Jouluinen lakritsi-raakasuklaa (M, GL)

Jälleen raakasuklaareseptiä kehiin, nams! Tällä kertaa ihan pakko sanoa, että kyseessä on nyt sellainen variaatio, että oksat pois. Mielettömän hyvää eritoten jos pitää yhtään lakritsin ja suklaan yhdistelmästä.

Ensinnäkin olen tehnyt erään havainnon, eli ihan puhdas raakasuklaa (ilman lisukkeita) jossa maistuu vahvasti kaakaovoi aiheuttaa minulle pahoinvointia tai päänsärkyä. Tämän olen huomannut nyt useammilla leivontakerroilla ja siksipä pyrinkin maustamaan raakasuklaan huomattavasti vahvemmin, kuin aikaisemmin. Ikäänkuin peittämään sen kaakaovoin maun. Kyseinen aineosahan on tosi vahvaa, joten empä sinällään yhtään ihmettele… Joillekihan raakasuklaa itsessään aiheuttaa jopa unettomuutta jos iltaisin sitä popsivat, sen verran tujusta yhdistelmästä on kyse.

No jokatapauksessa, raakasuklaasta en tahdo tuon vuoksi luopua ja siksipä tahdonkin varioida suklaasta sellaista, että se ei tosiaan ole sitä kaakaovoille maistuvaa ja pistävää. Siispä täytteitä ja erilaisia makuja vaan kehiin! Tällä kertaa testiin lähtikin puhdas lakritsisuklaa, jota en ole itseasiassa vielä koskaan kokeillut mutta kertapa se on ensimmäinen. Tuo Urtekramin luomu lakritisjauhe on kyllä mieletön leipojan apuväline! Antaa jo pienissä määrin mukavan lakritsin vivahteen ja siksipä en missään nimessä suosittele ylittämään tuota reseptiin laittamaani määrää… Tuolla suhteella suklaasta tulee ihan täydellistä. Lakussa on se hyvä, että se tosiaan peittää sen voin maun suklaasta, uskokaa tai älkää. Pitkästä aikaa raakasuklaa jota pystyn syömään useamman palan ilman pahoinvointia.

IMG_4385

Lakritsi-raakasuklaa (M, GL)

  • 1 dl CocoVi kaakaovoita
  • 1/2 dl CocoVi kookosöljyä
  • 1 tl CocoVi lucumaa
  • Ripaus laadukasta suolaa
  • 1 dl CocoVi raakakaakaojauhetta
  • 1/2-2/3 tl Urtekram lakritsijauhetta
  • 0,5 dl luomu hunajaa

*CocoVin tuotteet blogin kautta saatuja.

Sulatetaan kaakaovoi vesihauteessa, lisätään seokseen kookosöljy ja sekoitellaan. Toisessa kulhossa laitetaan puolestaan sekaisin suola, kaakao, hunaja, lakritsijauhe, hunaja ja lucuma. Lisätään joukkoon voi-öljyseos ja taas sekoitellaan. Seoksesta tulee tavallista paksumpaa, joten sekaan voi lirauttaa halutessaan hieman vettäkin. Itse laitoin suklaan sydänmuotteihin, jolloin sain sydämen mallisia joulusuklaita. Lopuksi laitetaan suklaamuotit pakkaseen noin 30-60 minuutin ajaksi, jonka jälkeen nautiskellaan vaikka herkullisen soija-cappuchinon kera.

Tämä resepti on valehtelematta ihan super hyvä. Kaikki lakun ystävät vaan kokeilemaan! :) Suklaata jota voi nauttia hyvällä omalla tunnolla vaikka ihan päivittäin.

IMG_4382

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta