Matkapostausta Budapestista vol 3

Budapest-postaus part 3 olisi nyt luvassa tähän maanantaihin. Tämä jääköön myös viimeiseksi reissupostaukseksi, sillä varmaan kaikki oleellinen matkastamme on päätynytkin jo tänne blogin puolelle. Muutama suositus, jonka tahdon teille vielä jakaa liittyy näkemiseen, kokemiseen ja tekemiseen. Kuten kerroin, meidän reissullemme sattui yksi sadepäivä ja se tietenkin oli juuri tämä sunnuntai, kun lähes koko Budapest oli/on kirjaimellisesti kuollut. Onneksi muutama juttu kuitenkin löydettiin, jotka olivat sunnuntaina auki ja vieläpä sisätiloissa sijaitsevaa nähtävää.

Ensinnäkin Unkarin valtionooppera, joka sijaitsee Budapestissa (Andrássy út-kadun varrella) oli iloksemme avoinna myös sunnuntaina. Mehän asuimme ihan oopperan nurkilla ja manattiinkin omaa typerryyttämme ettemme ennen reissua ostaneet lippuja näytökseen, ei nimittäin saatu tikettejä esityksiin enää tuossa vaiheessa. Jos siis ooppera kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti tehdä varaukset netistä jo ennen lomaa eikä olla kuten me, Mattimyöhäisiä! Näytöksiä oli mielestäni tarjolla jokaiselle illalle ainakin yksi, ellei kaksikin. Koska emme valitettavasti oopperaan päässeet ja halusimme kyseisessä rakennuksessa vierailla, ostimme liput turistikierrokselle jossa kerrottiin hieman rakennuksen historiaa, sekä esiteltiin paikkoja. Jos oikein muistan hintaa tuolla 45-minuutin kiekalla oli noin 6 € per nenä, joten eipä paha. Rakennus oli niin mieletön sisäpuolelta, että oksat pois!! Ehdottomasti näkemisen arvoinen mesta. Ensi kerralla sitten varataan liput oopperaan, sillä nekin ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Olikohan 50-60 € per nenä/esitys?

IMG_3732IMG_3731IMG_3729IMG_3741

No sitten nähtävyys, aika toiminnallinen sellainen ja etenkin miesten mieleen, nimittäin Flipper-luola. :D Olin alkuun hieman skeptinen mutta koska päivä nyt oli muutenkin kurja viettää ulkona, tuli kaikenlainen sisätekeminen tarpeeseen ja itseasiassa flippereillä pelaaminen oli tosi hauskaa!! Miesystävälleni tuo oli suuri juttu ja hän nautti ihan täysillä. Vietettiinkin kyseisessä luolassa muutama tunti erilaisia flippereitä pelaillen ja kisaillen. Homma toimi siis niin, että maksettiin sisäänpääsymaksu (taisi olla 2500 Ft. per nenä, eli jotain 8-9 €) ja tuolla hinnalla pelejä sai pelailla niin kauan kuin jaksoi. Mesta oli aika täynnä porukkaa ja yllätyksekseni myös naisia. :) Kyseinen ”Pinnball museum” oli rankattu Tripadvisorissakin sijalle #17 mitä tehdä Budapestissa, eli varmaan ihan syystäkin. Museo sijaitsee osoitteessa Radnoti Miklos U. 18, Budapest 1137.

IMG_3684IMG_3688IMG_3696

Monihan suositteli ennen matkaa Budapestin kylpylöitä, mutta kuten jossain kommenteissa sanoinkin itse en oikein lämmennyt ajatukselle. Varmaan noissakin on aika paljon tasoeroja, mutta Unkarissa ns. julkisessa porealtaassa kylpeminen ei vaan tuntunut houkuttavalle ajatukselle. Suomessakin olen aina vähän kylpylöiden suhteen varovainen ja ylihygieeninen niin saati sitten tuolla. Lisäksi hommaa ei yhtään helpottanut erään tutun kommentti ettei iljennyt uida kuin ulkoaltaassa, kun kävi taannoin Budapestissa ja vielä kaupungin jossain suosituimmassa kylpylässä… Nämä lienevät varmaan aika lailla makuasioita ja uskon, että kaikille kyllä löytyy tekemistä kyseisestä kaupungista! Itse en ainakaan kokenut aikaa pitkäksi missään vaiheessa vaikken kylpylöissä lillunutkaan. :)

Budapestissa suosittelen ehdottomasti ihan sellaista päämäärätöntä haahuiluakin. Etäisyydet eivät ole mitenkään pahoja etenkään ytimen alueella saati sitten ns. suurimpien nähtävyyksien välillä. Jos esimerkiksi Berliinissä käveltiin päivittäin joku 15 kilometriä, Budassa matkat jäivät johonkin 8-9 kilometriin. Jokaisen kadun kulmassa saattaa olla jotain uutta ja ihmeellistä, joten pelkästään takseilla ei kannata liikkua vaikka talvi olisikin. Metroliikenne kohteessa on kuulemma hyvin helppokäyttöinen mutta se jäi meiltä kyllä taasen… Me ollaan näitä jalkasin kulkevia tyyppejä. :)

Jos vielä jäi mielelle jotain kysyttävää tai askarruttavaa, niin laittakaan kommenttia tulemaan! Minusta tuntuu, että aika kiteytetysti olen teille reissumme nyt jakanut, mutta aina saattaa toki jäädä kertomatta jotain hyvinkin oleellista. :) Siispä kysymyksiä vaan tulemaan!

On my way

3 vastausta artikkeliin “Matkapostausta Budapestista vol 3”

  1. Moikka! Kiitos hyvistä Budapest vinkeistä 😊 mulla oliskin nyt tarve saada vinkkejä hyviin drinksubaareihin Helsingin keskustassa. Oon viemässä siskojani vkoloppuna yöelämään ja mietinkin tässä, että olisko sulla antaa vinkkejä alottelupaikaksi? Hyvät drinksut, tunnelmallinen paikka, lounge tyylinen ja ei mikään teiniluola? Kiitos tosi paljon jos viitsit mainita jos sulla tulee jotain mieleen, itse löysin netistä hyvin vähän paikkoja jotka pistivät silmääni.

    • Oleppas hyvä! :) Itse aloittelen hyvin vähän keskustassa tai käyn ylipäänsä drinksuilla. Jos ulos menen niin yleensä on jotkut juhlat jonkun kotona ja siitä sitten matkaan… Mutta jos jotain sanoisin niin ainakin Bronda, Teatterin Kello-baari, Ahjo ja A21. Nuo kaikki mielestäni aikuisempaan makuun. :)

    • Kiitos vinkeistä 😊 tuosta A21 olen kuullutkin paljon hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta