Kasvojeni ihonhoidon salaisuudet

Kaunis ja hyvä iho saattaa pitää sisällään monia salaisuuksia. Iho kertoo ihmisen terveydentilasta ja hyvinvoinnista, samoin kuin hiuksetkin. Jokainen meistä kuitenkin tietää kuinka välillä hormonitoiminta sekoittaa pakkaa ja saattaa iskeä finneä, tai vastaavasti tukka kirjaimellisesti valuu rasvaa. Toisinaan valvotut viikonloppuyöt viinilaseineen näkyvät kasvoilla sameutena ja toisilla silmäpusseina. Tämä on kuitenkin ohimenevää ja aika yleistä.

Itsekin kärsin satunnaisista ”sameuspäivistä” vaikkakin suurimman osan ajasta kasvojeni iho on hyvin kuulas ja hehkeä. Talvisin saattaa esiintyä ajoittaista kuivuutta tai herkkyyttä, mutta muuten omaan hyvin normaalin ja hyvän ihon. Toisaalta, empä tiedä olisiko ihoni hyvä jos en pitäisi siitä huolta? Uskon hyvin pitkälle siihen, että sisäinen hyvinvointi vaikuttaa myös ulkoiseen olemukseen. Jos syömme terveellisesti, liikumme, juomme runsaasti vettä ja elämme muutenkin ns. hyvien elämäntapojen mukaisesti, ihokin yleensä voi hyvin. Toki puhdistuksellakin on merkityksensä ja meikit naamalla ei nukuta, mutta sisäinen homma on kuitenkin se kaiken a ja o!

Miten sitten itse hoidan ihoani? Mitkä ovat ne ihoni salaisuudet? Tässä postauksessa kerron teille kaiken. Aasta ööhön.

2015-10-13

Ensinnäkin puhdistan kasvot AINA iltaisin ja aamuisin. Ja tähän ei muuten päde poikkeukset, eivät edes ne pilkun jälkeen kotiin saavutut kerrat. Meikit naamalla ei nukuta ja tämä on iskostunut takaraivooni jo jostain teinivuosilta. Ihonpuhdistuksessa mulla kuitenkin toimii hyvin perus pilarit, eli pesupuhdistus ja kasvovesi. Käytän pesuun Neutrogenan tuotteita, koska ne sopivat iholleni parhaiten. Niistä taannoin aikaisemminkin kirjoittelin ja tosiaan kyseisen sarjan putsarit tekevät ihostani paitsi sileän ja puhtaan, myös niin pehmeän. Lempparini on Pink Grapefruit -sarja, jonka tuotteet tuoksuvatkin niin mielettömän hyvälle! Vuorottelen kuorivalla ja cream washilla. Toisinaan tuntuu sille, että kuorivampi toimii paremmin ja toisinaan taas riittää voidemainen. Tämän katson ihan fiiliksen ja ihon voinnin mukaan.

Pesun lisäksi kasvovesi on itselleni aivan ehdoton. Muutaman kerran olen kokeillut elää ilman tätä ihmevettä mutta eipä toimi meikäläisen iholle. Saan heti pientä finniä otsaan jos tulee parikin päivää etten viimeistele puhdistusta kasvovedellä. Siispä pidänkin tätä täsmäaseenani, jonka käyttöä en missään nimessä voi lopettaa! Jos jostain pitää karsia vaikka matkalla, niin ennemmin jätän puhdistusaineen pois mutta kasvoveden raahaan vaikka maailman ääriin. Tällä hetkellä kaapistani löytyy sekä Nivean, että Lumenen kasvovedet. Molemmat ovat erittäin toimivia!

Jos puhdistus on siis päivittäinen rituaalini, niin kuorinta kunnon kuorivalla ja naamiot ovat sitä viikottaista herkkua. Kuorinta-aineeni sattui loppumaan juuri pari päivää ennen tätä kuvausta, joten siksi se ei näy kuvissa mutta käytössä on silti ehdottomasti! Kuorintahan poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa tehokkaammin kuin perusputsarit. Kuorinta-aine myös kuivattaa helposti, joten siksi sitä ei monikaan voi ihan päivittäin käyttää, eikä taida olla suositeltuakaan. Itse kuorin ihoni tosiaan Lumenen kuorinta-aineella kerran viikossa ja isken kuorinnan jälkeen kasvoilleni joko saman merkin rauhoittavan naamion tai Vestige Verdantin 100 % orgaanisen naamion. Tuo Verdant on ihan mielettömän stydi ja hyvä maski!

IMG_1875

No sitten mitä tulee voiteisiin ja kosteutukseen, näiden suhteenkin olen aika kaikkiruokainen. Kaapistani löytyykin kirjo erilaisia merkkejä ja siksipä arsenaali näyttää tältä. Kosteusvoiteena mulla toimii Neutrogenan Frape-Fruit -sarjan kosteusvoide, jota olen nyt käyttänyt aamuin-illoin. Yövoidetta ei ole itseasiassa kaapissani hetkeen ollutkaan mikä sinällään on pieni miinus. Pitäisi hankkia. Tämä Neutrogena on tuntunut kuitenkin niin hoitavalta, että sitä on ollut helppo laittaa myös yöksi.

Käytän myös itseruskettavaa 2-3 kertaa viikossa. Nykyään laitan ruskettavat kasvoille aina yötä vasten, koska käytössäni on nimenomaan sen verran hoitavammat tuotteet. Chanel on ihan mielettömän laadukas ja pehmeä voide, joka sopii hyvin laitettavaksi yötä vasten. Myös Vita Liberatan ”night mask” on juurikin yökäyttöön kehitelty tuote. Myös yövoiteen tuntuinen, paksuhko ja hyvän tuoksuinen. Näiden kanssa ei tosiaan tule fiilistä, että nyt on itsarit naamalla!

No sitten se ehkä yksi kosteutuksen tärkeimmistä pilareista, silmänympärysvoide. Olen itse käyttänyt kyseistä voidetta 13-vuotiaasta saakka, joka ilta ja aamu. Uskon, että tämä pieni voide on syypää siihen, että itselläni ei vielä kauheasti noita silmäryppyjä ole. Nauraessa tulee muutama mutta pokerinaamalla ei näy vielä yhtään ryppyä tuolla alueella. Näissäkään en liputa yhden ainoan voiteen perään mutta Mia Höytön VALO-silmänympärysvoide on aivan ihanan hoitava ja pehmentävä, suomalainen luomutuote. Sopii erinomaisesti kuivemmallekin iholle.

IMG_1912

Jos siinä olivat kaikki ns. ulkoiset rituaalini kaikessa yksinkertaisuudessaan niin sitten ovat vuorossa ne ”sisäiset” vinkkini. Plus pari täsmäasetta hankalia tilanteita varten!

Juon paljon vettä, käytän sitrustuotteita, suomalaisia marjoja, vihreitä, yrttejä sekä superfoodeja. Syön pääosin myös maidottomasti ja gluteenittomasti, välttelen valkoista sokeria ja syö hyvin harvoin punaista lihaa. Nykyään itseasiassa suosin kanaakaan enää harvemmin. Veikkaan siis aika vahvasti, että myös näillä on osuutensa hyvään ihooni. Uskon, että lisä-aineet. aspartaamiliput, valmisruoat, vaalea leipä ja maitorahkojen suurkulutus saattaa vaikuttaa myös ihon kuntoon. Etenkin viljoilla ja maitotuotteillahan on sanottu olevan yhteys iho-ongelmiin. Tästä voi toki olla montaa mieltä ja jokaiselle sopii oma tapansa mutta jos ongelmia on, suosittelen kyseenalaistamaan ja kokeilemaan. Joskus kokeilun kautta löytyykin avain onneen ja ihan uuteen maailmaan. Myös ihonhoidon suhteen.

Uskon myös siihen, että liikunta vaikuttaa ja se kuinka paljon olemme raittiissa ilmassa. Hikoilu parantaa aineenvaihduntaa ja kiihdyttää kehomme toimintoja, siispä hikiliikunta vaikuttaa varmasti myös ihomme kuntoon. Itse huomasin ulkoilun merkityksen sairastaessani viikon kotosalla. Iho alkoi voimaan huonosti ja sain pientä näppyä. Kasvot ja tukka olivat rasvaiset, sekä epäpuhtaat vaikka pesin niitä normaalisti. Siispä liikutaan -myös ulkosalla!

2015-06-19

No entä sitten ne tilanteet, kun iho oikkuilee? Mitä vinkkejä minulta niihin löytyy? 

  • Finni – Purista vasta, kun valkoinen pää näkyvissä. Puristuksen jälkeen kuivaa vanulapulla jossa sitruunanmehua ja laita pieni nokare hammastahnaa yöksi finnin päälle. Aamulla finni on kuiva ja sen päälle voi iskeä peiteainetta.
  • Samea iho – Kuori, pyyhi sitruunavedellä ja laita naamio. Sitruunavedestä on itseasiassa tullut ihan ehdoton oma ihonhoidonkin suosikki, paitsi sisäisesti myös ulkoisesti.
  • Turvotus silmänympärysalueella – Maailman vanhin vikki, kurkut tai kylmät teelusikat silmille! Anna vaikuttaa 5-10 min ja zadaa!
  • Kuivaakin kuivempi talvi-iho – Kookosöljyä iholle. Oikeasti aivan ihmeaine myös ihonhoidossa! Kosteuttaa todella hyvin. Jos öljymäisyys ällöttää voit antaa öljyn vaikuttaa iholla esimerkiksi 15 minuuttia, jonka jälkeen pyyhkiä enimmät vanulapulla pois. Iho on valehtelematta pehmeämpi ja hyvinvoivampi tämän jälkeen.

Huhhuh, tulipas pitkä postaus. Jos joku jäi askarruttamaan niin kysykäähän! Saa myös jakaa omia ihonhoito-vinkkejä!? 🙂

*Osa postauksen tuotteista saatu blogin kautta.

Kommentit (5)
  1. Minultakin suuri kiitos Maskeerajalle vinkeistä! Etenkin silmänympärysvoiteen käytöstä muillakin alueilla kuin silmänympäryksillä, otan tämän heti käyttöön 🙂

    1. Sanos muuta, komppaan. Erinomaisia tipsejä sieltä tuli ja ilmeisesti vielä alan ammattilaiselta. 🙂

  2. Tärkeimmät ihonhoidon kannalta ovat auringonoton välttely/aurinkorasvan käyttö, solariumia ei missään nimessä. Ja kookosöljy ei todellakaan riitä ihon suojaamiseen auringolta, kuten jotkut tuntuvat uskovan, vaan päinvastoin. Toinen pahis iholle on tupakointi. Välillä oikein hätkähtää, miten 25-vuotiailla on jo silmänympärillä ”harakanvarpaita” ja otsassa näkyvät selvät viivat. Siitä tulee helposti 10v lisää ikää naamaan. Tärkeää on myös ihon kosteutus sisäisesti/ulkoisesti eli juurikin voiteita ja vettä. Kuivalla iholla rypyt näkyvät selvemmin ja meikit jäävät rumasti ihon pintaan. Samoin liian alhainen rasvaprosentti vanhentaa, mikä on hyvin nähtävissä esimerkiksi viikonlopun Fitness kisaajien naamoista. Runsas kofeiinin nauttiminen, oli se sitten kahvin tai pepsimaxin muodossa aiheuttaa samaa sameutta mitä alkoholinkin nauttiminen. Ehkäpä koska molemmat poistavat nestettä 🙂

    Vinkkejä näiden lisäksi on silmänympärysvoiteen käyttö myös yleisimpiin ryppykohtiin eli nasolabiaalivakoon, huulten yläpuolelle ja otsan keskiosaan. Aurinkolasit kesällä, jolloin silmiä ei tule siristeltyä (suojaavat myös hyvin herkkää silmänympärysihoa muutenkin). Maito- tai viljatuotteiden käyttö ei kyllä omaan ihooni vaikuta millään tavalla, mutta ehkä näin joillain on. Suolainen tai sokerinen ruoka näkyy pöhönä ja turvonneina silmäluomina. Parikymppisenä voi jo käyttää kausiluonteisesti iäkkäämmille tarkoitettuja kiinteyttäviä rasvoja. Aamulla tulisi yleensäkin käyttää ihoa suojaavaa voidetta ja yöksi sitten kiinteyttävää. Jos iho on yhtään herkkä ja couperosaan taipuva, suosittelen apteekista saatavia punoitusta vähentäviä voiteita (esim Avenella on). Nämä ehkäisevät lämpötilan vaihtelun tekemiä vahinkoja ihoon. Myös saunaa kannattaa välttää, jos iho on herkkä. Eikä ainakaan missään nimessä saunasta johonkin -30C pakkaseen kierimään. Iho olisi hyvä suojata pakkasella aina meikkivoiteen ja puuterin avulla.

    Tässä nyt tuli ”muutama” 😀

    1. hei sinä maskeeraaja.. 😀 voisitko perustaa blogin tai kirjoittaa kirjan. fiksuja sanoja!! 🙂

    2. Erinomaisia vinkkejä, suurkiitos! :))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *