Välipalavinkki: Vaaleanpunainen Smoothie Bowl

Niin kuka sanoikaan, että smoothie tulee juoda lasista? Jos on aikaa hifistellä ja nautiskella niin suosittelen ehdottomasti smoothien korvaamista smoothie lautasella, eli tunnetummin ”smoothie bowl:lla”. Itselleni tästä herkkulautasesta on tullut yksi välipalasuosikki ja usein sellainen tuleekin loihdittua työpäivän jälkeen välipalaksi. Toisinaan on nimittäin mukavampi syödä smoothie kuin juoda se. Koostumus on ns. tuhdimpi (nestettä laitetaan vähemmän) ja en tiedä huijaanko vain itseäni, mutta mielestäni lautaselta syöty täyttää juotua paremmin?

Tänään töiden jälkeen laitoin jälleen testiin saamani Rawmix R8000-blenderin hurisemaan ja pyöräytin itselleni tuhdin lautasellisen smoothieta. Rawmix survoi jälleen hienosti myös jäiset marjat ja koko setti oli valmis kymmenissä sekunneissa. Paitsi näihin smoothie bowleihin, niin tähän blenderiin olen ihan rakastunut. Kyseinen laite on ollut meillä nyt päivittäisessä käytössä siitä lähtien, kun sen syyskuussa testattavakseni sain ja ero vanhaan blenderiimme on niin huima. Jos ennen raakaleivontaani hidasti huono ja jäyheä työväline, niin nykyään ei ole olemassa enää mitään tekosyitä. Blenderihän on kehitelty niin koti-, kuin ammattilaiskäyttöön ja sillä on mahdollista valmistaa erilaisia keittoja, tahnoja, taikinoita, smoothieita, mehuja, jäätelöä jne. Myös pähkinät Rawmix survoo todella hienosti, joten niidenkään käyttämistä leivonnassa ei tarvitse enää pelätä. Laitteessa on myös riittävän suuri kahden litran kannu, joten suurempienkin määrien kerralla valmistaminen on tällä mahdollista.

Muistattehan muuten, että edelleen lukijoilleni on -10 % alennus Rawmix R8000 -blenderistä mikäli laitteesta kiinnostuitte. Alennuksen saa koodilla onmyway ja tilauksia on mahdollista tehdä osoitteessa rawmix.fi. 

IMG_2463IMG_2429IMG_2443

Ja sitten vaaleanpunaiseen reseptiin. Tämä herkullinen smoothie lautanen lähti liikkeelle himosta suomalaisiin vadelmiin, joita olen nyt löytänyt Siwamme pakaste-altaasta. Kalliita kuin mitkä, mutta niin hyviä!

Maca-mansikka-valdelma smoothiebowl (M, GL)

 • 1 banaani
 • 1,5 dl suomalaisia pakastemansikoita
 • 1 dl suomalaisia pakastevadelmia
 • 1 dl kaurajuomaa (tai muuta maidotonta juomaa)
 • 1 rkl maustamatonta luomu heraa
 • 1/2 tl luomu vanilja-aromia
 • 1 tl *CocoVi macaa *gift
 • Vettä pieni loraus (ei pakollinen)

Päälle/koristeluun:

 • Vadelmia
 • Kookoshiutaleita
 • Taatelisiivuja

Hurautetaan aineosat blenderillä kevyesti sekaisin ja kaadetaan syvään lautaseen/kulhoon. Koristellaan lautanen erilaisilla ”raidoilla” ja täytteillä. Nautiskellaan asap mahdollisimman kylmänä, nam!

Löytyykö teidän reseptivihostanne joku suosikki smoothie bowl? Itse ajattelin seuraavaksi testailla jotain porkkanaista, sekä vihreää. Näihinkin jää kummasti koukkuun! ;) 

IMG_2474

*Rawmix R8000-blenderi saatu testiin blogin kautta. 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Välipalavinkki: Vaaleanpunainen Smoothie Bowl”

  • Ne on Siwasta. Merkkiä en muista mutta pieni rasianmallinen muovipurkki jossa ovat. :)

 1. Hei. Vieläko Rawmix pelittää :) ? Ja yhtä tehokas kuin alussa? Oletko tehnyt kuumia keittoja, raakakakkupohjia tms? Eli toimii niissäkin?

  • Moikka! Hyvin pelittää. :)) Keittoja en ole tehnyt mutta raakakakkuja kyllä. Ja hyvin on survonut pähkinätkin.

   Suosittelen lämpimästi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta