Herkkusämpylät (GL, M)

Jossain vaiheessa leivoin gluteenittomat leivät aina itse. Onhan se niin, että omatekoinen on lähestulkoon aina parasta ja silloin sitä myös varmaksi tietää mitä eteensä saa. En tiedä mikä laiskuus muhun kuitenkin pääsi jossain vaiheessa iskemään, kun huomasin yhä useammin ja useammin löytäväni itseni valmisleipähyllyn luota. Harva niistä on oikeasti edes hyviä ja pakasteallastakin jonkun verran kolunneena voin sanoa, että ei siellä ole kuin pari leipää, jotka kelpuutan lautaselleni. Useimmissa on puiseva maku, tai vastaavasti ei makua laisinkaan.

Jälleen kerran se on taas todettu, kun leipoo itse saa priimaa! Tahdonkin jakaa teille uusimman luonnokseni, herkullisten chia-rusinasämpylöiden reseptin, jonka toteutin muutama ilta sitten kotosalla. Helppo ja nopea tapa saada herkullisia sämpylöitä. Tahdon kuitenkin varoittaa… Näihin tulee himo!!

Herkulliset chia-rusinasämpylät (GL, M) 

 • Noin 20 g hiivaa (1/3 paketillista)
 • 4 dl kädenlämpöistä vettä
 • 1 tl laadukasta suolaa (vuorisuolaa)
 • 0,5 dl kookosöljyä sulatettuna
 • 1 luomu kananmuna
 • 0,5 dl *CocoVi chiansiemeniä
 • 1 dl mantelijauhoja
 • 1 dl auringonkukansiemeniä
 • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
 • 1 dl tattarijauhoja
 • 7-8 dl gluteenittomia jauhoja (Itse käytin Finax -karkeaa jauhoseosta)
 • 0,5 dl luomu rusinoita

Liotetaan hiiva kädenlämpöiseen veteen (hiivan sijaan voi käyttää myös leivinjauhetta jos niin tykkää). Sekoitetaan joukkoon suola, kananmuna, rusinat, siemenet, öljy jne. Ihan viimeisenä aletaan lappaamaan jauhoja. Itse tykkään, että taikina irtoaa kunnolla käsistä, joten tapaan laittaa aina hieman liikaakin jauhoja. Uuni lämpenemään 225 asteeseen ja sämpylätaikina liinan alle kohoamaan noin vartin ajaksi. Kun taikina on kohonnut, muotoillaan sämpylät leivinpaperin päälle ja laitetaan uuniin (halutessaan voi myös voidella kananmunalla). Pidin uunissa noin 20 minuuttia 225 asteessa ja 10 minuuttia 220 asteessa.

Sitten vaan nautiskelemaan! Ihanaa torstaita jokaiselle. :)

IMG_3017

On my way

2 vastausta artikkeliin “Herkkusämpylät (GL, M)”

 1. Uu, tämä täytyy laittaa muistiin! Mä tein viime viikonloppuna kans gluteenittomia sämpylöitä. Rumia niistä tuli, mutta todella hyvän makuisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta