Reseptivinkki: Mansikka-banaanijäätelö

Terkkuja Budapestista! Hetki sitten kotiuduttiin Unkarin minilomalta, joka oli kyllä ruokailujenkin suhteen erittäin hyvä LOMA. Itselläni on tapana matkoilla herkutella ihan niin paljon, kuin napa vaan vetää ja niimpä kävi jälleen kerran. Vaikka tykkäänkin terveellisemmistä valinnoista arjessa ja pääosinkin elämässäni, niin välillä on kiva kyllä antaa lähteä lapasesta ihan kunnolla. Budapestissa oli mielettömän hyviä rafloja ja aivan liian halvat hinnat. Nyt on kuitenkin aika palata arkeen, eli terveellisempään ruokavalioon, sekä niihin parempiin valintoihin.

Tänään tähän pieneen herkkuhimon vieroitukseen tehosi kivasti kevyt ja terveellinen jäätelö. Olen jo pitkään suosinut jäisiin banaaneihin tehtyjä annoksia ja tänään maistui erinomaisesti mansikka-banaani versio. Niin simppeli tehdä ja mikä parasta, vetää vertoja hyvinkin tavalliselle jäätelölle! Itseasiassa banaaneihin tehty  jäde on vähän kuin sorbettia, yhtä raikasta ja freesiä. Ei tule samanlaista oloa kuin kermaan, maitoon tai soijaan tehdystä. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan jos nämä banaanijädet ovat vielä täysin vieras tuttavuus sinulle! :)

Mansikka-banaanijäätelö (GL, M)

  • 2 kypsää banaania
  • 200 g suomalaisia mansikoita

Pilkotaan banaanit ja laitetaan pakastimeen vuorokausi ennen tekoa (itse tapaan pitää pakkasessa lähes aina noita pilkottuja banskuja). Blendataan alkuun pelkät banaanin palat tehokkaalla blenderillä (minulla käytössä yhteistyökumppanilta saatu Rawmix) ja siinä vaiheessa, kun banaanit ovat tasaista massaa lisätään mansikat. Blendataan niin kauan, kunnes seos on sorbettimaista. Itse en tällä kertaa maustanut jädeä mitenkään, koska nuo kaksi aine-osaa toimivat niin hyvin yhdessä. NAM!

Nautiskellaan nopeasti tekemisen jälkeen, sulamisvaara!

IMG_3592

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta