Kun ei ole kiire minnekään…

Joku lukija pyysi minulta postausta joulusta, siitä millainen se omalla kohdallani on ja miten sen vietän. Itselleni tämä joulu on siinä mielessä erilainen kuin useampi viimeinen, että vietän sen oman perheeni kesken Keski -ja Etelä Pohjanmaalla. Tavallaan vaikein joulu vuosiin mutta pyrin keskittämään energiani kaikkeen hyvään ja positiiviseen. Siitähän itse joulussa on kyse. Täällä on nimittäin aivan ihanaa, kun luntakin on maassa ja äiti on laittanut joulun vimpan päälle. Saa kävellä suoraan valmiiseen joulupöytään, syödä mahansa täyteen herkkuja, kuunnella joululauluja, käydä joulukirkossa ja ennenkaikkea ei ole kiire yhtään minnekään. Helsingin hektisyys on taakse jäänyttä.

Lapsuuteni jouluista mieleeni tulee lähinnä edesmenneet isovanhemmat, lumikinokset, se pakettien ruhtinaalinen määrä, joulukalenterit, piirretyt, joulun jännitys ja siihen valmistautuminen jo hyvissä ajoin. Muistan, kuinka aattoa odotettiin koko joulukuu, kuin kuuta nousevaa ja se oli ehdottomasti tämän tytön lemppari kuukausi. Aattoa vietettiin aina perheen kesken ja jouluruokia syötiin loppiaiseen saakka, miettikää. Nykyään hyvä kuin muutaman päivän pystyy niitä napaansa kiskomaan, kunnes kyllästyminen iskee.

Ennenkaikkea joulu on ollut perheessämme aina suuri juhla, johon panostetaan.

IMG_4837IMG_4854

Joku tässä vuosien varrella on kuitenkin muuttunut, nimittäin se ajatusmaailma siitä mitä joulu itselleni on. Jos se lapsena oli sitä jännitystä ja lahjoja niin tänä päivänä prioriteetit ovat enemmänkin siellä yhdessäolossa, levossa ja hyvästä ruoasta nauttimisessa. Ennenkaikkea tämä kiireettömyys on jotain sellaista, josta todella nautin. Vaikka Helsingissä on viikonloput tai muut lomapäivät niin aina sitä on jonkunlainen tuli pepun alla. Täällä ohjelmassa ei ole oikeastaan mitään sellaista, joka vaatisi hurjaa tsemppausta vaan saa kirjaimellisesti OLLA.

Itselleni kristittynä myös se joulun tarkoitus ja sanoma ovat todella tärkeitä. Rakkaus, Jeesuksen syntymän kunnioittaminen ja ennenkaikkea rauha. Jouluna ei riidellä, eikä koroteta ääntä. Joulun tulee mielestäni olla sellainen hiljaisuuden juhla, päivä jolloin jokainen kunnioittaa toistaan. Mielestäni jouluna on ylipäänsä syytä miettiä onko riidoissa jonkun ihmisen kanssa, tai onko kaunaa jota kantaa? Kaikesta tuollaisesta kannattaa pyrkiä vapautumaan, sillä silloin on paljon helpompi olla. <3

Itselleni nämä tulevat päivät ovat siis pääosin lööbailua ja henkistä rentoutumista, sunnuntaina vasta Helsinkiin. Monihan bloggaaja pitää joulun pyhät myös blogi-hiljaisuutta mutta itse aijon kyllä päivitellä. Täällähän minulla on aikaa, joten miksipä en kirjoittelisi? Luette jos luette mutta juttua tulee kyllä päivittäin.

Tämän myötä tahdon toivottaa teille jokaiselle oikein rauhallista ja onnellista joulua! Nautiskelkaa. <3

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta