Mitä rakkaus on?

Olen viime päivinä miettinyt universumin ehkä kliseisintä kysymystä, nimittäin ”mitä rakkaus on?”. Jokaiselle meistä rakkaus tarkoittaa tiettyjä asioita mutta itse uskon, että jokainen tarvitsee rakkautta, enemmän tai vähemmän. Se on oikeasti elinehto onnelliselle elämälle. Ilman rakkautta, rakastetuksi tulemista ja rakastamista me ollaan aika tyhjiä. Rakkauden ei tokikaan aina tarvitse olla sitä seksuaalisiin tuntemuksiin liittyvää rakkautta, vaan sillähän voi olla niin moninaisia muotoja. Toivon kuitenkin, että jokaisella ihmisellä on joku ketä rakastaa ja keneltä rakkautta saa, oli se sitten ystävä, sukulainen, puoliso tai vaikka oma lemmikki.

Itselleni rakkaus on jotain sellaista jota sanoin on vaikea kuvailla. Se on tunne siitä, että voit vaikka antaa henkesi rakastamasi ihmisen puolesta. Rakkaus tekee onnelliseksi, saa hymyilemään, tuo iloa elämään ja täyttää sisimmän tyhjiön. Minulle rakkaus on tärkeintä kaiken materian rinnalla. Hulppea ja materiallisesti rikas elämä on sellainen, jonka jättäisin koska vaan rakkauden vuoksi. Rakkauttakin on tosin erilaista. On sitä suurta rakkautta, jota kokee kumppaniaan kohtaan ja sitten ystävärakkautta, jota kokee taas niitä parhaimpia ihmisiä kohtaan. Itse ihailen suuresti myös ihmisiä, joilla on kyky rakastaa jokaista ympärillä olevaa ihmistä, lähimmäisen rakkaudeksi sitä kutsutaan. Itse en tosin usko, että tuo taito lähtee ihmisestä itsestään vaan jostain suuremmasta.

Mielestäni kaikki rakastaminen perustuu siihen, että kykenee ensin rakastamaan itseään. Kuinka kliseelle kuulostaakin mutta jos ihminen ei rakasta itseään, on hänen vaikea rakastaa ketään muutakaan. Ainakaan aidosti ja puhtaasti. Ja kuten edellä mainitsin, rakkaus on yksi maailman pyyteettömästi epäitsekkäin asia. Rakkaudessa tahdot parasta sille toiselle, ehkä jopa välillä itsesi unohtaen. Pitkämielinen, lempeä, anteeksi antava, ei omaa etua tavoitteleva mutta ennenkaikkea suurin. Hassu juttu miten yksi tunne onkin sellainen jolla pystyttäisiin pysäyttämään vaikka hetkessä kaikki maailman sodat ja pahuus. Jos jokainen rakastaisi toistaan ei olisi vihaa eikä sotia. Miettikää.

Rakkauden täyteistä viikkoa jokaiselle! <3

Mitä rakkaus muuten teille merkitsee? Elämän tärkein asia vai jotain ihan muuta?

IMG_4692

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta