Hiuskuulumisia

Pitkästä aikaa olisi luvassa hiuspostausta ja kuulumisia tältä saraa. Näin syksyn tullen ainakin oma tukkani vaatii erityishuomiota ja etenkin shampoita ja hoitoaineita on syynättävä. Kesän kuivuus vaihtuu talven tuomaan pakkasilmaan ja sähköisyyteen. Tuo on oikeasti kunnon kirous ainakin omassa tukassani, sillä sähköisyys on talvisin lähestulkoon päivittäistä. Vielä se ei ole pahimmillaan, koska ei ole pakkasta mutta odottakaapas vaan… Mitään muuta ratkaisua en ole tähän keksinyt kuin liiallisen hoitamisen välttelyn. Talvisin käytän mahdollisimman vähän hiusnaamioita tai muutenkaan ylihoidan. Öljyt sen sijaan auttavat tuohon ongelmaan, mutta olen niidenkin kanssa ihmeen käsi. Onnistun nimittäin aina jotenkin saamaan kunnon lättätukan jos niiden kanssa lotraamaan lähden, hankalaa. Miten te vältätte sähköisyyttä talvitukassa? Vinkit ovat tervetulleita jo näin etukäteen!?

Värissäkin on taas palattu hieman pehmeämpään maailmaan, sillä maanantaisen kampaamokäynnin jälkeen tukkaani laitettiin ihan mukavasti raitaa, mikä ainakin omasta mielestäni piristi ilmettä. Latvani on myös sen verran hyvässä kunnossa, että se kestää helposti tällaisen raidoituksen. Tumma kausi tehnyt tehtävänsä.

IMG_29122015-11-10

Shampoista ja hoitoaineista minulla on tällä hetkellä käytössä Tigin Epic Volume -sulfiditon hiustenhoito sarja. Ostin tuotteet alunalkujaan silloin kesän alussa, kun kävin keratiinisuoristuksessa (joka pysyi mulla muuten vaan pari hassua päivää…). Olen kuitenkin pitänyt tuotteista niiden silentävän vaikutuksen vuoksi ja jatkanutkin käyttöä. Shampoossa olevat sulfidithan tuovat tukkaan sellaista pörröisyyttä ja kuohkeutta, ne jättävät ikäänkuin hiuksen enemmän auki. Tämä sulfiditon taas tekee ihan päinvastaisen reaktion. Siitä siis joko tykkää, tai ei tykkää.

Shampoopesun jälkeen olen nyt jo muutaman kuukauden ajan käyttänyt Mitchellin Thicken Upp -muotoilugeeliä, jolla saa tukkaan kivaa tuuheutta ja samalla kiiltoa. Pari pumppausta pesun jälkeen pyyhekuivaan hiukseen tai vastaavasti jo kuivuneeseen latvaan. Ei tee tukasta yhtään rasvaista vaan päinvastoin! Olen kyllä aina tykännyt Paul Mitchellin tuotteista, joten eipä sinällään yllätä tämänkään putilon laadukkuus.

No sitten ulkoisen hoidon lisäksi suuri vaikutus on ravinnolla ja sillä mitä suustaan alas laittaa. Vaikka pyrin syömään monipuolisesti, tahdon varmistaa sen, että saan kaiken mitä hiukseni tarvitsevat ollakseen kiiltävät ja hyväkuntoiset. Tämän vuoksi syön myös hiusravinnekapseleita, Evoniaa merkiltään. Olen syönyt näitä nyt reilun vuoden ajan ja en voisi olla tyytyväisempi. Hiukseni ovat voineet erinomaisesti kokoajan ja kampaajilta olen saanut kehuja kuinka ohimoillani kasvaa runsaasti vauvahiusta, eli tätä uutta kasvustoa. :) Tukka on kestänyt hienosti myös värin vaihtelun mustasta vaaleampaankin. Empä siis taida enää näiden käyttöä lopettaa.

2015-11-102

Viime aikoina, kun olen taas käynyt aamuisin salilla on hiusten peseminen siirtynyt sinne aamuun. Tämä tarkoittaa myös sitä, että harvoin on aikaa antaa hiusten kuivua ns. luonnontilassa. Iltapesu tuon usein mahdollisti, mutta meikäläisen tukka vaatii sen pari tuntia ollakseen luonnonteitse kuiva. Ei toimi mun aamujen minuuttiaikataulussa ei… Fööni onkin siis ehdoton aamujeni pelastaja!

Sain muutama viikko sitten Remington Suomelta testiin muutaman heidän uutuus laitteensa, eli D8700 PROtect hiustenkuivaimen ja S8700 PROtect suoristajan. Molemmat laitteet ovat ihan uutta hiusteknologiaa ja näiden avulla hiusten lämpökäsittely tapahtuu huomattavasti hellävaraisemmin. Kuinka tämä edes on sitten mahdollista? Eli sekä rautaan, että föönin suuttimeen on valmistusvaiheessa imeytetty hiuksille tärkeitä tehoaineita, kuten keratiinia, sekä argan- ja macadamianöljyjä. Kun nämä tehoaineet aktivoituvat lämmöstä, ne pääsevät imeytymään hiukseen. Föönissä puhalluksen ja lämmön mukana, raudassa taas viileän sumun (jota raudasta tulee vesisäiliön kautta), sekä lämmön mukana.

IMG_3004

Koko homma kuulostaa aikamoiselta hifistelyltä (I know!!) mutta näitä nyt vähän aikaa käyttäneenä pakko sanoa, että ainakin minä huomaan eron hiuksessani! Jos normi föönilla tukka jäi aina vähän pörröksi ja kuivaksi (tukkaa katkeili), tällä siitä tulee sileä ja kiiltävä. Myös raudan eron huomaa tavalliseen suoristusrautaan verrattaessa. Latvasta tulee pehmeämpi ja kiiltävämpi, öljyjen imeytymisen hiukseen huomaa!

Mun on itseasiassa tarkoitus tehdä raudan käytöstä teille video, jossa havainnollistan hommaa ja näette itse lopputuloksen. Tähän vaaditaan vaan nyt sellainen päivä jolloin saan kuvattua luonnonvalossa.

Mitäs teidän hiuksille kuuluu? Onko moni muu vaihtanut väriä vaaleampaan näin syksyn tullen?

 

*Remingtonin tuotteet, Evonia ja Paul Mitchell saatu blogin kautta testiin.

On my way

6 vastausta artikkeliin “Hiuskuulumisia”

 1. Itsekkin oon aina lätränny öljyä sähköisiin hiuksiin, mutta sitten törmäsin antistatic sprayhin. Ei latista hiuksia ja sähköisyys pysyy kivasti kurissa. Itte oon kokenu Simin forme antistatic sprayn parhaaks! :)

 2. Jo pidemmän ajan projektina on ollut oman värin takaisin saaminen tai jonkinlainen ”perusruskea”. Oikeastaan en itsekään tiedä mitä väriä haen.. :D Vuosi sitten leikkautin reippasti parikymmentä senttiä mittaa pois ja tavoitteena terveemät hiukset. Pyrin välttämään myös mekaanista/kemiallista käsittelyä, mutta kerran on raidoitettu ja kevytväri jo laitettu..
  Sähköisyydestä ei vielä tänä syksynä/talvena ole joutunut kärsimään, mutta hyvä kosteutus ja liikkeellä ollessa käsien rasvauksen jälkeen hiusten pyyhkäisy hillitsee sähköisyyttä..
  Hiuksista riittäisi aina puhuttavaa, uutta testattavaa ja tyylejä, ikuisuus projekti!

  • Mullakin on ollut monesti tuo ajatus mutta aina se tyvi jotenkin vaan pysyy tummana. :D Toisaalta tykkään tosi paljon vaaleamman ja tummemman kontrastista. Etenkin sellaista blondit ja tumma tyvi yhdistelmää surffilookilla ihastelen. :)

 3. Ihanat hiukset! Sulle sopii kyllä mikä vaan väri :) Missä kampaajalla kävit? Voisin itsekin käväistä siellä kun noin hyvännäköistä jälkeä tulee :)
  Itsellänikin tumman ruskeat ja kaipaisin vähän piristystä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta