Mitä sana FIT minulle merkitsee?

Täällä FF:n portaalissa on ollut viime päivinä muutamiakin perheellisten pohdintoja siitä, kuuluuko heidän bloginsa enää tämän urheiluhenkisen portaalin alaisuuteen. Itselläni heräsi myöskin mielenkiinto aiheeseen, sillä minähän mietin hieman samaa silloin, kun minua tänne portaaliin pyydettiin. Omakohtainen mielikuvani FitFashionista oli alunperin kovaa treenaavien fitnesmimmien mesta. Olinkin hyvin vähän täällä vieraillut ja loppupeleissä yllätyin kuinka kaiken kirjavaa sakkia portaalista löytyykään! Alkuun epäilin sopeudunko joukkoon mutta aika äkkiä huomasinkin, että täällähän on oikein hyvä olla. Tuntuu niin omalta paikalta. Saan toteuttaa itseäni haluamallani tavalla ja ilmapiiri on ennenkaikkea mukava ja rento.

Olen itseasiassa huomannut, että tänne siirtymisen jälkeen bloginikin pääpaino on lipunut kokoajan enenevissä määrin sinne hyvinvoinnin puolelle. Itse en koe kuitenkaan olevani mikään kunnon ”treenibloggari” vaikka säännöllisesti treenaankin, sillä ei mulla riitä juttua tuosta salilla hinkutuksesta jokaiselle päivälle. Itselleni sana FIT tarkoittaa niin paljon muutakin, kuten vaikka ihan vaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. En ole koskaan haaveillut fitneksestä lajina tai ylipäänsä perustanut elämääni treenaamiselle.  Tottakai treenaaminen on suuri osa hyvää oloa mutta elämä pitää sisällään niin paljon muutakin. Ainakin minun elämäni.

Mitä sana fit sitten itselleni merkitsee? Mielestäni se, onko fit ei katso ikää, ulkonäköä, painoa tai elämäntilannetta. Se on enemmänkin liikunnallinen elämänasenne, halu voida hyvin ja pitää keho ja mieli kunnossa ennen kaikkea terveellä tavalla. Itselleni kyseinen sana merkkaa paljon ja se on osa omaa elämääni. Kenenkään elämä ei kuitenkaan ole täydellistä. Aika monella meistä on erilaisia vaiheita, kiireeistä arkea, stressiä, uhkaikäisiä lapsia, työpiikkejä ja mitä vielä. Aina ei vaan ole rahkeita olla sataprosenttisen FIT. Siispä mielestäni kenelläkään mammallakaan ei pitäisi olla kiire biksukuntoon nyt tai koskaan, sillä ylipäänsä ulkomuodon ei pitäisi määritellä meitä, tai sitä kuinka fitness tai fatness olemme. Itse ainakin bongaan salilta aika eri kokoisia ihmisiä. Jokainen ei todellakaan ole missään lavakunnossa, kuten en nyt itsekään. Haitari on kuitenkin aika suuri mutta aika monella siellä taitaa olla sama ajatusmalli siitä, että haluaa pitää itsensä kunnossa ja elää pääosin terveellistä elämää.

IMG_9629-005

Musta on jotenkin kovin jännä, että joidenkin ihmisten ajatusmaailma on todellakin se, että muut kuin ”kovaa” treenaavat ovat jotenkin ”epäfit”. Kertoo omasta mielestäni aika suppeasta maailmankatsomuksesta ja siitä, että olisi ehkä avata silmät sieltä omasta salikuplastaan. Itse mietin elämää niin moninaisena lahjana, että liikkumisen lahja on vain yksi osa sitä. Meidän ei tule olla oman kehomme vankeja, eikä kehon hallita meitä vaan meidän hallita tätä kokonaisuutta.

Uskon kuitenkin, että jokainen teistä lukijoistakin löytää itselleen mieluisensa blogin ilman, että arvostelee toisten elämäntyyliä. Itse ainakin veikkaan, että täällä aika moni tekee hommaa täydellä sydämellä, eikä silloin ole kiva kuulla kuinka pitäisi olla enemmän sitä tai tätä. Itse en ole onneksi joutunut tällaista täällä kohtaamaan (mitä kyllä ihmettelen) ja toivon, että jatkossakaan en joudu. Bloggaaminen tosiaan lähtee sieltä sydämestä ja minä ainakin tahdon tuoda blogiini ihan rehellisesti itseäni, elämääni, ajatuksiani ja sitä kokonaisuutta, joka ei aina todellakaan ole mitenkään esimerkiksillistä tai edes sataprosenttisen FIT.

Heräsikö ajatuksia? Mitä sana fit teille merkitsee? 

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta