My mornings

Kuten olen aikaisemminkin tainnut mainita, en ole koskaan ollut mikään aamuvirkku tai ylipäänsä aamuihminen. Joskus aikanaan olin jopa näitä ihmisiä, joille ei kannata aamuisin sanoa halaistua sanaa tai tulee tyyliin fingeriä. En tiedä mitä tässä vuosien varrella on tapahtunut mutta kokoajan enemmän ja enemmän olen oppinut jopa rakastamaan yhä aikaisempia aamuja. Ehkä se viimeinen sysäys hommalle on ollut aamulla treenaaminen mikä käynnistää päivät huomattavasti paremmin ja treenien jälkeen on vaan niin hyvä fiilis! Joskus ajattelin, että ei enhän minä aamuisin voi treenata, koska olen niin unenpöpperössä. Todellisuudessa jos nukkumaan menee viimeistään 7-8 tuntia ennen herätystä, ei sitä ole sen enempää unenpöpperössä, kuin jos ei treenaisi. Kaikki on kiinni rytmityksestä ja toki omasta asenteesta ja päätöksestä olla painamatta torkkua silloin aamuvarhain.

Viikolla aamuni alkavat siis 3-4 krt viikossa treeneillä, herätys on noin 5.50-6.00. Yleensä tuohon aikaan heräänkin ihan semi virkeänä ja nopeasti vaan puen salivaatteet päälle ja juon proteiinimehun. Maximissaan salille selviämiseen menee varttitunti. Kun salille pääsen on vuorossa kevyt lämmittely, yleensä noin 7-10 minuuttia, jonka jälkeen siirryn itse treeniin. Salilta pois tulen aina viimeistään klo. 7.10. mikä tarkoittaa, että mulla on tunti aikaa käydä suihkussa ja laittautua työkuntoon. Toisinaan tuo tunti venähtää tunniksi ja vartiksi, jolloin menenkin sitten vähän myöhempään töihin.

IMG_0899

Omat aamutoimeni treenien jälkeen pitävät siis sisällään suihkussa käynnin, aamusmoothien ja (kahvin keiton), jonka jälkeen siirryn meikkaamaan. Meikkaamiseen minulla menee aikaa noin 15 minuuttia mikä ei mielestäni nyt millään tapaa päätä huimaa. Hiuksia jaksan harvoin aamuisin laittaa sen erikoisemmin, ellen ole tosiaan varannut vähän extra-aikaa. Föönaus on se oikeastaan ainoa muotoilurituaali, jonka ehdin tekemään ja sekin pelkällä puhalluksella ilman sen kummempaa käherrystä. Tämä on oikeastaan itselleni välillä sellainen harmituksen paikka, sillä tahtoisin päivittäin lähteä liikenteeseen huolitellulla tukalla. Edes vaikka vähän kihartaa tai käännellä latvoja. Jaksan nimittäin aina vaan ihastella naisia, joilla on tukka vimosen päälle laitettuna arkenakin. Miten te ehditte??

Vaatteiden kanssa itselläni on usein se kriisi ja päädynkin hyvin samantyylisiin työvaatteisiin päivittäin, vaikka kaapissani valinnanvaraa olisikin. Pitäisi ehkä enemmän katsoa noita yhdistelmiä aina edellisenä iltana, jolloin aikaa täydellisten kokonaisuuksien luomiseen olisi enemmänkin…

IMG_1159

Viikonloppuisin rakastan hitaita aamuja ja kunnollisen aamiaisen väsäämistä. Ei siis arkisin näytä aamiaislautaseni kuvan mukaiselta, hahah. Viikolla tuo aamiainen tosiaan jää väkisinkin vähän suppeammaksi kuin viikonloppuisin. Aamiainen on kuitenkin päivän tärkein ateria, eli itselleni ei missään nimessä riitä kuppi kahvia tai joku voileipä. Smoothieen olen päätynyt reilu vuosi sitten, koska se nyt vaan on helppo, nopea, terveellinen ja pystyt änkemään sinne sekaan vaikka ja mitä. Tavallisesti oma aamusmoothieni on aika tuhti ja sieltä löytyykin banaani, suomalaisia marjoja, mintun ja sitruunamelissan lehtiä, puristettua sitruunamehua, hunajaa, maustamatonta prodejauhetta, manteleita ja läjä superfoodeja. Saattaa kuulostaa aikamoiselle keitokselle mutta toimii! Aika harvoin juon kotosalla edes kahvia jottei kahvi pilaa niitä vitamiineja, joita smoothie sisällään pitää. Välillä on kuitenkin pakko… Kahvin vedän tällöin nassuun kiireessä juuri ennen lähtöä.

2015-07-102

Jos en tekisi toimistoaikataulujen puitteissa töitä, luulen, että heräisin aina hieman myöhemmin. 7-8.00 aikaan. Tuo olisi itselleni aika idyllistä. Varsinkin tähän pimeimpään vuodenaikaan tuo kuudelta herääminen tuntuu välillä vähän ankealle… Se pimeys on aika hurjaa mutta eipä parane ajatella kuin, että tätä ei ole enää montaa kuukautta jäljellä niin jo mennään taas kesää kohden!

Jos kuitenkin muutaman vinkin antaisin näihin pimeisiin syysaamuihin ja niiden selättämiseen olisivat ne seuraavanlaisia:

 • Herätä itsesi uuteen päivään treenaamalla aamulla.
 • Syö terveellinen aamiainen. Paljon vihreää, marjoja ja itse suosittelen superfoodeista etenkin macaa ja spirulinaa tähän aamun tehoboosteriin.
 • Jos pimeys on aivan voittamatonta, hanki wake up-light. Itse en omista mutta haaveissa on ollut jo pidempään.
 • Nuku riittävästi mutta älä kuitenkaan liikaa.
 • Organisoi mahdollisimman paljon illalla asioita valmiiksi aamua varten. Turha stressi on aamuissa mielestäni enemmän kuin turhaa!
 • Juo runsaasti vettä heti aamusta. Keho on nimittäin kuivimmillaan yön jälkeen…
 • Vältä liiallista kahvin juontia, varsinkin tyhjään vatsaan.
 • Aikatauluta aamuja ja tee niihin omat rutiininsa. Itse ainakin olen huomannut, että saman kaavan toistaminen toimii! Sitä on paljon tehokkaampi, kun ei tarvitse palloilla ympäriinsä mitäs seuraavaksi -meiningillä.
 • Mieti elämäsi positiivisia asioita herätessäsi. Kiitä ja käy läpi mielessä tulevaa päivää. Idyllisintä on jos ehtii olemaan hetken sängyssä ennen ylösnousua. Ikäänkuin herättelee itsensä uuteen päivään.

Mites teidän aamut, ovatko ne chilleja zen-aamuja vai hirveällä kiireellä paikasta toiseen säntäilyä? :)

On my way

4 vastausta artikkeliin “My mornings”

 1. Herään aina samaan aikaa, noin tuntia ennen kouluun lähtöä. Joka aamu toistuu mulla samat rutiinit, ja aina tulee vähän kiire. Kaikki ihmettelee että miksen vaan laita kelloa kymmentä minuuttia aikaisemmaksi, mutta mutta.. tiedä häntä mikä siinä on niin vaikeaa :D

  • Haha no vähän kuule samaa vikaa. Luulen, että se kiire tulisi silti. :)

 2. Ootpa kyllä ahkera kun käyt työaamuina salilla. Mä itseasiassa tykkään käydä aamulla lenkillä; en tosin työaamuina sitä pysty tekemään mutta eräänä kesänä oli jotenkin niin mahtavaa lähteä seiskalta lenkille ja tulla sen jälkeen nauttimaan aamiaista :) Oon muutenkin kyllä aamuvirkku ja tykkään mennä töihin aikaisin; saa rauhassa kattella meilit ennen kuin muut tulee :D

  • No meillä on sali ihan naapurissa. :) Että siksi ei tosiaan ole niin paha. En varmaan muuten jaksaisi… :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta