Kauraiset kookos-rusina-suklaakeksit (GL, M)

Tänään on tullut leivottua hieman enemmänkin, sillä aikaa on ollut ja samoin ihmeellistä energiaa. Synkästä säästä huolimatta. Pitkästä aikaa siis kaurakeksejä, joihin heitin tällä kertaa ripauksen kookoshiutaleita, raakakaakaota, sekä rusinoita. Tuli ihan mielettömän herkullisia keksejä, juuri sopivan kauraisia, eikä turhan makeita, nam! Tämä kyseinen resepti, jota olen aikaisemminkin käyttänyt toimii siis ihan mielettömän hyvin, edelleen. Vähän sitä nyt taas fiksailin mutta parempaan suuntaan ehdottomasti.

Kauraiset kookos-rusina-suklaakeksit (GL, M) 

 • 1 pehmeä banaani
 • 1 rkl *CocoVin kookosjauhoja 
 • 4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (Esim. Oatly)
 • Ripaus laadukasta suolaa
 • 1,5 rkl luomu hunajaa
 • 1 luomu kananmuna
 • 0,8 dl *CocoVin neitsyt kookosöljyä
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl CocoVin raakakaakaojauhetta
 • 1-2 rkl rusinoita
 • 1 rkl kookoshiutaleita

*Tuotteet saatu.

Muussataan banaani haarukalla mössöksi. Lisätään sekaan muut aineosat, kookosöljy sulatettuna ja kaurahiutaleet vasta viimeisenä. Muotoillaan kekseiksi leivinpaperin päälle ja paistetaan 225 asteisen uunin keskitasossa noin 15-20 minuutin ajan. Valmiita keksit ovat siinä vaiheessa, kun keksien pinnassa kuultaa ruskehtava väri. Nautiskellaan sellaisenaan tai maapähkinävoin kera!

Oikein ihanaa Itsenäisyyspäivän loppuiltaa jokaiselle. :)

IMG_4202IMG_4212

On my way

5 vastausta artikkeliin “Kauraiset kookos-rusina-suklaakeksit (GL, M)”

  • Joo, on kyllä oikeasti hyvä resepti vaikka itse sanonkin! Ja makuahan voi muokkailla oman mielensä mukaan. :))

   Pysyvät hyvin kasassa ja mikään ei maistu liikaa läpi.

 1. Näistä tuli tosi kuivia ainakin mulla ja uunissakin olisivat kärähtäneet jo 10min jälkeen. Onkohan merkitystä käyttääkö gluteenittomia kaurahiutaleita vai tavallisia? Itse käytin siis tavallisia. Pähkinävoin kanssa nää uppoo kyllä! :D

  • Oikeasti?! :O Mulla noi jäi sisältäkin ihanan pehmeiksi. Itse käytin gluteenittomia hiutaleita mutta en kyllä oikein usko, että vika olisi siinä. Veikkaan, että homma on ollut paistamisessa, jos taikina tuntui hyvältä tekovaiheessa? Tai siinä vaiheessa, kun pyörittelit leivinpaperille? Jos silloin tuntuu liian kuivalta, kannattaa aina lisätä jotain nestemäistä, vaikka hitusen lisää kookosöljysulaa.

   Mulla on siis erikoinen uuni, pieni ja hidas. Jos teillä uuni on hyvin tehokas, esim kiertoilma, saattaa se kypsentää keksit paljon nopeammin. Ja ehkä voisit asteitakin laskea? Tosi harmi jos tuli kuivia, mulla nämä eivät nimittäin olleet sitä laisinkaan. Höhlä. :( Kokeile tosiaan ensi kerralla lisätä vähän nestemäisyyttä jos taikina tuntuu kuivalta tai vastaavasti laskea asteet vaikka 200.

  • Joo, näin teen! :) Kiitti vinkistä! Nää on niin superhelppoja, että tahdon kokeilla uusiks. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta