroppa menee ihan seis ja vatsa voi huonosti.

Vihreällä on kokonaisuudessaan kyllä kumma vaikutus. Se virkistää, boostaa aineenvaihduntaa, kirkastaa mieltä ja tekee olosta kaikinpuolin energisemmän. Suosittelenkin nuutuneeseen ja tukkoiseen oloon ehdottomasti muutaman päivän ”vihreää kuuria”. Ja nyt ei puhuta mistään laihiksesta, vaan ihan kehon energisöinnistä ja mielen virkistämisestä. Smoothieisiin laitetaan kunnolla laadukkaita ja hyviä aineosia, juodaan paljon vettä, syödään runsaasti salaattia ja muuta vihreää, ehkä itse tehtyjä keittoja lounaaksi tai vastaavasti kalaa. Joka päivä ei ole pakko vetää kanaa ja riisiä tai pastaa.

IMG_1736

Alla hyväksi toteamani detox-smoothien resepti, joka laittaa ehdottomasti aineenvaihdunnan pelaamaan! Avocado tuo smoothieen hyviä rasvoja ja täyttävyyttä. Ananas, sitruuna ja kurkku puolestaan poistavat turvotusta, sekä ylimääräisiä nesteitä. Yrtit taas tuovat aivan ihanaa makua ja kirpsakkuutta. Siispä jos olo on viikonlopun jälkeen tukkoinen, ei muuta kuin blenderi laulamaan!

Green detox-smoothie (kahdelle)

  • 550 g tuoretta ananasta
  • 1/2 kurkku
  • 1 sitruuna (mehu)
  • 1/2 avocadoa
  • Kourallinen mintunlehtiä
  • Kourallinen basilikanlehtiä

PS. Tämä oli ensimmäinen vihersmoothie ikinä, joka meni alas myös miesystävälleni. Eli nyt on todellakin ei laisinkaan perinteisen makuinen vihreä kyseessä, joten kannattaa kokeilla. ;)

IMG_1758

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta