Mitä terveellistä leffaevääksi?

Itse lukeudun niihin jotka eivät yksinkertaisesti osaa käydä leffassa pelkän vesi -tai limupullon kera. Limsaa nyt muutenkin juon aniharvoin ja vesipullon kanssa on super tylsää. Joskus olen tätä kikkaa kokeillut ja arvatkaa vaan kuka kävi loppuleffan ajan seuralaisen karkkipussilla… Leffassa yksinkertaisesti vaan pitää olla hyvää naposteltavaa!!

Joskus on kokeiltu niinkin äärilaitaa kuin viinirypäleitä, luumuja, persikoita ja mitä vielä. Mielestäni leffa ei kuitenkaan ole hedelmien paikka. Leffaelämys on tarkoitettu sielun ja ruumiin erityiseksi nautinnoksi, eli siellä nyt vaan pitää olla eväänä jotain arjesta poikkeavaa. Mutta mitä jos tahtoo vältellä sitä sokeria, eikä ehkä ottaa Makuunin laarista puolen kilon irttarisäkkiä vaan haluaa herkutella, mutta terveellisemmin? Tähänkin on onneksi nykyään vaihtoehtoja! Itse olen aika maestro näissä terveellisemmissä herkutteluissa ja löydänkin kaupoista jos jonkunlaista kivaa. Ja nykyään muuten enää aniharvoin ostan edes kunnon ehtaa irtokarkkipussia leffaan.

IMG_1765

Oma ehdoton suosikkini on Punnitse & Säästän ja Parrotsin kuivahedelmälaarit. Noista kyllä tulee usein kerättyä joukkoon erilaisia tummasuklaallakin kuorrutettuja juttuja mutta parempi sekin, kuin irtokarkit. Jos näitä vaihtoehtoja ei oteta huomioon ja tahdon ottaa vielä ”terveellisemmin”, ostan usein raakapatukan tai raakasuklaata. Myös omatekoiset cashewpähkinä-karpalosekoitukset ovat makuuni. Yleensä itseasiassa riittää jos mukana on jotain speciaalimpaa, kuten vaikka raakasuklaata ja sitten puolestaan suolaiseksi vaikka casheweja.

Eilen käytiinkin leffassa katsomassa Napapiirin Sankarit ja tuli pitkästä aikaa ostettua ”suolaisempaa” herkkua, eli Pirkan juureslastuja. Noihin ei kuitenkaan ole lisätty suolaa, vaan juuresten lisäksi ne sisältävät auringonkukkaöljyä ja glukoosisiirappia. Ei ollenkaan huono vaihtoehto! Enkä oikeastaan näe muuta huonoa näissä, kuin ehkä glukoosin joka nostattaa verensokeria. Pussi on kuitenkin alle 100 g mikä tarkoittaa sitä, että kovin suurta annosta niitä ei edes pysty leffan aikana kiskomaan. Ainut oikea miinus on ehkä haju… Kuulemma ainakin seuralaisen nenään kävi aika kovasti, hahah. :)

IMG_1763

Juomien suhteen en tosiaan ole limuihmisiä. Leffaan tuleekin usein napattua mukaan kookosvesi, Froosh-smoothie tai Oatlyn ”maustettu” kaurajuoma. Joskus otan kivennäisveden mutta sitä tulee kyllä juotua hyvin vähän. Itselläni vatsa ei meinaa noita kuplavesiä oikein sietää… Limullekin on siis vaihtoehtoja.

Mielestäni kenenkään ei kuitenkaan tule ottaa paineita leffaherkuttelusta. Jos elokuvissa käy vaikka harvemmin, on ihan varmasti oikeus ottaa se karkkipussi. Välillä itsekin sellaisen kerään mutta jostain syystä nykyään harvemmin. Nyt varsinkin, kun olen siinä ”irti sokerista -projektissa” mukana olen kiinnittänyt sokerin saantiin enemmän huomiota. Hommasta ei kuitenkaan kannata tehdä ongelmaa, ei missään nimessä. Monelle leffa on sellainen viikon herkkutuokio ja se on ihan sallittu. Tarkoitukseni oli vaan tuoda esille se, että terveellisempiäkin vaihtoehtoja löytyy. Makuuni ei ole ainoa vaihtoehto jos näin ei tahdo. :)

Miten te herkuttelette leffassa vai herkutteletteko ollenkaan? Onko leffaan mielestänne ylipäänsä pakko raahata eväitä?

IMG_1766

On my way

17 vastausta artikkeliin “Mitä terveellistä leffaevääksi?”

 1. Joo leffassa on pakko olla aina syötävää ja mielellään irtokarkkeja! Itsellä kun vatsa sietää niitä eikä tuu pahaa oloa kun on alla puhdasta ruokaa :) mut annappas olla kun vetäsee tyhjään vatsaan karkkia..yök! :D jos syöt ihan irtokarkkeja niin minkälaisia sun pussiin päätyy? Ja kuinka paljon yleensä syöt? :) olis muuten ihana sellane päivä sun kaa postaus!

  • Joo. :) No usein sinne päätyy suklaisia, kirpeitä hedelmiä ja salmiakkeja. :) Yleensä pystyn syömään joku 200 g ilman pahaa oloa.

 2. Joo kyllä sen kunnon karkkia pitää olla sen kerran kun leffassa käy! Eli noin kerran kuussa! Jotenki ne vaan maistuu niin superhyville pienen tauon jälkeen. Ei sillä että noi terveelliset herkut pahoja ois mutta tykätään miehen kaa ostaa yks iso pussi ja mässyttää niitä! Haha!

  • Jeps. :) No mut hei, oikeutettu pussi jos tosissaan vaan kerran kuussa syötte. Meillä taas niin eri karkkimaku että aina omat. ;)

 3. Jep, jos sitä leffaan menee niin kyllä siellä pitää mässyt olla mukana. Yleensä mulla on vakiovarusteena makuunin karkkipussi ja Fenixin karpalojuoma. Mutta eilen kun käytiin leffassa niin napattiin mukaan sellanen ruisnachopussi ja upposi hyvin kun puoliksi leffaseuralaisen kanssa se syötiin. Jopa niin hyvin, että pussin pohja häämötti kun itse elokuva alkoi :D

  • Juu toi on tyypillistä, että mainosten aikana on syöty jo koko setti! :D

 4. Itse käyn sen verran harvoin leffateatterissa, että silloin on kyllä ihan irtokarkkeja mukana.
  Kotosalla jos kaveriporukalla katsotaan leffoja, tarjolla on terveellisempää. Hedelmiä/marjoja ja turkkilaisesta jogurtista tehty kastike (hunajalla, kanelilla tms. maustettuna). Ja kasvistikkuja kermaviilidipillä.
  Ja lehtikaalisipsit ovat uusin rakkaus! <3

 5. Irtokarkkeja yleensä leffassa mukana! Tosin ahmin suurimman osan jo mainoksien aikana. Koska haluan keskittyä itse leffaan, varsinkin jos on komedia ja naurattaa paljon 😂

  • Hehe, taitaa olla aika tyypillistä syödä kaikki ennen mainosbreikkiä. ;)

 6. Syömistä en tarvii, mutta Pepsi Maxia tai TEHO lite boostia voisin litkiä vaikka kolme litraa… Tyydyn kuitenkin puoleen litraan, koska en halua lähteä kesken leffan vessaan:–D

  • Ne ovatkin vähän parempi vaihtoehto kuin karkit. Jopa jollsin tapaa terveellisempiäkin. :)

 7. Hei Jutta!

  Erittäin kiva ja tarpeellinen postauksen aihe! Pyrin painonhallintaan ja siksi minusta joskus tuntuu, että en oikein voi mennä leffaan, kun sinne nyt kuitenkin täytyy ostaa se Makuunin 300 gramman säkki suklaata, salmiakkia ja lakua. Keksin jostain vastauksestasi kommenttiin, että kyllähän nyt 200 grammankin pussi olisi ihan riittävä – etenkin jos käy harvakseltaan leffassa eli noin 1-2 kertaa kuukaudessa.

  Kuitenkin rakastan leffassa käymistä enkä haluaisi tämän naposteluasian rajoittavan sitä. Itsekin olin tullut siihen tulokseen, että leffaan voisikin ottaa raakapatukan ja mahdollisesti kofeiinittoman ja rasvattoman lattenkin lähikahvilasta. Myös tuo mainittu light limsa -pullo vaikka pelkältäänkin voisi toimia painonvartijalle. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta