Pimeiden talvi-iltojen suosikki: raakakaakao-juoma

Omiin pimeneviin syys- ja talvi-iltoihini on jo muutaman vuoden ajan kuulunut raakakaakao. Paitsi, että käytän kyseistä kaakaojauhetta leivonnassa ja mm. banaanipannari-taikinassa, tulee sitä suosittua myös juomapuolella. Olen aina ollut suuri kaakaofani ja Oboy ehdoton suosikkini jo lapsena. Tänä päivänä kaakaota tulee edelleen nautiskeltua mutta tosiaan hieman terveellisemmässä muodossa ja myös maidottomana versiona.

Minulle kaakao maistuu niin lämpimänä, kuin kylmänäkin. Ehkä hitusen enemmän vielä kylmänä, nam. Suosimani resepti  toimii kuitenkin niin kuumaan, kuin kylmäänkin versioon ja se on ainakin omaan makuuni erityisen herkullinen. Jos reseptin liian tujut jouluiset mausteet häiritsevät, kannattaa ne suosilla jättää veks. Toimii siis ihan nesteen ja kaakaojauheenkin kera. :)

IMG_4078-001

Herkullinen raakakaakao-juoma (M, GL)

  • 4 dl kookosjuomaa tai vaihtoehtoisesti makeuttamatonta mantelijuomaa
  • 1 tl *CocoVi kookosöljyä (sulana)
  • 1 tl kanelia
  • Hyppysellinen piparkakkumaustetta
  • Hyppysellinen kardemummaa
  • 2 tl *CocoVi raakakaakaota (maun mukaan) 
  • 1 tl *CocoVi kookossokeria

Jos halutaan nauttia kaakao kuumana, lämmitetään neste kattilassa. Jos taas kylmänä, sulatetaan kookosöljy. Laitetaan kaikki aineosat blenderiin ja kuohautetaan kuohkeaksi juomaksi. Drinksu on puolessa minuutissa valmis nautittavaksi! Mielestäni kaakao tarvitsee rinnalleen myös pari palaa raakasuklaata. ;)

IMG_4092

Oikein lämmintä keskiviikkoa jokaiselle ja hurjaa sanoa, mutta joulumieltä!

*CocoVin tuotteet saatu blogin kautta.

On my way

Yksi vastaus artikkeliin “Pimeiden talvi-iltojen suosikki: raakakaakao-juoma”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta