Syysiltojen sarjasuosikit

Pimeinä syysiltoina ei ole ollenkaan huono juttu viettää aikaa viltin alla sarjoja katsellen. Jos kesällä television katselemisesta tulee vähintäänkin huono omatunto, ei syksyllä moisia fiiliksiä tarvitse potea. Kylmyys suorastaan patistaa sisällä ajan viettämiseen ja mikä onkaan välillä ihanampaa kuin keskittää kaikki energiansa vaan olemiseen? Heittäytyä johonkin vallan toiseen maailmaan ja samalla jättää omat arkihuolet kauas taakseen. Mielestäni televisiosarjat ovatkin yksi parhaista ”terapiamuodoista” stressiin ja kiireiseen arkeen. Toiset pitävät hommaa täysin turhana, minä en. Mielestäni jokaisen tulisi välillä heittäytyä sarjojen ja elokuvien maailmaan!

Tässä muutama oma vinkkini sarjoista, joille kannattaa ehdottomasti aikaansa antaa:

 • Breaking Bad – Ehkä paras sarja kautta aikain! Kertoo siitä kuinka perheen isä sairastuu parantumattomaan syöpään ja alkaa oppilaansa kanssa valmistamaan amfetamiinia. Sarjaa on tehty viisi tuotantokautta ja varoitan, tämä koukuttaa ihan täysin! Me katsottiin koko setti hyvin nopealla tahdilla, vähintään yksi jakso illassa. Päättyy valitettavasti sellaiseen tilanteeseen ettei sarjalla taida olla jatkoa luvassa, ikävää. Olen kuitenkin harkinnut katsoisinko sen pian uudestaan, koska on sen verran hyvä.
 • Gossip Girl – Sarja joka minulla on parasta aikaa katsonnassa. Kausia siitä on tehty kuusi ja itse olen menossa nyt juurikin tässä kutoskaudessa. Itse ajattelin alkuun etten varmana tule tällaista teinihömppää katsomaan paria jaksoa pidempään, mutta toisinhan siinä kävi. Koukutuin ja pahasti… Todella mielenkiintoinen sarja nuorten aikuisten elämästä New Yorkin Upper East Sidella. Heidän elämänsä on aika kaukana omasta mikä sitten ehkä kiehtookin. Jotenkin niin huoletonta ja juorujentäyteistä, todellista saippuaa. :)
 • Better Call Saul – Tämä sarja liittyy tavallaan Breaking Badiin, sillä sarjan päähahmo on yksi merkittävä henkilö BB:sta. Mielettömän hyvää näyttelemistä ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä. Tästä on valitettavasti vaan kaksi tuotantokautta, mutta kolmatta odotellessa…
 • Orange is the new black – Tämä sarja kertoo naisesta, joka joutuu vankilaan menneisyyden mokan vuoksi. Mielestäni sarjan päänäyttelijä on todella ärsyttävä persoona mutta sarjan muut hahmot tekevät siitä mielenkiintoisen. Ensimmäinen kausi oli paras, toinen ja kolmas jo huomattavasti huonompia. Toivottavasti neljäs kausi yllättää?

20151102-155422

 • Sons of Anarchy – Mieletön, mieletön, mieletön!! Tämä on myös sarja jolle menetin sydämeni aivan täysin. Mielenkiintoinen ja vähän karun raffi sarja joka kertoo moottoripyöräjengistä. Loppuvaiheessa tämäkin alkoi vähän ontumaan mutta hyvin pitkälle se säilyi todella mielenkiintoisena. Sarjassa ei turhaan säästellä päähenkilöitä, vaan käänteet ovat välillä aika rajujakin. Muutama kyynel on tämän sarjan parissa vuodatettu.
 • House of Cards – Poliittinen sarja, joka paljastaa kulissien takaista presidenttiparin elämää. Sarja joka vaatii hieman katsojaltaan, tätä ei nimittäin voi katsoa puolella silmällä tai muuten putoaa kärryiltä. Mielenkiintoinen ja todella hillitty, osaa kuitenkin lyödä ällikälläkin. Kolme tuotantokautta, jotka mielestäni jokainen olleet erittäin mielenkiintoisia. Lämpimät suositteluni!
 • Californication – Tämä oli jossain vaiheessa ehdoton suosikkisarjani. Kertoo Hank Moodysta, joka on parantumaton naistenmies. Kirjailija, ryyppää paljon, sauhuttelee ja joutuu epämukaviin tilanteisiin naisseikkailujensa vuoksi. Hänellä on kuitenkin olemassa se ”the one” jonka kanssa päätyy monasti yhteen mutta mokaa jutun aina jotenkin. Aika roisi sarja mutta mielestäni niin rehellisen aito. Ja hauska.

No sitten ne sarjat joita on suositeltu mutta joille en vaan lämpene… Weeds, 24, Suits, Dexter, Glee, Spartacus ja suomalaiset saippuasarjat myöskin. Salkkarit eritoten. :D

Olisiko teilä jotain hyviä sarjavinkkejä tulevaan syksyyn näiden jo mainitsemieni lisäksi? Mikä kannattaisi laittaa seuraavaksi katsontaan? :)

*Kuvat lainattu Google.

On my way

33 vastausta artikkeliin “Syysiltojen sarjasuosikit”

 1. Suosittelen katsomaan Narcosin! Netflix-sarja, josta on toistaiseksi tehty vaan 1 kausi mutta seuraavaa odotellessa :)

 2. Narcosille liputan minäkin! Sarjoja tullut katsottua vaikka ja mitä, mutta Narcos ehdoton ykkönen! Katsottiin miehen kanssa koko 1.kausi viikossa, oli sen verran koukuttava! :)

  • Pitääkin tiedustella onko Saku sen jo kerennyt katsomaan. Se olisi varmasti toimiva sarja juuri yhdessä katsottavaksi. :)

 3. Hahhah, Californication on kyllä ihan paras, jatkoa odotellessa. :D
  Muutoin minulla taitaa olla vähän erilainen sarjamaku kuin sinulla, Downton Abbey on tämän hetken suosikkisarjani, siitäkin nyt viimeinen kausi menossa. Sekin on vähän sentyyppinen sarja, että jotkut tykkää tosi paljon ja toisia ei voisi vähempää kiinnostaa. Muita hyviä on Boardwalk Empire ja Valtiatar (Reign) esimerkiksi, näitä uskallan suositella sinullekin. :)

  • Kiitos näistä! Tuo Downtown Abbey täytyy tsekata, siitä olen kuullut muualtakin! Ja jep, Californication on ihan paras kyllä. :D

 4. Walking dead, Game of thrones – ne on kyllä aika suosittuja, ja syystä! Ensimmäiset kaudet on todella hyviä. Tykkäsin myös The Affair- draamasarjan ekasta kaudesta, toisen päätin jättää väliin.
  Breaking bad on kans minun lemppari, harmi kun se on vielä tuoreessa muistissa enkä pysty sitä nyt toistamiseen katsoa :D

  Kiitos vinkeistä myös sinulle ja kommentojille, tsekkaan ainakin Sons on anarchy ja Narcos.

  • Joo. :) Soa on ihan huikea!! Tuut pitämään ja siitä on onneksi monta kautta. ;)

 5. Hah, tämä lista voisi olla vaikka mun kirjoittama. Breaking bad on kyllä ykkönen. Mutta mun toinen ehdoton lemppari on kyllä Dexter, mutta toisaalta ymmärrän miksei se kaikkiin iske :)

  Muita sarjoja mitä oon katsonut läpi Netflixistä on Frendit, How I met your mother, Moderni perhe, Narcos, Office (jos brittihuumori iskee) ja Pretty little liars. En kyllä tiedä miksi alotin ees katsomaan tuota PLL, mutta koukkuun jäin :D (Ei kyllä voita Gossip Girlia!)

  Tykkään lukea näitä listoja niin voi itekkin saada uusia sarjoja katsottavaksi :)

  • Kiitos vinkeistä! Toi PLL vois olla semmonen Gossipin korvike, hömppä jonka voisi katsoa. :)

 6. Breaking bad ja house of cards minunkin lemppareita! :) Breaking badista on muuten tulossa uusi tuotankokausi!
  Suosittelen katsomaan netflixilta tanskalais-ruotsalaisen dekkarisarjan Silta! Ihan huikea! Nyt Ylellä näkyy 3.tuotantokausi, mutta 2 ensimmäistä olivat mielestäni parhaita :)
  Myös Johan Falkit on todella hyviä! (jokainen jakso on elokuvan mittainen kestoltaan, mutta juoni jatkuu seuraavassa jaksossa). Katsottiin nämä miehen kanssa kesällä ihan putkeen, ja nyt harmittaa kun katsottiin kaikki niin nopeasti. Uskoisin että nuo Falkit voisi upota myös mieheesikin!

  • Siis mitä?? Ai on tulossa?? :O Jeeee!! Ilmeisesti päähenkilö jäikin henkiin. ;) Mä en tykännyt Sillasta oikein, ei ole riittävän koukuttava. Falkit pitää laittaa korvan taakse!!

  • Ne huhut on ilmeisesti vain keksittyjä, jos jaksaa vähän googlettaa niin löytää syyt…

 7. Hah, mulla menee lomat välillä siihen että otan sarjoja kiinni kun ei välttämättä niitä ehdi viikolla katsoa. Jos et oo kattonu niin BBC:n Sherlock on hyvä. Netflixin Sense8 josta on tähän mennessä tullut vain yksi kausi. Once Upon A Time, The 100.
  Voisin todellakin luetella pitkän pätkän sarjoja joita katson. :D

  • Tässäpä oli paljon uusia itselle tuntemattomia. :)

 8. Aika samanlainen sarjamaku meillä, suositteltavat sarjat; Arrow, Suits, Bloodline, Orphan Black, Narcos…. :)

  • Joo. :) Narcos lähtee mulla kyllä ainakin katsontaan näistä sun luettelemista. Toiv on hyvä!!

  • Ite ainakin tykkäsin ja totuuteen pohjautuminen teki omalla tavallaan sarjasta mielenkiintoisen :)

 9. En tiiä ootko koskaan katsonut tai nappaako sun sarjamakuun, mutta Täydelliset Naiset :D Oon saanut poikaystävänkin koukutettua ko. sarjaan ja katotaankin sitä aina yhdessä, vaikka oonkin muutamaan otteeseen katsonut koko sarjan 8 kautta. Hyvä sekoitus draamaa ja huumoria ja loistavat henkilöhahmot :)

  • Itseasiassa olen kyllä joskus katsonut, vaikkakin siitä on aikaa hurjasti. :D Ei olisi huono homma ottaa uusintakiesiä. ;-)

 10. Pretty little liarsia suosittelen minäkin Gossip girlin korvikkeeksi. Se on ihan jäätävää teinihömppää ja jos joku kysyy että mitä katsot niin hävettää vastata että Valehtelevia viettelijöitä, mutta kyllä se vain koukuttaa kovasti. Mut mulla on kyllä muutenkin television ja kirjojen suhteen ihan hirvittävän sivistymätön maku :D

  Miehen kanssa ollaan SOA:n lisäksi katsottu ihan koukkuuntuneina Viikingit ja Black Sails läpi, molempia voin suositella!

  • Hahah, no onhan tää Gossippikikin aika nolo. ;D Pakko alkaa katsomaan siis tuotakin hömppää Gossipin vierotusoireissa. ;) Mä en tykännyt Viikingeistä, mies katseli ne läpi jo ajat sitten. :) Black Sails on ihan uusi itselleni, pitääkin Googlata!

 11. Suosittelen lämpimästi: Narcos, Hemlock Grove ja Arrow!! Kaikki aiivan tajuttoman koukuttavia ja mielenkiintoisia!! :) mieheni kans kaikkiin koukussa… ;) :D

  • Ihan mahtavaa! Kaikki sanoo tuon Narcoksen… Mutta nuo kaksi muuta ihan randoms itselleni taas. Kyllä nyt on sarjoja joita katsoa. ;)

 12. The Affair – yks lemppareista :) super mielenkiintoinen, koska käsittelee mies/nainen-näkökulmaa, joten ihmissuhteista kiinnostuneet tykkää varmasti ;)

 13. Ruotsalainen Solsidan on hauska! Katsotaan ja nauretaan miehen kanssa yhdessä sille ☺ Ja voisin heittää tähän bonuksena vielä Nashville-sarjan, todella koukuttava draama, joka kertoo countrytähtien ihmissuhdekiemuroista ja musiikkibisneksestä!

 14. Joku jo mainitsikin tuolla, Once Upon a Time on tosi hyvä! :) me ostetiin viime syksynä kaikki Täydellisten Naisten tuottarit cdon.comista, olisko ollu joku 10€/kipale (joo, tuun vähän myöhässä kun en oo ikinä nähny niitä) ja ai että kun oli hyvät! katsottiin kaikki aika hätäseen putkeen, mm. yks sunnuntai oltiin sängyssä johonki klo 15 asti ja katottiin vaan täykkäreitä.. :D

  munkin avopuolison nimi on Saku.. :)

 15. Itsekin ihan koukutuin House of Cardsiin, Orangeen ja Homelandiin. Suosittelen Suitsia myös: yleensä en lakisarjoista perusta, mutta tuo on kyllä huippu! Itse pitäisi ottaa uusiksi Breaking Badin aloitus…eka jakso oli mielestäni jotenkin ankea enkä sitten jatkanutkaan katsomista, mutta kun kaikki sitä niin kehuvat, niin ehkä pitäisi kokeilla uudestaan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta