Mitä löytyy ruokakassistani?

Minulta on toivottu postausta, joka käsittelisi ostoksiani ja mitä ruokakaupasta lähtee tavallisessa arjessa mukaan. Ensinnäkin pyritään käymään kaupassa pari kertaa viikossa jolloin ostetaan kerralla enemmän. Lähin ”suurempi” kauppamme on S-Market, jota suositaan hieman edullisemman hintatason ja laajemman valikoiman vuoksi (vrt. esim. lähi-Siwa). Meillä on miehen kanssa eri ruokakassit, eli toisinsanoen ostetaan omat sapuskamme. Syödään todella erilaisia asioita ja tämän vuoksi ollaankin päädytty tähän ratkaisuun. Oma ruokani maksaa aika paljon erityisruokavalioiden vuoksi ja mieheni taas tykkää ostaa paljon lihaa, raejuustoa, rahkoja jne. joita itse taas en syö. Pesuaineet ja muut kuitenkin ostetaan vähän vuorotellen mutta eipä se nöpönnuukaa ole. Ja toki jos päätetään tehdä vaikka yhdessä illallista niin silloin ostetaan yhdessä asioita mutta nekin vähän puolitellen. Meillä on omat rahat, sekä tilit ja näin tulee aina olemaan.

Minulla menee tavallisesti kertakäyntiin esimerkiksi S-Marketissa noin 40-60 €. Tällöin ostan todella vapaasti kaikkea tarpeellista ja välillä vähemmän tarpeellista. Arvioisinkin, että omaan ruokaani viikossa menee noin 100-150 € (sisältäen heräteostot). Nykyään olen taas käyttänyt lounareita ja syönyt lounailla ulkosalla, eli se vielä tämän summan päälle. Tämä eväs-meininki menee itselläni vähän kausiluontoisesti, välillä jaksan tehdä niitä ja välillä taas en. Lisäksi nyt, kun liha kaikissa muodoissa on alkanut hyvin paljon tökkimään, olen todennut löytäväni huomattavasti parempaa ja ravinteikkaampaa safkaa ulkosalta. Falafelit, lohisalaatti, tofua, katkarapuja… Noita harvoin jaksan itselleni evääksi väsätä, joten nyt on ollut kiva hakea sellaista lounaaksi tai vastaavasti käydä lounaalla ulkona syömässä. Hyviä paikkoja työpaikkani läheisyydessä ovat mm. Trocadero, Ruohonjuuri-Deli, Teatteri, Soup & Juice, Fafa`s jne.

IMG_2611IMG_2615

Mutta sitten itse kauppakassin sisältöön. Ensinnäkin ostan aina hedelmiä, yrttejä ja vihanneksia. Banaani on aika perus, lisäksi aina jotain naposteltavaa hedelmää, eli esimerkiksi luomu omenoita, kiweja, satsumia tai päärynöitä. Sitrukset kuuluvat myös kauppakassiini, eli joko sitruunat tai limet, välillä ihan molempia. Yrteistä suosikkejani ovat basilika, minttu ja sitruunamelissa. Kasviksista mukaan lähtee tavallisesti aina kurkkua, avocadoa, tomaattia ja paprikaa. Suosin yleensä suomalaista mutta juuri tällä kertaa mies nappasi kurkun ja tomaatit, jolloin ne ovatkin näemmä ulkolaisia. :D Noh, hyvä pesu vaan niin kyllä ne uppoaa!

Maitohyllyltä valitse luonnollisestikin aina ne maidottomat vaihtoehdot. Kananmunia (luomu tai välillä vapaan kanan), Oatlyn tuotteita kuten kaurakermaa, jota voi käyttää esimerkiksi kastikkeissa ja thaikkusafkassa. Mukaan lähtee myös YOSAn suosikki kauravälipaloja, eli niitä Sport-Marjamixeja useampia ja sitten ”maidon korvikkeet”. Näistä ostan yleensä yhden makeuttamattoman soijajuoman jota käytän kahvissa ja sitten kookosjuomaa, sekä makeuttamatonta mantelijuomaa. Purkkeja mulla kuluu helposti viikossa 2-3 kpl, joten kertasatsi näyttää siksi tältä.

2015-10-27

Normaalia leipää en edelleenkään syö juurikaan paitsi välillä brunsseilla jotain herkullista lämmintä sekaleipää. Olen huomannut, että ruisleipä on itselleni se ehdoton ei, joten siihen en koske mutta sekaleipien suhteen olen viime aikoina ollut hyvinkin yllättynyt. Monesti voisi luulla, että homma menisi toisinpäin? Ostan välillä kaupasta kauraleipää tai sitten jotain gluteenittomia pakasteita. Ne ovat kuitenkin yleensä todella hirveitä (poikkeuksena Vuohelan porkkana-kaura, nam!!). Eli pakasteita en suosi kovin usein ja jos suosin niin se skaala on hyvin suppea… Välillä tulee edelleen leivottua itse leipää tai vastaavasti ostettua erilaisia näkkäreitä.

Tällä kauppareissulla mukaan lähti pari pakettia gluteenittomia näkkiksiä, eli Semperin ohuempia sellaisia ja Le pain des fleurs luomu tattarinäkkäriä. Molemmista pidän kovin ja siksi niitä tulee ostettua ja rouskuteltua. Päällisinä mulla tavallisesti toimii avocado, kasvikset, mustapippuri, sekä Wilmersburger vegaaninen klassikkojuusto. Tämä on itseasiassa aika uusi tuote, jonka olen löytänyt Ässän juustohyllyltä ja mikä parasta ihan oikeasti maistuu normi juustolle!! Ja ei tosiaan sisällä maitoa laisinkaan mikä tekee tästä ihan unelman ainakin omalle masulleni. Testasin ”juuston” myös mieheni kautta ja hänkin sanoi ettei huomaa eroa juurikaan normaaliin juustoon. Myös koostumus on todella juustomainen.

IMG_2633

Marjat ovat varmaan yksi meno-erä, joka vie omasta pussistani eniten rahaa. Syön niitä päivittäin, vähintään kerran. Tavallisesti ostan suuremman pussillisen mustikoita, joita käytän aamusmoothiessani ja lisäksi muutamia pikkupusseja luomu marjasekoituksia, tai mansikoita. Noita menee lähinnä banaanilettujen kanssa tai YOSAN päällä. Rakastan marjoja ja tahdon ehdottomasti suosia niissä suomalaista, maksoi mitä maksoi.

Enkä siis ylipäänsä katsele ruokakaupassa hintoja tai juokse tarjousten perässä. Saatan ostella keskellä viikkoakin jotain hyvää ja mielenkiintoista jos bongaan jotain kivaa esimerkiksi Ruohonjuuresta. Ruoan suhteen olen tehnyt jo ajat sitten päätöksen, että siitä en pihistä. Jos jostain pihistän, niin pesuaineista ja wc- ja talouspaperista. :) Se mitä syömme on kuitenkin niin tärkeä osa hyvinvointiamme, että siitä en tahdo karsia. Olen nykyään myös aika nirso ruoan suhteen ja tarkka siitä, että ruoka maistuu (ja näyttää) hyvältä. En pystyisi enää ikinä syömään mitään sellaisia kana-pakastevihannes-sekoituksia tai vastaavasti rahkamössöjä vaan siksi, että saan niistä sen mitä tarviin. Ruoka on minulle nautinto -ei polttoainetta.

IMG_2645

Ja loppuun vielä pieni tähdennös, eli näiden edellä mainittujen lisäksi kaapistamme löytyy toki erilaisia gluteenittomia jauhoja, Luontaistukun manteleita, casheweja, rusinoita, luumuja ja taateleita, sekä erilaisia CocoVin superfoodeja. Nämä ovat tosiaan sellaisia joita en osta päivittäistavarakaupasta, vaan tilaan niitä yhteistyökumppaneiltani tarvittaessa. Lisänä vielä mausteet ja muut mutta niitä en nyt kokenut, että olisi tarvis tähän listata. :) Kysykää jos tulee joku juttu mieleen joka selvästi puuttuu, tai tahdotte tietää mistä kyseistä ruoka-ainetta hankin tms.

Miltäs kauppakassini sisältö noin ylipäänsä näyttää ja kuulostaa? :)

On my way

6 vastausta artikkeliin “Mitä löytyy ruokakassistani?”

 1. kannattaa vaihtaa tuo almond breez mantelimaito Alpron makeuttamattomaan mantelimaitoon! Tuossa almond breezessa on nimittäin karrageenia :(

  • Itseasiassa olen ostanut vähän vuoroin kumpaa vaan mutta hyvä, kun sanoit!! En osta siis enää.

 2. Hyvältä näyttää, jotenkin ”sun tyyliseltä” :)

  Asiasta kukkaruukkuun.. Kuinka paljon laitat chia-siemeniä chiapuuroon/puddingiin. Ja kuinka paljon nestettä? Mulla on ollut chia-pussi jo jonkun aikaa ostettuna, mutten osaa sitä käyttää. Jotain simppeliä peruskaavaa?

  • Niin. :)

   Joo itseasiassa on. Eli 2 dl nestettä (vaikka mantelimaitoa) ja 0,4-0,5 dl chioja. Mielestäni aika hyvin on toiminut. Jos teet puddingia niin laita koko setti sitten mausteineen blenderillä sekaisin! :)

 3. Näyttää tosi samalta omaani, paitsi, että kasvimaidoista pidän ainoastaan makeuttamattomasta soijamaidosta ja juustojen ystävänä niitä päätyy myös ostoskoriin. Lisäksi myös porkkanat on aika vakiovaruste :)

  • Hyvä kun muistutit porkkanoista! Oon jotenkin viime aikoina unohtanut ne. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta