Mieletön mustikka-suklaa raakakakku & Rawmix-blenderi

Viime kerrasta, kun raakakakun väsäsin on valehtelematta jo yli puoli vuotta aikaa. Uskomatonta. Osittain tähän on vaikuttanut aikaisempi blenderimme, joka veteli jo pitkään aivan viimeisiään ja työskentely sen kanssa oli aika tuskaa (etenkin korville…). Lopullisesti laite sanoi sopimuksensa irti elokuussa, jonka jälkeen päätin ettei tähän talouteen osteta enää ainuttakaan ”tarjous-blenderiä”! Jos tekee päivittäin smoothieita sun muuta raakaleipomusta, tulee työvälineiden yksinkertaisesti olla kunnossa. Monet blenderit eivät todellisuudessa kestä esimerkiksi kovempien raaka-aineiden silpomista, vaikka niiden kuinka luvataan rikkovan jopa jäätä… Been there and done that.

Tämän episodin jälkeen sain onnekseni hyvin pian mahdollisuuden blogin kautta testata Rawmix-blenderiäjohon itseasiassa olin törmännyt netissä useampaankin otteeseen. Kyseessä on erittäin laadukas laite, joka ei ihan pienestä takkua! Blenderi on hyvin vahvaa tekoa ja siinä on kunnon moottori. Moottori on teholtaan uskomatonta mutta totta, 2,5 hevosvoimaa ja 1800 W. Alkuun jopa ihan nauratti millainen masina meidän keittiössä nyt heittää kierroksia. :D Tuolla on todellakin ihan naurettavan helppo tehdä aivan kaikkea. Kun ennen jouduin jurnuttamaan aamusmoothieni mantelit rikki useamman minuutin ajan, tämä tekee sen niin äkkiä ettei tosikaan. Olen tehnyt koneella nyt keittoja, chiapuuroja, smoothieita, jäätelöä ja nyt raakakakkuakin. Raakakakkuhan on ehkä se kaikista haastavin useimmille blendereille, koska aineosina on paljon manteleita ja pähkinöitä. Tämä kone kuitenkin selvisi haasteesta mielettömän hienosti ja mukana tullut muovinen ”kapusta” auttaa työntämään massaa alaspäin, kun se voimasta työntyy ylöspäin. Ehdottomasti jokaisen leipojan unelma! Varmasti onnistuu myös pullataikinat sun muut tällä laitteella.

2015-10-201

Mutta sitten tähän itse raakakakkuun jonka väsäsin toissailtana. Olin nimittäin vallan ehtinyt unohtamaan kuinka helppoa ja nopeaa raakakakkujen tekeminen loppupeleissä on! Mikään muu hommassa ei vie aikaa kuin manteleiden ja pähkinöiden pehmeneminen vedessä ja vastaavasti kakun lopullinen jähmettyminen. On kyllä ehdottomasti pienen vaivansa väärti, sillä taas tuli leivottua aivan ihana kakku. Mietin pitkään mitä tekee mieli ja mitä aineosia kaapistamme löytyykään. Raakakaakaota meillä on aina ja noh, mustikoita myös. Niistähän voisikin syntyä erinomainen combo? Oikeassa olin sillä toimivat super hyvin yhdessä!

Käytin tällä kertaa hyvin vähän kookosöljyä enkä laittanut kakkuun laisinkaan kaakaovoita. Jostain syystä noiden hieman runsaampi käyttö aiheuttaa itselleni helposti pahoinvointia?! Ja pakko kyllä nyt todeta, että tuli todella hyvää vaikkei näitä kahta mukana juuri ollutkaan. Luulen, että molemmat olisi voinut jättää tyystin pois ja kakku olisi silti onnistunut…

IMG_2172IMG_2179

Jos jotakuta nyt sitten kiinnostaa se reseptikin niin täältä pesee:

Mustikka-suklaa raakakakku (M, GL)

Pohja:

 • 2,5 dl casheweja
 • 18 taatelia
 • 1,5 dl manteleita
 • 1 dl raakakaakaojauhetta
 • 0,5 dl vettä
 • Ripaus vuorisuolaa
 • Mustikoita n. 2,5 dl.

Täyte:

 • 2,5 dl casheweja
 • 1 dl raakakaakaojauhetta
 • 1 dl manteleita
 • 1 dl agavesiirappia, hunajaa tms. 
 • Muutama taateli (3-4)
 • 0,5 dl kookosöljyä

Koristeluun:

 • Mustikoita
 • Kookoshiutaleita

Laitetaan taatelit, pähkinät ja mantelit veteen likoamaan noin 30-45 minuutin ajaksi. Kun nämä ovat pehmentyneet, heitetään ne blenderiin ja hurautetaan tasaiseksi massaksi. Tässä vaiheessa kannattaa lisätä myös vesi jos tuntuu, että taikina on liian jäyheää. Laitetaan joukkoon myös suola ja kaakaojauhe. Levitetään pyöreään kakkuvuokaan, josta saa irroitettua reunukset ja ripotellaan mustikat pohjan päälle. Tämän jälkeen pakkaseen jähmettymään noin 30 minuutin ajaksi.

Kun pohja on jähmettymässä, tehdään täyte. Jälleen samalla periaatteella, ensin nuo lionneet aineosat blenderissä massaksi jonka jälkeen lisätään muut aineet. Kookosöljy pitää sulattaa! Kun täyte on valmis, kaadetaan se pohjan päälle ja siloitellaan. Valmiin kakun päälle vielä mustikat ja kookoshiutaleet, jonka jälkeen takaisin pakkaseen (n. 2h). Sitten vaan nautiskellaan!

IMG_2217IMG_2205

PS. Jos uusi blenderi mietityttää ja tällä kertaa kaipaat kunnon masinaa, on minulla tarjota teille lukijoilleni alekoodia! Eli Rawmix blendereistä koodilla onmyway -10 % alennus!! Lisätietoa blenderistä ja tilaaminen onnistuu sivulla rawmix.fi

PSS. Jos testaatte kakkua, niin kertokaahan mitä mieltä olitte reseptistä! ;)

*Rawmix-blenderi saatu blogin kautta.

On my way

6 vastausta artikkeliin “Mieletön mustikka-suklaa raakakakku & Rawmix-blenderi”

 1. Eroaako tuo täyte pohjasta paljoakaan koostumuksensa tai makunsa puolesta? Voiko kakun säilyttää jääkaapissa vai pidetäänkö siellä pakastimessa? :)

  • Pohja on kyllä paksumpaa ja ns. tykympää kuin täyte, eli eroaa. :) Säilytin alkuun noin vrk jääkaapissa, jonka jälkeen pakastin.

 2. Nam, näyttää uskomattoman hyvältä! Tuosta blenderista olen nähnyt itsekin aika monet mainokset, ja se tuntuukin hyvän ajankohtaiselta – kiva siis kulla myös ”oikeita” käyttökokemuksia! Olen samaa mieltä siinä, että jos jotain käyttää paljon, on ihan turhaa ostaa halpoja laitteita, jotka hajoavat parin kuukauden sisään…

  • Joo, suosittelen Jenni kokeilemaan. :) Ja jep, toi blenderi on super hyvä! Niin tehokas, että oksat pois. Mä en hankkisi enää yhtään halppista, ne ei kestä varsinkaan noita raakakakkujen tekoa kovin pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta