Matkapostausta Budapestista vol 2

Matkapostaukset jatkuvat! Tässä toisessa osassa ajattelin jakaa teille hieman kokemuksiani Budapestin ravintoloista, kahviloista, sekä shoppailumahdollisuuksista. Loput nähtävyydet jätä viimeiseen postaukseen, sillä muuten tulee turhan tuhti paketti.

Ensinnäkin syöminen ravintoloissa, kahvit kahvilassa tai ostokset paikallisessa marketissa ovat ehdottomasti edullisempia kuin Suomessa. Kahviloissa en juurikaan edes viitsinyt katsella hintoja (niin naurettavia ne olivat) mutta muistelisin, että 1000 Ft:llä (noin 3 €) sai helposti kahdelle erikoiskahvit. Ja itseasiassa se mikä itseni positiivisesti yllätti, joka paikasta sai cappuchinon soijajuomaan. Tämä on itselleni aina hyvin merkityksellinen seikka, sillä musta kahvi on inhokkini ja maitokahvista tulee tukkoinen olo. Kahviloissa oli tarjolla myös aivan ihanan näköisiä leivoksia, joita ei kuitenkaan tullut testailtua. Tämä varmaan siksi ettei kumpikaan meistä ole erityisen leivosten ystävä, tai ettei näillä kahvikeikoilla vaan sattunut olemaan nälkä.

Muutama kahvila, joista tahdon teille ihan erikseen mainita niin ainakin Kenyèr Budapest (Váci út 14, Budapest 1132). Kyseinen kahvila on ”bio” kahvila, eli siellä näytti olevan tarjolla erilaisia luomujuttuja, sekä gluteenitonta, että maidotonta. Leipomon liitutaulu myös mainosti ”always fresh” -meiningillä, eli tuoretta on tarjolla. Mielestäni kahvilassa oli hyvin orgaaninen fiilis, ei mikään sellainen super viihtyisä mutta jos ns. luomumpi kiinnostaa niin kannattaa tsekata. Toinen ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka oli meille kissaihmisille CatCafe Budapest. Tämä kahvila löydettiin aivan sattumalta samalta kadulta jossa majailimme ja siellä viihdyttiin keveästi muutama tunti kissoja paijaillen ja kissojen kehräyksestä rentoutuen. Niin ihania palleroita!! Nyt on taas kisukaipuu hetkeksi tyydytetty. 🙂

IMG_3975IMG_3967IMG_3945IMG_3950IMG_3935

Aivan kerrassaan ihana jäätelöbaari, jossa kävimme ja jota suosittelen oli nimeltään Gelarto Rosa. Mielettömän hyvää jäätelöä, ei ollenkaan sellaista Pohjoismaalaista kermajädeä, vaan ihanan kevyttä sorbettia. Itse valitsin mauiksi limen ja chili-suklaan, jotka olivat molemmat ihan mielettömän NAM! Myös kahvilan Pariisilaisesta maalaisromantiikka-sisustuksesta plussaa.

Pelkissä kahviloissa vietettiin kuitenkin vähemmän aikaa, sillä aamiainen vedettiin aina hotlalla ja kahvit napattiin pääosin aina satunnaisesti jostain päivän mittaan. Monissa Budapestin ravintoloissa oli myös kahvila-snack -meininki samassa, eli tällaisia paikkoja tulisi vielä muutama. Ensinnäkin Tripadvisorissakin hyvin rankattu ihan hotellimme lähellä, gluteeniton Drop Gluten Free Style Restaurant.  Tuo oli itselleni ihan MUST SEE-mesta, johon Sakukin yllättäen innostui lähtemään. Kaikki valikoima oli tosiaan gluteenitonta ja tarjolla oli raikkaiden salaattien lisäsi gluteenittomia burgereita, sekä kaikkea muutakin ruokaisaa. Ilmapiiri oli tosi jees ja samoin palvelu, suosittelen!

Toinen hyvä ravintola, joka sopii hyvin esimerkiksi lounas-mestaksi oli nimeltään Bubble Chic Bar & Bistro. Valikoima oli erinomainen ja fiilis ravintolassa rento mutta samalla kuitenkin tyylikäs. Hyvin suomalaiseen makuun toimiva. 🙂 Tarjolla oli kaikenlaista laidasta laitaan ja kuulemma brunssikin on tarjolla ihan päivittäin.

IMG_36022015-11-21IMG_3707IMG_3608

Jos taas illallismestoja mietitään, onnistuivat nämäkin jokainen kolme meillä aivan mielettömän hyvin! Mietittiin aina ennen iltaa mitä tahdomme syödä ja katsottiin ravintoloita Tripadvisorista, kertaakaan emme tehneet pöytävarauksia mutta saimme aina pöydän hyvin nopeasti. Pyrimme syömään aina hotellimme läheisyydessä, koska asuimme kuitenkin ”ei ihan ytimessä” mikä tarkoittaa myös hinnoiltaan edullisempia mestoja. Itse inhoan niitä kunnon turistirysiä, joissa pelkät matkustajat vierailevat. Kävimmekin pääosin mestoissa, joissa näkyi olevan myös paikallisia illallistajia runsaasti.

Ensinnäkin ensimmäisen iltamme ravintola, Tròfea Grill -buffet tyylinen ravintola toimi mielettömän hyvin! Kyseinen ravintola ei ole mikään kynttilä-illallispaikka, vaan paikka on täynnä väkeä mutta tunnelma kuitenkin mukava, hämyinen ja rento. Kyseessä on siis ravintola, jossa maksat tietyn summan (noin 18 €/hlö) ja sillä saat juoda ja syödä niin paljon kuin haluat. Hinta sisältää myös alkoholijuomat. Buffet ei ole mikään Rax-tyylinen vaan oikeasti laaja ja laadukas illallispöytä, joka sisältää lämpimien ruokien lisäksi ihanat salaatit, sekä jälkiruoat. Ehdotonta plussaa grilli-tiskistä, jossa saa käydä itse valitsemassa mitä tahtoo lautaselleen grillattavan. Haita, lohta, kanaa, rapuja, kasviksia jne. Valikoimaa riitti! Oltiin paikkaan hyvin tyytyväisiä.

Sunnuntaina meidän teki mieli hieman rauhallisempaan mutta kuitenkin laadukkaaseen ravintolaan. Ihan hotellimme lähistöltä löytyi eräs pieni ja tunnelmallinen rafla, jossa tarjolla oli mm. ihan huikeita alkulautas-plattereita! Két Szerecsen Bisztró oli kyseisen ravintolan nimi. Syötiinkin alkupalat ja siihen päälle vielä maukkaat safkat. Paikasta sai myös Thaimaalaista ja itse vedinkin currya pitkästä aikaa. Hinta-laatusuhde oli ravintolassa enemmän kuin kohdillaan ja ihmisistä päätellen myös paikallisten suosima paikka.

Viimeisenä iltana päädyttiin ravintolaan nimeltä Cafe Bouchon. Kyseinen ravintola oli hyvin fiini mutta tunnelmaltaan kuitenkin mieluisa. Palvelu oli ihan priimaa! Plussaa myös isoista annoksista, niin alkupaloissa, kuin pääruoassakin. Hinta-tasoltaan tämä oli hintavin ravintola, jossa illallistettiin mutta siltikin selvitiin vähän reilulla 70 eurolla palvelumaksuineen. Missään ei siis yritetty pihistellä mutta Budapestissa on vaikeaa tuhlata. 🙂

Valitettavasti muuten kaikki ravintolakuvat olivat niin hämyisiä, ettei niistä ollut mihinkään. Muutaman taisin Instagramiin lisätä mutta blogin osalta ne kuvat jäävät nyt kokonaan pois.

IMG_3852IMG_3954IMG_3789IMG_3957-001

Shoppailu kiinnostaa monia, joten ajattelin siitäkin sanoa muutaman sanasen. Kauppahalliahan on kehuttu hurjasti mutta, koska en Suomessakaan ole montaa kertaa kauppahallissa käynyt eipä oikeastaan Budapestissakaan tehnyt sen erityisemmin mieli lähteä sinne seikkailemaan. Ehkä jos olisi ollut enemmän aikaa niin sitten… Sellainen kunnon shoppailureissu tämä ei kuitenkaan ollut, sillä valikoima oli oikeasti hyvin samankaltainen, kuin Suomessakin… Zara & HM piti sisällään niin samat kuteet. Ainoat mestat joista jotain löysin niin Bershka ja Stradivarius.

Paras ostoskeskus oli mielestäni WestEnd City Center. Kyseinen kauppakeskus on valtava ja siellä on oikeasti ihan kaikkea… Kaduista Váci utca piti sisällään useita ketjuliikkeitä ja esimerkiksi Zara sijaitsi tällä kadulla. Kadun toisessa päässä on ns. toriaukio, jossa on pystyssä useita ”turistikojuja”. Tuon aukean laitamilla on myös Stradivarius ja Bershka. OIkeastaan hyvä tuntomerkki tälle shoppailu-alueelle on kaupungissa sijaitseva suuri maailmanpyörä. Sen laitamilta löytyy parhaat kaupat. 🙂

Tuleeko mieleen jotain kysymyksiä tai muuta? Edelleen vastailen mielelläni! Kolmas osa on pakko vielä kirjoittaa sillä asiaa on edelleen mielen päällä. 🙂

Kommentit (2)
  1. Mistä olitte reissun varanneet? Oliko lennot ja hotelli samasta yhtiöstä ja mitä noin suurinpiirtein maksoi liput ja hotelli..

    1. Varasin lennot momondon kautta 120€ hintaan per hlö. Hotla otettiin samaa kautta erikseen, maksoi 220€ 3 yötä. Tuonne on halpaa matkustaa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *