Helpot ja herkulliset raakapatukat (GL,M)

Rakastan raakapatukoita, nam! Kun joskus kiskoin välipalaksi niitä suklaisia proteiinipatukoita, nykyään välipalana toimii luonnollisempi ja huomattavasti terveellisempi vaihtoehto. Sanoisin nimittäin, että proteiinipatukat ovat aikamoista karkkia… Jotkut suosivat niitä päivittäin mutta mielestäni ne nyt eivät ihan päivittäistä välipalaa ole. Raakapatukat sen sijaan eivät sisällä makeutusaineita, saatika lisättyä sokeria (tai ei ainakaan ne patukat joita itse suosin). Omat lempparini ovat CocoVin Supersnack-patukat, joista esimerkiksi ehdoton suosikkinini spirulina-sitruuna sisältää vaan taatelia, casheweja, spirulinaa, inkivääriä ja sitruunaöljyä. Jokainen patukan aineosa on sellainen, jonka voi hyvillä mielin laittaa suustansa alas. Patukan jälkeen ei myöskään tarvitse kärsiä vatsakivuista tai muistakaan makeutusaineiden aiheuttamista vaivoista.

Moni raakapatukoita välipalana suosiva kuitenkin tietää, että mistään halvasta lystistä ei ole kyse. Tämä perustuu siihen, että patukoiden raaka-aineet ovat laatua ja siksi maksavat. Superfoodit ja pähkinät ovat tunnetusti aika hintavia ja siksi patukan hinta monissa kohoaa helposti sinne jopa kolmeen euroon. Monellakaan ei ole varaa, saatika sitten halua laittaa lähes päivittäin tuollaista summaa välipalaan. Onneksi tätäkin herkkua on mahdollista tehdä itse kotona ja vielä yllättävän helposti!

IMG_2735

Itse olen tehnyt raakapatukoita kotosalla muutamankin kerran hieman erilaisilla variaatioilla. Tällä kertaa, koska joulu lähestyy päätin ottaa esiin piparkakkumausteen ja kanelin, nam! Tuo perus ”pohja” on kuitenkin aina sama, eli mausteilla voit sitten leikitellä. Omat patukkani sisältävät siis tällä kertaa joululta maistuvia aineosia ja ah miten hyviä näistä taasen tulikaan!

Herkulliset raakapatukat (GL, M)

 • 1,5 dl manteleita 
 • 1,5 dl casheweja
 • 2 dl taateleita
 • 1/2 tl kanelia
 • 1/3 tl piparkakkumaustetta
 • 0,3 dl *CocoVi Mulperinmarjoja (*saatu)
 • Kookoshiutaleita koristeluun

Laitetaan mantelit blenderiin ja hurautetaan, jonka jälkeen lisätään cashewit. Viimeisenä taatelit muutama kerrallaan ja ”blenderikepillä” sekoittaen (tulee ainakin Rawmix-blenderin mukana). Lopuksi lisätään mausteet ja mulperit. Massa saa olla aika tykkyä ja tällä ohjeella taateleitakin on riittävästi mikä muuttaa massan helposti muotoiltavaksi. Muotoillaan haluamaansa muotoon ja pyöräytetään kookoshiutaleissa. Lopuksi laitetaan leivinpaperin päälle pakkaseen noin 15 minuutin ajaksi. Patukat vähän kylmettyvät ja jähmettyvät, mikä on mielestäni hyvä homma. Jatkossa säilötään kuitenkin jääkaapissa. Jos patukoita haluaa kantaa mukana, kannattaa ne laittaa esimerkiksi leivinpaperiin, jonka päälle vielä elmukelmua. Kulkee näin kätevästi vaikka laukussa. :)

Mites, teettekö te tavallisesti itse raakapatukoita vai suositteko jotain tiettyä kaupan merkkiä? :)

IMG_2708

On my way

4 vastausta artikkeliin “Helpot ja herkulliset raakapatukat (GL,M)”

 1. Nam. Kiitti reseptistä! :)
  Mun lemppari on cocovi:n appelsiini patukka. Myös cashew on hyvää. Ootko maistanu?
  Entäs ootko maistanu cocovi:n superprotein patukoita? Mikä niistä lemppari?

  • Joo se on nam!! Nytkin niitä kaapissa. Casheweja en ookaan maistanut. Kai. SuperProdeja söin yhdessä vaiheessa tosi paljon mutta kyllästyin. Niistä suosikit oli brownie ja se sitruuna. Nyt en oo hetkeen pystynyt niitä popsimaan. :D

  • No ei huono tuokaan! Mäkin kotosalla syön aina muuta mutta tien päällä raakapatukat on tosi jees! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta