Haluatko auttaa ja tehdä hyvää?

Mulle tulee hyväntekeväisyydestä ensimmäisenä mieleen se, kun missikisoissa missit aina vastasivat tulevaisuuden haaveisiin ”maailman parantamisen ja auttamisen”. Monille hyväntekeväisyys on vähän tabu, sitä halutaan ajatuksen tasolla tehdä mutta harvat ryhtyy kuitenkaan tuumasta toimeen. Ja minähän en puhu korkealta, sillä itsekin osallistun aivan liian vähän erilaisiin hyväntekeväisyys-kampanjoihin, saatika muiden auttamiseen.

Oma ongelmani on aina ollut se, etten oikein luota useimpiin rahaa kerääviin järjestöihin. Ehkä pahiten ajatusmaailmani tällä saraa romuttui silloin, kun uutisoitiin kuinka UFF:in perustaja asuu hulppeissa miljoona-kodeissa ja makaa rantatuolissa. Mihin menee se minun lanttini, jonka muka luulen hyväntekeväisyyteen laittavani? No ei vissiin ainakaan niille köyhille, joille UFF kuvamateriaalissaan sen lupaa menevän… Voi olla, että olen väärässä mutta kyllähän tuollaisen tapahtumat saavat vähän varovaiseksi.

Itse olen sitä mieltä, että luotettavin tapa tehdä hyvää ovat konkreettiset teot. Osallistuminen esimerkiksi vanhusten tai nuorten tukemiseen ja auttamiseen vapaaehtoistyön kautta, tai vastaavasti esimerkiksi jonkun perheen avustaminen ruokaostoilla tai muulla tavalla. Muistan, kun viime vuonna joulun aikaan ”jouluapu” (vai mitä nimeä se kantoikaan) sai tuhansia ihmisiä liikkeelle. Pystyit lahjoittamaan esimerkiksi lahjakortin ruokakauppaan jollekin valitsemallesi perheelle. Mekin otettiin tuohon osaa ja se oli oikeasti mieltä lämmittävä asia. Toivottavasti ryhmiä löytyy tänäkin vuonna Facesta?! Myös lähellämme on ihmisiä, jotka tarvitsevat apua enemmän, kun uskommekaan. Siispä avataan silmät ja katsotaan ympärille.

Monesti meillä on siis palo auttaa mutta keinot ovat hakusessa. Halusin lähteä bloginin kanssa mukaan erääseen kampanjaan, jolla mainostetaan joulukuun alussa järjestettäviä Vapaaehtoistoiminnan messuja. Kyseiset messut järjestetään Vanhalla 3.12 klo. 14-18 ja siellä on mukana jopa 80 eri vapaaehtoistoiminnan järjestäjää, sekä ideaa/mahdollisuutta. Itse aijon ehdottomasti käydä nämä messut katsomassa, tiedä mitä mahdollisuuksia auttaa sieltä avautuukaan! Tapahtuma on luonnollisesti sisäänpääsymaksuton, joten jos sinullakin on auttamisen palo ja satut tuolloin keskustassa liikkumaan niin piipahda.

Ihanaa perjantaita, muistetaan hyvät teot! <3

Messujuliste_ppt-001

On my way

4 vastausta artikkeliin “Haluatko auttaa ja tehdä hyvää?”

 1. Löytyy facebookista tänäkin vuonna tuo Jouluapua ryhmä. Osallistun siihen taas ja toimitan jollekkin perheelle lapsien joululahjat :)
  Itse en myöskään luota melkein mihinkään järjestöihin enää. Ja esimerkiksi Green Peace on vihoviimeinen, en aio maksaa siitä että Sini Saarelan takuut maksetaan… Paras hyväntekeväisyys on juurikin vapaaehtoistyö ja Jouluapua-kaltaiset kampanjat, jolloin voi itse toimittaa avun perille :)

  • Joo, pitääkin tsekata! Tosin lähipiirissäkin on varmasti apua kaipaavia. Pääasia, että jollekin omastaan antaa!!

   Ja jep. Niin samaa mieltä! Ei varmaan moni kyseisen järjestön tukija ole ollut tyytyväinen sen suhteen mihin rahaa on viime aikoina uponnut…

 2. Upeaa Jutta! :) Oletko muuten koskaan ottanut yhteyttä esim. Helsinki Missioon, Punaiseen Ristiin tai Kirkon Ulkomaanapuun? Heillä on paljon kamppiksia, joissa on helppoa olla mukana!

  • Helsinki Mission on tuttu, Punaiseen ristiin suhtaudun hyvin varauksella… Jotenkin siitä tulee epäluotettavat vibat. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta