Minä ja blogini

Pysähdyin taannoin mietiskelemään blogiani, tätä päivää ja sen historiaa. Olen viimeiset kolme vuotta tainnut kirjoitella ihan päivittäin mutta sitä ennen jo 2010 kirjoittelin ensimmäisiä postauksia. Nuo vanhimmat postaukset olen tosin myöhemmin poistanut ja historiaa löytyy blogistani nyt aina vuodesta 2012 saakka. Itse en oikein edes uskalla mennä noita vanhoja postauksia selailemaan, iskee niin kova nolotus ja myötähäpeä. Hah. :D Kuvat aivan hirveää laadultaan, teksti hassusti jäsenneltyä ja todella tönkköä. Kirjoitinkin tuolloin vielä hyvin lyhyitä tekstejä ja sellainen pohtiva tai ajatusten laukka puuttuvat noilta ajoilta kokonaan. Teksteistä huokuu lapsellisuus ja osittain myös sellainen keskeneräisyys.

On ollut kyllä todella jännä seurata blogimaailman kehitystä nämä vuodet. Jos joskus vielä riitti kännykkäkuvat saatika sitten ne jollain pokkarilla napatut keltaiset fotot, nykyään homma vaatii paljon enemmän. Muistan itseasiassa, kun tuolloin postausten tekoon meni todella vähän aikaa. Sitä kirjoitti vaan muutaman rivin ja lisäsi kuvat suoraan kamerasta jolloin homma oli selvä parissakymmenessä minuutissa. Nykyään kaikki on toisin. Tokihan jokainen itse päättää kuinka paljon blogiinsa aikaa käyttää mutta jos haluaa pysyä ns. ”keimeissä mukana”, niin kyllä paketin tulee olla kaikin puolin kunnossa. Ja tällaiseen pakettiinhan menee aikaa, ja paljon.

IMG_1383

Nykyään myös blogien laaja skaala antaa jokaiselle jotain luettavaa. Toiset tykkäävät lueskella kiiltokuvamaailmasta ja hakea sieltä inspiraatiota. Täydellisyys kiehtoo. Toiset taas viihtyvät maanläheisemmissä blogeissa, joissa jokainen juttu ei ole niin täysin mietittyä. Uskon kuitenkin, että blogien laadukkuus on joka tavalla nyt pinnalla. Vaikka homma olisikin maanläheisempää, tykätään lueskella suhteellisen oikein kirjoitettua tekstiä, joka on jäsennelty hyvin ja jossa on punainen lanka. Myös visuaalisuus miellyttää useimpien silmää ja laadukkailla kuvilla varustetut blogit pärjäävät. Mutta mikä sitten tekee blogista mielenkiintoisen? Sitä monesti mietin. Onko se kokonaisuus, bloggaajan nettipersoona, karisma, taito vai mikä?

Multa esimerkiksi monesti kysytään miksi kirjoitan tai olenko koskaan miettinyt lopettavani? Tähän aina vastaan, että oikeastaan en. Vaikka blogin alkutaipaleella sain paljon negatiivista palautetta ja haukkuja, en lannistunut. Itseasiassa nykyään, kun saan todella harvoin mitään törkyä järkytyn siitä enemmän kuin tuolloin, kun sain sitä viikottain. Kaikkeen siis kai tottuu ja mielestäni se kaikki positiivinen ja hyvä kumoaa negatiivisen. En tosin yhtään tiedä kuinka kauan blogini tulee elämään. Tällä hetkellä ei mielessä käy edes ajatuksia lopettamisesta mutta mistäs sitä tietää mitkä ovat fiilikset muutaman vuoden päästä? Rakastan tätä hommaa todella paljon ja en voi kieltää, ettenkö olisi miettinyt myös ammattibloggariksi ryhtymistä. Vaikka tavallaan pidän tätä nykyään jo enemmän työnä, kuin vaan harrastuksena en kuitenkaan ole päätoiminen bloggari. Tämä on sivutyöni, josta ehkä vielä joskus voisi ammattiakin miettiä, aika näyttää!

No sitten puolestaan se miksi kirjoitan juontaa juurensa teistä lukijoista. Parasta bloggaamisessa onkin ehdottomasti vuorovaikutus teidän kanssanne. Itse en välitä enää nykyään niinkään tilaisuuksissa ravaamisesta tai tavarasta, jota postisetä kotiin tuo. Kun käy päivätyössäkin on sitä ihan pakko karsia jostain. Jos ravaisin jokaisessa tilaisuudessa, se aika olisi pois myös itse blogistani ja eihän se nyt toimisi? Lukijat, blogin kautta solmitut uudet ihmissuhteet ja kontaktit. Niiden saralla tämä antaa ja paljon.

IMG_1382

Vaikka bloggaaminen onkin muuttunut tässä vuosien saatossa, en pidä tätä muutosta laisinkaan huonona seikkana. Mielestäni on hyvä, että asiat kehittyvät, mennään kokoajan eteenpäin ja paikalleen on turha jäädä junnaamaan. Välillä kyllä itse mietin, kehittyykö oma blogini jatkuvasti, vai onko se jäänyt nimenomaan paikalleen pyörimään? Toki suuri muutos on tapahtunut blogin alkuajoilta tähän päivään mutta tapahtuuko kehitystä jatkuvasti? Tietenkin ei-ammattibloggaajan blogi kulkee vielä enemmän käsikädessä kaiken muun elämän kanssa, koska päivisin on muutakin tehtävää kuin panostaa blogiin ja hioa kuvakulmia. Mutta silti, niin moni pystyy siihen joten kyllä minäkin pystyn. Näin pyrin ajattelemaan. :) Tähän kohtaan olisi varmaan hyvä kysyä teiltä, toivotteko blogissani jotain erityisesti kehitettävän?  Saa antaa postaustoiveita ja ideoita? 

Mitä te olette muuten mieltä blogimaailman muuttumisesta ja kehittymisestä ammattimaisempaan suuntaan? Onko se lukijalle mieluinen seikka vai päinvastoin? 

On my way

10 vastausta artikkeliin “Minä ja blogini”

 1. Jos haluat rehellisen mielipiteen niin voin kertoa miinukset ja plussat:

  + hyvät, laadukkaat kuvat
  + sopivasti kuvia
  + teksti selkeää ja helposti luettavaa
  + vaihtuvat postausaiheet
  + kivoja ruokavinkkejä
  + välillä seassa myös vakavampia ja muita pohdiskelu postauksia (joista mä tykkään tosi paljon ja yksi syy miksi seuraan tätä)

  – yhteistyö jutut välillä häiritsee (mutta ymmärrän toki miksi niitä on)
  – superfoodeihin päivitykset (koska itse en oikein perusta niistä)
  – meikkaukseen liittyvät päivitykset (koska itse en ole niin meikkaaja ihmisiä paljoon)

  Oikeastaan nämä ensimmäisinä mieleen. Kaikki ei voi tykkää kaikesta todellakaan eikä pidäkkän muuttaa muiden ihmisten takia. Tulen jatkossa seuraamaan blogiasi. :)

  • Siinähän jo olikin hyviä pointteja, kiitos! Arvostan rehellistä mielipidettäsi. :)

  • Tällä hetkellä mun arki on aika tylsää, töissä ja sen jälkeen kotiin lepäämään. Voisin toteuttaa tämän kun tervehdyn. :)

 2. Mä oon kyllä koko ajan ihmetellyt, miten sä saat tuotettua postauksia näin usein! Monet kyllä bloggaa päivittäin, mutta sulla on yleensä aika pitkiä tekstejä ja sillä tavalla näkyy, että kyllä sä näihin postauksiin jonkin verran saat aikaa käyttää. Tykkään sun teksteistä, kun ne on niin huolellisesti laadittu ja selkeästi eteneviä :)
  Mitä tulee blogimaailmaan, niin onhan se ihan hyvä, että sekin menee maailman mukana eteenpäin. Vaikka monissa suosituissa blogeissa onkin just todella hyvät kuvat ja sillä tavalla laatuvaatimukset saattaa aloittelijaa hirvittää, mutta toisaalta aina välillä näkee suosituiksi nousevia blogeja, joiden suosio perustuu vaan tekstien kiinnostavuuteen eikä uokoasu nyt ole mikään järin ihmeellinen. Ja onhan se sillälailla motivoivaa, että tässä harrastuksessa pääsee kehittymään tosi pitkälle jos haluaa panostaa enemmän :)

  • Itse taas en pidä omaa postaustahtiani mitenkään ihmeellisenä. :) Niin moni postaa päivittäin, että ehkä sen vaan ajattelee ihan normi casena. Aikaa blogiin mulla menee kyllä joka ilta kuvineen kaikkineen 1-5h. Kun siitä miettii viikkotyömäärää niin… :D Mä harvemmin postaan viikonloppuna varastoon, vaan teen kaiken aina iltaisin ja töiden jälkeen. Kun aikaa on vähemmän niin silloin tulee postattua jotain nopeampaa kuten reseptiä ja sitten vaan päinvastoin.

   Ehkä kaikkeen löytyy aikaa jos hommasta tykkää. :))

 3. Mun mielestä sun blogi on todella hyvä, teksti on selkeää ja koko blogi on persoonallinen ja sun näkönen.
  Btw, nyt ihan eri aiheinen kymysys: missä oot töissä, tai siis mikä on sun ammatti ja mitä tää sun päivätyö sisältää? Olen miettiny jo vähän aikaa tätä, kun puhut töistä ja toimistolookista yms :)

  • Kiitos Maria! :)) Mulla on kaksi ammattia eli lähihoitaja ja merkonomi. Tällä hetkellä olen eräässä yksityisessä yrityksessä tiimiassistenttina, tuli juuri kaksi vuotta täyteen. :) Siksi siis puhun toimistotyöstä jne. Omaan työhöni kuuluu kuitenkin asiakkaidenkin tapaamista, joten siinä mielessä on hieman tavallisesta toimistoduunista poikkeavaa…

 4. Moikka! Nyt ryhdistäydyn tän kommentoinnin kanssa, kun tekee mieli antaa hyvää palautetta. :)
  Viikottain tulee selattua blogia edelleen, taidan olla lukenut tätä jo silloin melkeinpä blogisi alkuajoista lähtien. Erityisesti hyvinvointipostausten lisäännyttyä blogisi nousi lemppareihin ja siellä on pysynyt edelleen. Aina ei ole aikaa kiireisessä arjessa aikaa kommentoida ja kännykällä se on vähän vaikeampaa, pitäisi kyllä aina kun vaan koneella pääsee selailemaan.
  Mulla ei tuu muuta kehitysideaa nyt, kun videopostaukset, mutta niitä on kyllä silloin tällöin ollutkin ja oon tykännyt kovasti! :) Blogisi on siis kaikinpuolin täydellisesti onnistunut :D Sopivassa määrin kaikkea ja kirsikkana kakun päällä täydelliset kuvat! Oon ennenkin sanonut, mutta vaikutat niin pelottavan samanlaiselta ihmiseltä kun minä (kiinnostuksenkohteet, arvot jne), niin ehkä myös samaistumisen takia tykkäilen niin kovin!
  Mukavaa syksyä <3

  • Ihana kommentti, kiitos! Tällaista on aina kiva kuulla ja kehitysideat aina tervetulleita myöskin. :))

   Mä itseasiassa itsekin hieman innostuin videoista, niitä pitää ehdottomasti toteuttaa useammin! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta