Ihana raakakaakao

Ihanaakin ihanampi raakakaakao! Tuo monikäyttöinen suklaaihanuus on jo pitkään ollut yksi keittiöni suosikeista ja tulee sitä varmasti loputtomiin olemaan. Niin monikäyttöinen ja terveellinen! Mutta miten kyseistä terveyspommia sitten käyttää? Tai voiko kaakao ylipäänsä olla terveellistä? Alkuun pari faktaa.

Raakakaakao:

 • Ravinneainepitoisuuksiltaan erittäin korkealuokkaista ainetta.
 • Kohottaa elinvoimaamme ja stimuloi mielihyväkeskusta.
 • 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja.
 • Sisältää yli 1200 aktiivista aineosaa.
 • Erinomainen magnesiumin lähde (sporttaajat!!).
 • Sisältää runsaasti myös vitamiineja, kromia, sinkkiä ja rautaa.
 • Helppokäytöinen ja miellyttävä maultaan.
 • Gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja lisäaineeton.

IMG_1921

Itse olin alkuun raakakaakaon kanssa hyvin varovainen. Jos joku maistuu näin hyvältä, sen täytyy olla jollain tapaa epäterveellistä, eikö? Olinkin hyvin yllättynyt, kun tutustuin tuotteeseen –tämä on oikeasti laadukasta ja terveellistä. Terveellinen tapa tuoda leivonnaisiin suklainen maku tai ripotella banaanipannareihin silmäniloa. Leipoa suklaisia raakakakkuja tai vaikka normikakkuja, tehdä suklaisia mousseja, juoda ”Oboyta” jne. Käyttötarkoituksia on ihan hurjan monia!

Tässä niistä muutama omakohtainen suosikkini:

 • Raakakaakao toimii erinomaisesti kaakaojuomana (esim. soija -tai kaurajuomaan).
 • Banaanipannareiden yhtenä aineosana ja/tai päällisenä.
 • Smoothieissa, etenkin mansikan ja banaanin kanssa!
 • Raakakakuissa, -suklaassa ja muissa raakaleivonnaisissa.
 • Avocado-suklaamoussessa, nam! Pitääkin tehdä pitkästä aikaa…
 • Kaurakekseissä (sikälimikäli haluat suklaisemman version).
 • Banaanijäätelössä yhtenä aineosana.
 • Raakapatukoissa sun muissa prodepatukoissa.
 • Terveellisenä suklaakastikkeena.

2015-10-131

Itse käytän tällä hetkellä raakakaakaota jauheen muodossa päivittäin 1-2 rkl. Annostus on kuitenkin mahdollista nostaa jopa terapeuttisiin 6 rkl lukemiin jos näin tahtoo. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan etenkin jos syksy tuntuu masentavan mieltä, tai elämässäsi kaipaat energisempää oloa ja mielialan kohotusta. Olen aina itse miettinyt noita psyykkisiä vaikutuksia ja uskon niihin  kyllä 100 %! Käyttö tässäkin superfoodissa kannattaa kuitenkin aloittaa pienillä määrillä jottei keho reagoi. Pikkuhiljaa määriä voi nostaa, ei siis makeaa mahan täydeltä. :)

Onko moni muu löytänyt raakakaakaon kaappiinsa? Suositteko sitä ihan päivittäin ja millaisella annostuksella?

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta