Onnistuneen vihersmoothien ABC

Kun itse aikanaan opettelin aidosti hyvältä maistuvien vihersmoothieiden tekoa, meni tuokin homma kyllä niin kantapään kautta. Aika monet kerrat valutettiin uunituore juoma lavuaarista alas, koska se oli niin pahaa. Kyllä harmitti. Hyvältä maistuvan vihersmoothien tekeminen onkin oikea taitolaji! Vaatii muutaman kerran opettelua, testailua ja pari niitä epäonnistumisiakin.

Itselleni vihersmoothiet ovat nykyään erinomainen tapa käynnistää päivä tai vastaavasti iltapäivä siinä kohtaa, kun keho meinaa jo lamaantua. Toisinaan juon nimittäin näitä terveyspommeja aamuisin ja toisinaan taas iltapäivisin töiden jälkeen. Vihersmoothieiden vaikutus on kyllä huomattava, sillä ne piristävät ja laittavat kehon todella toimimaan. Myös mieli virkistyy raikkaiden ja kirpeiden juomien voimalla!

IMG_3357

Mutta miten sitten onnistua vihersmoothieissa? Minulla on hommaan muutama vinkkivitonen, joilla onnistut ihan varmasti. 

♥ Valitse tuoreita vihreitä kuten esimerkiksi kurkkua, pinaattia, lehtiselleriä, parsakaalia tai lehtikaalia. Jos tahdot laittaa useampaa vihreää, niin älä laita yhtä aineosaa paljon. Itse valitsen usein kaksi tästä kategoriasta ja näitä laitankin hieman runsaammin (esimerkiksi 1-2 kourallista pinaattia ja 1/2-1 kurkku).

♥ Käytä yrttejä kuten sitruunamelissaa ja minttua, näillä nimittäin saat smoothieen sitä haluttua kirpsakkuutta. Itseäni miellyttää myös näiden yrttien tuoksu, joten siinäkin mielessä toimivat erinomaisesti.

♥ Sitrushedelmät ovat myös tärkeä osa vihersmoothieta. Yksi puristettu sitruunan -tai limetinmehu, toimii.

♥ Jos tahdot käyttää avocadoa, älä laita sitä kuin puolikas. Avocado on nimittäin se osa vihersmoothieta, joka tekee helposti mausta aika hurjan. Liika on aina liikaa…

♥ Halutessaan joukkoon voi lisätä jotain hedelmää kuten banaania, vihreää omenaa, ananasta tai appelsiinia. Nämä tuovat smoothieen makeutta mikä tasapainoittaa taas sitä karvautta. Etenkin tuore ananas on suosikkini! Erinomainen diureetti.

♥ Nesteenä kannattaa käyttää jäävettä tai vastaavasti ihan jäitä, toisinaan molempia.

♥ Superfoodeista laitan usein joukkoon joko spirulinaa tai chlorellaa. Ne toimivat ihan jo pelkästään värinsäkin puolesta mutta vaikutuksiltaan ovat myös oikein sopivia. Kroppa ja mieli kiittää.

♥ Inkiväärin ystävä, älä unohda tätä superfoodia!

♥ Jos maku on liian karvas, lorauta sekaan suomalaista hunajaa.

♥ Villeimmät heittävät sekaan ripauksen mustapippuria!

IMG_3331

♥ Greensmoothie ♥

  • 1 suomalainen kurkku
  • Puolikas tuore ananas
  • 1 limen mehu
  • 2 kourallista pinaattia
  • Kourallinen minttua
  • Kourallinen sitruunamelissaa
  • Siivu tuoretta inkivääriä
  • 1 tl spirulinaa
  • Ripaus mustapippuria
  • 1 dl jääkylmää vettä
  • Kourallinen jäitä

Siinä siis esimerkkireseptiä, jota voi sitten muokkailla oman maun mukaan. Suhteet ovat tässä kuitenkin oikein kohdillaan ja itse teenkin usein tämän kaltaisella reseptillä. Kannattaa testata!

Suositteko te vihersmoothieita ruokavaliossanne? Muita haksahtaneita? 🙂

Kommentit (6)
  1. Jouluruokien ja -herkkujen jälkeen alkoi oikein tekemään mieli smoothieita, kyllä kroppa teitää mitä se kaipaa 😉
    Tänään jaoinkin yhden oman smoothiereseptin blogini puolella
    http://outikarita.fitfashion.fi/2015/12/27/boostia-aineenvaihduntaan/

  2. Kiitos Jutta, tää postaus tuli kuin tilauksesta! Olin ajatellut tulla kaivamaan arkistoja postaamistasi smoothieresepteistä mutta täällähän olikin jo uusi odottamassa ☺️ Itse oon lähinnä harrastanut marjoista, turkkilaisesta jugurtista ja kaurahiutaleista tehtyä, joten tää on ehdottomasti seuraavaksi listalla!

    Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta❤️

    1. Kiva kuulla, että tuli tarpeeseen. 🙂 Ja kannattaa kokeilla ilman maitotuotteita, tulee kyllä erinomaista ja myös täyttävää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *