Herkut raakasuklaabrowniet (M, GL)

Jotain terveellistä hyvää? Monen käsi käy siellä kaupan karkkihyllyllä ennen aikojaan, vaikka vaihtoehtona voisi olla ravinteikkaampi ja ainakin yhtä hyvältä maistuva herkku. Jep, tiedetään. Minä myös. Tosin nykyään harvemmin tartun irtokarkkikauhaan tai valmiisiin Fasun pusseihin. Parrotsit ja Punnitse & Säästä-herkut ovat sen verran suuresti makuuni, että Makuuni on kalvennut niiden rinnalla aika hyvin. Toisinaan taas kehittelen näitä terveellisempiä herkkuja myös kotosalla ja esimerkiksi raakasuklaa erilaisin variaatioin on ehdoton suosikkini. Niin helppo tehdä ja mikä parasta, sitä voi syödä vaikka päivittäin pieneen makeanhimoon. Halutessaan siis.

Eilen illalla oli aikaa ja energiaa. Nukuin ensin töiden jälkeen päiväunet mitä en tee koskaan ja arvatkaa vaan väsyttikö sitten illalla? Eipä tullut tänä aamuna salillekaan menosta mitään ja valitsin unen treenin sijaan. Näin teen itseasiassa aika useinkin jos lasken, että uniaikaa jäisi vaan kuusi tuntia. 7-8 on se määrä jolla itse olen parhaimmillani! No anyways, käytinkin illan siis leipomiseen ja laitoin blenderin hyrräämään. Raakasuklaata ja suklaisia brownie-leivonnaisia, nam nam!! Näistä brownieista tuli eritoten ihan mielettömän hyviä ja siksipä tahdonkin tämän reseptin myös teille jakaa. Ei turhan suklaisia, eikä ällöttävän makeita, vaan maku oikein kohdillaan.

IMG_4267

Herkullisen raakasuklaabrowniet 2-4 hlölle (M, GL)

 • 15-17 *luomu taateleita
 • 3 rkl puolisulaa kookosöljyä
 • 2 rkl vettä
 • Ripaus laadukasta *himalajan vuorisuolaa
 • 2,5 dl *luomu mantelijauhoja
 • 0,5-0,75 raakakaakaojauhetta
 • Kookoshiutaleita

(*Itselläni käytössä Luontaistukku.fi:ltä saadut luomu-tuotteet)

Liotetaan taateleita vedessä noin tunnin ajan jotta ne pehmenevät. Tämän jälkeen blendataan ja lisätään sekaan vielä kookosöljy. Kaadetaan seos muovikulhoon ja lisätään muut raaka-aineet lusikalla sekoitellen (lopuksi taikinaa kannattaa jo vaivata käsin). Levitetään valmis taikina levyksi leivinpaperin päälle ja laitetaan jääkaappiin kylmenemään. Itse pidin noin 45 minuutin ajan, jotta levystä tuli sopivan ”kiinteä”. Halutessaan pinnalle voi ripotella kookoshiutaleita joko jääkaapin jälkeen, tai ennen sitä. :)

Sitten vaan nautiskelemaan!

IMG_4273

On my way

2 vastausta artikkeliin “Herkut raakasuklaabrowniet (M, GL)”

 1. Rakentava kommentti:

  Tekstejäsi lukiessa häiritsee joka kerta se, että käytät hyvin useasti sanontoja tai vertauksia tai muita sanapareja väärin. Yrität selvästi rikastuttaa tekstiäsi niillä, mutta usein ne ei sovia asiayhteyteen. Esimerkkinä tuo ennen aikojaan? Sehän tarkoittaa että on jokin tietty aika, ja ennen sitä tehdään jotain..? Tekstiäsi on kivempi lukia ilman tällaisia tönkköjä ”kevennyyrityksiä” tai tapoja täydentää tekstiä. En puhu nyt kirjotusvirheistä vaan sanavalinnoista, jotka kuulostavat hyvin oudoilta yhteyksissä, joissa käytöt niitä.

  • Minulle ennen aikojaan tarkoittaa sitä, että jotain tekee aikaisemmin kuin olisi tarkoitus. Tässä tapauksessa tarttuu liian aikaisin siihen karkkipussiin. Enkä yritä mitään vaan kirjoitan omalla tyylilläni. Välillä käytän ehkä jonkun mielestä outoja sanavalintoja mutta ihan sama. Mun blogi ja minä kirjoitan. :)

   Kiitos palautteesta vaikka kirjoitustyyliäni en tulekaan muuttamaan. Jos häiritsee niin blogeja kyllä löytyy varmasti sellaisia, jotka sinuakin miellyttävät. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta