Ihana inkivääri

*Postaus toteutettu yhteistyössä The Ginger People Suomi kanssa.

Rakastan inkivääriä, tuoreena, siirappina, mehuna, hillona, karkkina -oikeastaan missä vaan muodossa. Sen lisäksi, että inkivääri on ihan mieletön terveystuote, on se ainakin omaan makuuni myös herkullisen kirpeä ja raikas. Meillä oikeastaan kovimmassa käytössä ovat The Ginger Peoplen inkiväärimehu (ihan mieletön, nam!!) ja tuore inkivääri. Sekoitan molempia aina joka aamu smoothieni sekaan ja tällä saan erinomaisen kirpeyden tasapainottamaan superfoodien karvasta makua. Voin sanoa, että kyllä lähtee päivä käyntiin! Näin viikonloppuisin, kun tykkään väsäillä pannareita toimii puolestaan inkiväärihillo -ja siirappi erinomaisesti lettujen päällisenä. Tänään vielä vähän hifistelin ja kokkailin inkivääripannareita, joiden reseptiä laitan postauksen loppuun. Tuli ihan super hyviä!

IMG_3984

Mutta miksi ihmeessä sitten käyttää inkivääriä? Kokosin teille muutamia kohtia puoltamaan mielipidettäni siitä, että se todella on todellinen terveyspommi!

 • Inkivääri sisältää liudan aineosia, jotka lieventävät kipu -ja tulehdustiloja. Sen sanotaankin olevan ns. luonnon oma lääkekasvi. Perus flunssat, kurkkukivut ja tulehdukset saavat huomattavaa apua inkivääristä. Sitä käytetään kuitenkin myös ns. vakavampien sairauksien hoitoon, eli esimerkiksi reuman tukihoitomuotona.
 • Herkkävatsaisena tiedän myös tämän, eli inkivääri on mielettömän hyvä hoitomuoto vatsavaivoihin ja pahoinvoinnin ehkäisyyn. Myös ilmavaivoihin inkivääri saattaa tuoda helpotusta.
 • Inkivääri parantaa verenkiertoa. Se nimittäin laajentaa pintaverisuonia ja täten saa verenkin virtaamaan paremmin.
 • Puhdistaa kehoa poistamalla nesteitä ja vähentämällä turvotusta. Näkyy siis ehdottomasti paitsi sisäisesti myös ulkoisesti ihossa! Inkivääri on ehdottomasti myös kauneustuote.
 • Taistelee ikääntymistä vastaan! Voidaan siis puhua jopa nuorentavista vaikutuksista. Inkivääri sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka ovat ase ikääntymistä vastaan. Myös se verenkierron parempi virtaaminen edesauttaa ihon nuorekkaana säilymistä.
 • Auttaa painonhallinnassa. Tämä taas perustuu siihen, että kyseinen kasvi pistää aineenvaihdunnan pelaamaan (sisältää karvasaineita, jotka nopeuttavat ruoansulatusta). Esimerkiksi pissalla täytyy juosta useammin jos inkivääriä ruokavaliossaan suosii.
 • Parantaa vastustuskykyä. Inkivääri tehostaa syljeneritystä ja tämä auttaa bakteereja poistumaan elimistöstä nopeammin. Myös vilkas aineenvaihdunta on edellytys hyvälle vastustuskyvylle ja inkivääri toimii tähän erinomaisesti!

2015-11-28

Lupailin teille reseptiä noihin herkullisiin inkivääri-pannukakkuihin, joita tänään aamiaiseksi väsäsin. Vaikka itse sanonkin, resepti onnistui mielestäni erinomaisesti. Kannattaa kokeilla jos inkiväärihimo iskee ja plussaa ehdottomasti myös pannareiden terveellisyydestä! ;)

Herkulliset inkivääripannarit (GL, M)

 • 1 pehmeä/kypsä banaani
 • 3 kananmunaa (2 kokonaista ja yhdestä vain valkuainen)
 • Pieni ripaus laadukasta suolaa
 • 1 rkl psylliumia
 • 1 rkl mantelijauhoja
 • 2 rkl The Ginger People Inkiväärimehua (pullo näkyy kuvissa)

Päälliseksi:

 • The Ginger People inkiväärihilloa
 • Suomalaisia marjoja
 • Kookoshiutaleita
 • Hunajaa tai inkiväärisiirappia

Blendataan taikina blenderillä tasaiseksi massaksi ja paistellaan pannarit miedolla lämmöllä kookosöljyssä. Nautitaan kahvin kera, nams!

IMG_4019-001

Tuleeko teidän suosittua inkivääriä päivittäin tai edes viikottain? Oletteko huomanneet kenties konkreettisia vaikutuksia esimerkiksi vastustuskyvyn suhteen? 

On my way

2 vastausta artikkeliin “Ihana inkivääri”

  • Myydään esim monissa Cittareissa, sekä K-kaupoissa. The Ginger Peoplen facesivulta, sekä verkkosivulta löytyy enemmän tietoa. :) Mm. Oman myymälän voi sieltä tsekata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta