Herkullinen aamupalavinkki – Overnight oat

Puurot eivät ole koskaan olleet lemppareitani. Jo lapsena vedin niitä väkisin hammasta purren, eli mikään ei ole muuttunut. Olen monesti miettinyt mikä tässä on syynä ja tullut oikeastaan siihen tulokseen, että se on se olo. Olo mikä valtaa kehon syömisen jälkeen. Tukkoinen, turvonnut, limainen… Siinä ne ja ehkä riittävästi syitä siihen ettei kyseisen aamiaisen syöminen innosta. Vasta chia-puurot ovat tuoneet elämääni ripauksen ”puuroa” ja samoin vasta löytämäni overnight-kylmäpuurot ovat vieneet sydämeni. Chia-puuroissahan ei käytetä laisinkaan viljoja, joten ne sopivat vatsalleni jo senkin vuoksi ja näissä overnighteissa ei ole myöskään pakko käyttää kuin vähän vaikka luomu kauraa, tai vastaavasti tattarihiutaleita. Olo on niin erilainen kylmäpuurojen jälkeen kuin ihan tavallisen puuron! En sitten tiedä onko se se vähäisempi viljojen määrä vai ihan vaan kylmyys, mutta mitään turvotusta tai tukkoisuutta nämä eivät aiheuta. Koukussa siis ollaan!

Viikolla aamiaiseni on tavallisesti terveellinen superfood-marjasmoothie ja viikonloppuisin useimmiten banaanipannarit tai brunssi. Näistä tuorepuuroista saa kyllä kivaa vaihtelua aamuihin, ihan vaikka viikollakin. Aamiainen tehdään valmiiksi jo illalla ja laitetaan yöksi jääkaappiin muhimaan. Jo sekin aika mikä menee aamulla smoothien väsäämiseen säästyy, tehokasta! Aijon ehdottomasti alkaa näiden suosimisen myös treeniviikkoina ja kokeilla erilaisia variaatioita. Jälleen kerran tullaan tähän, että näissähän on vaan mielikuvitus rajana!

IMG_2330

Kookoksinen tuorepuuro (overnight oat) M, GL

 • 0,5 dl luomu kaurahiutaleita (ei pikapuuroa!!)
 • 1 dl kookosmaitoa
 • 1/2 banaani mössättynä
 • 1 tl chian siemeniä
 • 0,5 dl kookosjuomaa
 • 1 tl Urtekram maapähkinävoita (crunchy choco)
 • 0,5 tl kanelia
 • 0,5 tl piparkakkumaustetta
 • Ripaus laadukasta suolaa
 • Pieni loraus hunajaa

Sekoitetaan kaikki aineosat keskenään lautaselle tai pieneen suljettavaan purkkiin. Itse tykkään ennemmin tehdä suljettuun rasiaan tai kulhoon, sillä silloin erilaiset jääkaapin hajut eivät pääse ikäänkuin sekoittumaan puuroon. Laitetaan yön ajaksi jääkaappiin muhimaan ja nautiskellaan aamulla haluamiensa päällysteiden kera. Itse laitoin tällä kertaa vähän banaania ja taateleita. Puuroon sopivat hyvin myös marjat!

Oletteko te löytäneet näiden overnight oatsien salaisuuden? Muita hurahtaneita? :)

IMG_2321

On my way

2 vastausta artikkeliin “Herkullinen aamupalavinkki – Overnight oat”

 1. Mä teen aina tämmösiä puuroja ihan vaan ajankäytönkin kannalta. Menee aamulla vähemmän aikaa kun on puuro muhinut yön aikana valmiiksi :)
  Kaurahiutaleita, pellavansiemenrouhetta, marjoja, öljyä ja jotain maustamatonta proteiinijauhetta. Siitä hyvä setti!

  Täytyykin kokeilla välillä laittaa jotain kardemummaa/kaneliakin joukkoon, ja vaikkapa omenaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta