Herkullinen perjantai-pizza (GL, L)

Kuten eilisessä tekstissä mainitsin, pizza kuuluu nykyään ruokavaliooni. En näe sitä enää pahiksena kuten joskus aikaisemmin, vaan nautintona. Laadukkaat ja hyvät raaka-aineet vaan kehiin niin nam! Ennen laitoin pizzaan aina jauhelihaa mutta nyt, kun lihaa ei ole mieli tehnyt turvauduin tonnikalaan. Tämän viikon gluteenittomaan pohjaan tehty perjantai-pizza piti siis sisällään tonnikalaa, ananasta, laktoositonta mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, sekä vege ”juustoraaastetta”. Pizzasta tuli todella herkullinen ja jälleen kerran gluteenittomuutta ei mielestäni huomannut muuta kuin olossa pizzan jälkeen.

Ja sen kummempia jorisematta, reseptiä kehiin olkaa hyvät.

Herkullinen tonnikala-ananas pizza kahdelle (GL, L)

Pohja:

  • 1/3 paketillista hiivaa
  • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl laadukasta suolaa
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin Finax-merkin jauhoja)

Täytteet:

  • 1 prk vaaleaa tonnikalaa
  • 1 prk ananasta
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Violife kasviperäistä pizzajuustoa (toimii muuten super hyvin!!)
  • 1 pieni purkki luomu tomaattipyrettä
  • Oreganoa
  • Rucolaa

Sekoitetaan hiiva kädenlämpöiseen veteen, jonka jälkeen lisätään suola ja oliiviöljy. Lopuksi jauhot ja pyyhkeen alle kohoamaan noin 15-minuutin ajaksi. Kun pohja on kohonnut, levitetään se leivinpaperin päälle ja lisätään täytteet. Paistetaan uunin keskitasossa 225 asteessa noin 30 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Lopuksi lisätään vielä rucola, jonka itseasiassa itse unohdin ennen pizzan kuvausta lisätä. :)

Rentouttavaa Isänpäivä-iltaa jokaisen kotiin!

IMG_2862

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta