Uusi vuosi ja uusi elämä!

Kolmanneksi viimeistä päivää viedään tämän vuoden puolelta, iiks. Kohta se on 2016, joka toivon mukaan on omassa elämässäni erityisen hyvä vuosi. Aina kuluneen vuoden lopussa blogit täyttyvät edessä siintävän uuden vuoden tavoitteista, sekä menneen kiteyttämisestä. Jos itse mietin kulunutta vuotta täytyy sanoa, että paljon on siihen mahtunut. Kaksi muuttoa, neljä lomamatkaa, siirtyminen uuteen blogiportaaliin, uusi luottoystävä, kipuilua, kyyneleitä mutta myös paljon iloa ja onnellisuutta. Tietyt asiat ovat pysyneet koko vuoden samassa pisteessä, vaikka niihin olisin muutosta osittain kaivannutkin. Siispä ehdottomasti rohkeampaa vuotta 2016 toivon itselleni. Ihmisen mieli on niin usein esteenä kaikelle uudelle ja kehittävälle. Pelko turhaan hallitsee ajatuksiamme vaikkemme sitä pelkona tiedostaisikaan.

Itselleni uusi kalenteri on aina merkki alkavasta vuodesta. Ikäänkuin aloittaisi jotain uutta ja vieläpä puhtaalta pöydältä. Vuoden aikana se sitten täyttyy merkinnöistä, tapahtumista ja ehkä toisinaan fiiliksistäkin. Lukeudun siinä mielessä ehkä vähän vanhanaikaiseen sakkiin, että virtuaalikalenterit eivät ole minua varten. Tykkään kirjoittaa menot paperille, nähdä ne konkreettisesti. Paulo Coelhon kalenteri teki vaikutuksen taannoin kirjakaupassa ja se oli pakko ostaa. Mikä olisikaan parempi kalenteri uudelle alkavalle vuodelle, kuin elämänviisauksia sisältävä sellainen?

IMG_4956

Useimmat meistä tekevät uuden vuoden lupauksia. Mielestäni tämä on hyvä asia, sillä lupaukset usein motivoivat. Itsekin teen ranskalaisilla viivoilla taulukon, johon kirjoitan ne asiat jotka tahdon kuluvana vuonna saavuttaa, nähdä, kokea ja muuttaa. Nimittäin jos tavoitteita ei kirjoita ylös, on siinä unohtamisen vaara! 😉

Omalla kohdallani se tärkein päätös tulevaan vuoteen liittyy omaan henkiseen hyvinvointiini, luovuuteen ja siihen mitä tahdon elämälläni tehdä. Tahdon kasvaa henkisesti vahvemmaksi ja oppia ymmärtämään omia reaktioita, tunteita, sekä käyttäytymismalleja. Tahdon sisäistää ne omaan elämääni ilman, että jo viikon päästä unohdan. Sitähän sanotaan elämäntaparemontiksi mutta omalla kohdallani remontti ei kohdistu ulkokuoreen, vaan sinne sisälle. Nyt kuulostaa kunnon hippeilyltä mutta samapa tuo. Pääasia, että olen itse fiiliksissä tästä. 🙂 Loppuvuosi on mennyt aikamoisessa usvassa, joten mielestäni jonkunlainen henkinen itsensä kasaaminen tulee oikein sopivaan rakoseen. Tahdon olla jälleen onnellinen.

IMG_4953

Ja se mitä luovuudesta mainitsin, vuonna 2016 tahdon käyttää sitä piirrettä, joka on osa minua. Olen siis aina ollut luova persoona ja etenkin ennen työelämään sekä aikuisuuteen astumista tuo piirre näkyi elämässäni hyvinkin paljon. Saanhan toki tälläkin hetkellä blogini kanssa olla niin luova kuin vaan aika antaa myöten mutta silti jollain tapaa koen, että se luovuus joka minussa piilee on kadonnut sinne suorittamisen ja kahdeksasta neljään arjen alle. Tiedättekö mitä tarkoitan? Tottakai aikuisen ihmisen pitää tehdä töitä ja hoitaa arkisiakin asioita, mutta silti pohdin suoritanko vai elänkö todella elämääni? Nämä ovat vakavia fiiliksiä, jotka vaikuttavat ylipäänsä jokapäiväiseen elämään… Mielestäni aivan liian harva ihminen pysähtyy miettimään elämäänsä kokonaisuutena, sitä vaan paahdetaan eteenpäin rahankiilto tai muu materia silmissä. Jollekin se on ehkä sitä onnellisuutta mutta itselleni ei.

Suurin ajatuksin siis kohti tulevaa vuotta. Odotan paljon, mutta olen myös valmis itsestäni antamaan. Toivon, että oma panokseni tulee näkymään myös blogini puolella tulevana vuonna! 🙂

Oletteko te tehneet jo uuden vuoden lupauksia? Millaisin lupauksin suuntaatte tulevaan? Ehkä jotain päämääriä tai tavoitteita vuodelle 2016? 

Kommentit (14)
  1. Moi Jutta!
    Kuulostat niin Forever-tyypiltä että pakko taas kysyä lähdetkö meidän remmiin?
    Tässä olisi mahtava mahdollisuus toteuttaa omia unelmia, saada uusia haasteita uudelle vuodelle ja päästä eroon kahdeksasta neljään-arjesta.

    Oo muhun yhteydessä niin voin kertoa lisää, eikä kuunteleminen vielä sido mihinkään 😉

    1. Moikka Noora,

      Ihana kun ajattelet noin, että voisin olla osa jotain hyvää tiimiä. 🙂 Lupaan ainakin kurkata kotisivut, kiitos huolenpidosta. 🙂

  2. Happy new year
    31.12.2015, 08:16

    Tykkään kyllä nykyisistäkin postauksista mutta mä toivoin edes väliin lisää niitä muotijuttuja ja vaatteita yms eikä aina näitä suht ”synkkiä” pohdintoja yms elämän suuria kysymyksiä …. Ei pahalla <3

    Oikein hyvää uutta vuotta sinulle, toivottaavsti se alkaa selkeämmissä merkeissä kuin mitä loppuvuotesi on mennyt. :)<3

    1. Kiitos palautteesta, tulen huomioimaan sen. 🙂

      Täällä voidaan jo ihan kivasti, kiitos kuitenkin. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *