Perjantain resepti – Uunipannari (M, GL)

Kuten tiedätte, banaanipannarit ovat ehdottomia lemppareitani. Välillä niihin kuitenkin kyllästyy ja on aika kehitellä jotain vähän vastaavaa, ravinto-arvoista kuitenkaan tinkimättä. Tykkään varioida ja siksipä kokeilenkin aina rohkeasti erilaisia reseptejä. Toisinaan sitä epäonnistuu ja sitten taas välillä löytää niitä helmiä kuten tälläkin kertaa.

Pitkään olen miettinyt, että olisi kiva kokeilla uunipannaria, joka olisi paksumpi ja muhkeampi, kuin perus banaaniletut. Eilen ryhdyinkin tuumasta toimeen ja ainoat ehdot pannarille olivat maidottomuus, sekä gluteenittomuus. Niistä en tingi. Lopputulos oli kuin olikin todella onnistunut! Ainoa seikka jonka tajusin vasta siinä vaiheessa, kun pannari ei noussut… Missä on leivinjauhe?! Sitä siis ensi kerralla myös hippusellinen jotta saadaan pannari kohoamaan. ;)

IMG_1788

Banaani-mustikka pannukakku (M, GL) / 2-3 hlölle

  • 4 kokonaista kananmunaa
  • 2 kananmunan valkuaiset
  • 2 banaania
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 rkl maustamatonta heraa
  • Ripaus vuorisuolaa
  • Mustikoita 2-4 dl
  • Se leivinjauhe!! 

Blendataan kaikki muut aineosat sekaisin paitsi mustikat. Kun seos on tasainen, kaadetaan se voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Päälle kaadetaan mustikoita oman maun mukaan. Paistetaan 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20-30 minuuttia, uunin tehosta riippuen.

Nautiskellaan marjojen ja haluamiensa päällisten kera. Mansikoita, kookoshiutaleita, suomalaista hunajaa… Itselleni nämä toimivat paremmin, kuin hyvin mutta jos jotain speciaalia kaipaa niin päällehän voi laittaa vaikka karpaloita, raastettua raakasuklaata, vadelmia, goji-marjoja jne. Mielikuvitus vaan rajana!

Ihanaa alkavaa viikonloppua! :)

IMG_1789

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta