Gluteeniton, maidoton ja hiivaton herkkupizza

Oikein tunnelmallista Itsenäisyyspäivää jokaiselle! Muistetaan tänään pitää mielet siellä Suomen itsenäistymisessä ja maamme kunnioittamisessa. Nykyään nimittäin aina välillä tuntuu, että unohdamme oikeasti olla ylpeitä maamme itsenäisyydestä ja esi-isistämme, jotka suuren taistelun sen puolesta kävivät. Maallamme on perinteet ja mielestäni näitä tulee vielä tänäkin päivänä kunnioittaa, sekä vaalia. Sytytetään tänään siis kynttilä Suomelle!

Sitten hieman ”arkisempiin” asioihin, nimittäin reseptiin, jonka tahdon teille jakaa. Kuten olen monesti maininnut, rakastan nykyään nautiskella laadukasta pizzaa ja sitä oikeastaan kerran viikossa tuleekin jossain paikassa syötyä. Kotona tehty pizza on mielestäni ehkä kuitenkin sitä parasta, sillä täytteet voit valita ihan itse ja niiden laadukkuuteen pystyy myöskin vaikuttamaan. Eilen tulikin vietettyä lauantai-iltaa kotosalla ja tehtyä pellillinen oikein herkullista pizzaa. Kyseinen versio on täysin gluteeniton ja maidoton, juustoa myöten. Olikin aivan ihana nautiskella ruokaa, jonka jälkeen ei tarvinnut kärsiä minkään näköisistä vatsanväänteistä mitä taas usein maidollinen ns. juustopizza itselleni aiheuttaa. Harmi vaan, että useimmissa ravintoloissa maidotonta juustoa ei vielä ainakaan tunneta ja tuollaisia erikoisuuksia ei olekaan mahdollista tilata. Kotona tehty onkin aina kotona tehtyä. Siihen kylkeen vielä hyvä leffa ja lime-vettä niin avot! Mulle kelpasi eilen tällainen trio mielettömän hyvin!

IMG_4163

Gluteeniton ja maidoton katkarapu-pizza (2-3 hengelle)

Pohja:

 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
 • 2 rkl oliivi -tai hamppuöljyä
 • 1/2 tl laadukasta suolaa
 • 1 dl Luontaistukun luomu tattarijauhoja
 • 3 dl Gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper tms.)

Täytteet:

 • 150-200 g pieniä katkarapuja
 • Luomu tomaattipyrettä
 • 1 prk ananasta tai tuoretta ananasta
 • Aurinkokuivattuja tomaatteja
 • Valkosipulia
 • Luontaistukun luomu oreganoa
 • Luontaistukun luomu mustapippuria
 • Rucolaa
 • Violife pizzajuustoa

Sekoitetaan leivinjauhe, suola ja öljy kädenlämpöiseen veteen, jonka jälkeen lisätään jauhot. Annetaan kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Levitetään valmis taikina leivinpaperin päälle pellille ja lisätään täytteet. Paistetaan uunin 225 asteessa noin 35-45 minuuttia, jonka jälkeen lisätään pizzan päälle tuore rucola. Sitten vaan nautiskelemaan!

IMG_4173-001

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta