Uusi vuosi ja uusi elämä!

Kolmanneksi viimeistä päivää viedään tämän vuoden puolelta, iiks. Kohta se on 2016, joka toivon mukaan on omassa elämässäni erityisen hyvä vuosi. Aina kuluneen vuoden lopussa blogit täyttyvät edessä siintävän uuden vuoden tavoitteista, sekä menneen kiteyttämisestä. Jos itse mietin kulunutta vuotta täytyy sanoa, että paljon on siihen mahtunut. Kaksi muuttoa, neljä lomamatkaa, siirtyminen uuteen blogiportaaliin, uusi luottoystävä, kipuilua, kyyneleitä mutta myös paljon iloa ja onnellisuutta. Tietyt asiat ovat pysyneet koko vuoden samassa pisteessä, vaikka niihin olisin muutosta osittain kaivannutkin. Siispä ehdottomasti rohkeampaa vuotta 2016 toivon itselleni. Ihmisen mieli on niin usein esteenä kaikelle uudelle ja kehittävälle. Pelko turhaan hallitsee ajatuksiamme vaikkemme sitä pelkona tiedostaisikaan.

Itselleni uusi kalenteri on aina merkki alkavasta vuodesta. Ikäänkuin aloittaisi jotain uutta ja vieläpä puhtaalta pöydältä. Vuoden aikana se sitten täyttyy merkinnöistä, tapahtumista ja ehkä toisinaan fiiliksistäkin. Lukeudun siinä mielessä ehkä vähän vanhanaikaiseen sakkiin, että virtuaalikalenterit eivät ole minua varten. Tykkään kirjoittaa menot paperille, nähdä ne konkreettisesti. Paulo Coelhon kalenteri teki vaikutuksen taannoin kirjakaupassa ja se oli pakko ostaa. Mikä olisikaan parempi kalenteri uudelle alkavalle vuodelle, kuin elämänviisauksia sisältävä sellainen?

IMG_4956

Useimmat meistä tekevät uuden vuoden lupauksia. Mielestäni tämä on hyvä asia, sillä lupaukset usein motivoivat. Itsekin teen ranskalaisilla viivoilla taulukon, johon kirjoitan ne asiat jotka tahdon kuluvana vuonna saavuttaa, nähdä, kokea ja muuttaa. Nimittäin jos tavoitteita ei kirjoita ylös, on siinä unohtamisen vaara! ;)

Omalla kohdallani se tärkein päätös tulevaan vuoteen liittyy omaan henkiseen hyvinvointiini, luovuuteen ja siihen mitä tahdon elämälläni tehdä. Tahdon kasvaa henkisesti vahvemmaksi ja oppia ymmärtämään omia reaktioita, tunteita, sekä käyttäytymismalleja. Tahdon sisäistää ne omaan elämääni ilman, että jo viikon päästä unohdan. Sitähän sanotaan elämäntaparemontiksi mutta omalla kohdallani remontti ei kohdistu ulkokuoreen, vaan sinne sisälle. Nyt kuulostaa kunnon hippeilyltä mutta samapa tuo. Pääasia, että olen itse fiiliksissä tästä. :) Loppuvuosi on mennyt aikamoisessa usvassa, joten mielestäni jonkunlainen henkinen itsensä kasaaminen tulee oikein sopivaan rakoseen. Tahdon olla jälleen onnellinen.

IMG_4953

Ja se mitä luovuudesta mainitsin, vuonna 2016 tahdon käyttää sitä piirrettä, joka on osa minua. Olen siis aina ollut luova persoona ja etenkin ennen työelämään sekä aikuisuuteen astumista tuo piirre näkyi elämässäni hyvinkin paljon. Saanhan toki tälläkin hetkellä blogini kanssa olla niin luova kuin vaan aika antaa myöten mutta silti jollain tapaa koen, että se luovuus joka minussa piilee on kadonnut sinne suorittamisen ja kahdeksasta neljään arjen alle. Tiedättekö mitä tarkoitan? Tottakai aikuisen ihmisen pitää tehdä töitä ja hoitaa arkisiakin asioita, mutta silti pohdin suoritanko vai elänkö todella elämääni? Nämä ovat vakavia fiiliksiä, jotka vaikuttavat ylipäänsä jokapäiväiseen elämään… Mielestäni aivan liian harva ihminen pysähtyy miettimään elämäänsä kokonaisuutena, sitä vaan paahdetaan eteenpäin rahankiilto tai muu materia silmissä. Jollekin se on ehkä sitä onnellisuutta mutta itselleni ei.

Suurin ajatuksin siis kohti tulevaa vuotta. Odotan paljon, mutta olen myös valmis itsestäni antamaan. Toivon, että oma panokseni tulee näkymään myös blogini puolella tulevana vuonna! :)

Oletteko te tehneet jo uuden vuoden lupauksia? Millaisin lupauksin suuntaatte tulevaan? Ehkä jotain päämääriä tai tavoitteita vuodelle 2016? 

On my way

14 vastausta artikkeliin “Uusi vuosi ja uusi elämä!”

 1. Itse luotan kanssa ”vanhanaikaiseen” kalenteriin. Sähköiset eivät vain ole mua varten. ;)
  Itse opiskelijana käytän lukuvuosikalenteria, ja mulle syksy on aina ollut paljon isompi asia kuin uusi vuosi. Mutta tavallaan tuntuu, että opiskelijana on kaksi mahdollisuutta pohtia menneitä ja suunnitella tulevaa – sekä syksyn alku että uusi vuosi. :)
  Tavoitteita määritän tällekin vuodelle. Osa niistä viime vuonnakin jäi ”vain tavoitteiksi”, mutta osaan tein yksityiskohtaisemman suunnitelman ja sainkin mukavasti niitä tavoitteita saavutettua. Siinä mielessä tätä quote on totta: ”A goal without a plan is just a wish”.

  • Jep! Virtuaalikalenterit ei tosiaan ole sama asia. 🙄 Mun mielestä tärkeintä on asettaa tavoitteita mutta ottaa ne kuitenkin sillä asenteella, ettei maailma siihen kaadu vaikkei niistä jokainen toteutuisikaan.

   Ihanaa uutta vuotta sulle! 😘

 2. Mun piti vaan tulla sanoon, että jossain vaiheessa en tykänny yhtään sun blogista.. Nyt tilanne on täysin toinen, sillä oot ehdottomasti mun yks lempparibloggareista täällä fitfashionilla :) Sulla on paljo hyviä ajatuksia, joita mä aion ehdottomasti miettiä myös oman elämäni kannalta :)

  Parempaa Uutta Vuotta 2016 sinulle! <3

  • Haha aijaa. 😀 No hyvä, että muutos tapahtunut noin päin. Ja kiitos, todella kiva kuulla. Arvostan aina rehellistä palautetta. ☺️🙏

 3. Blogisi on noussut omaksi lemppariksi, juurikin näiden syvällisempien postausten ansiosta.
  Samoja asioita itsekin monesti mietin, sulla on vaan taito kiteyttää ne oikealla tavalla postauksissa.
  Turhan paljon on niitä massa- kiiltokuvablogeja pelkkiä asukuvia täynnä, jotenkin ne on lukulistalta jääneetkin viime aikoina.
  Hyvää alkavaa uutta vuotta sinulle ja jatka samaan malliin! :)

  • Voi kiitos! ❤️

   Uskon, että jokainen löytää mieleistään luettavaa tämän päivän blogien kirjosta. Kiva, että omani on sitä sinulle! Ihanaa tulevaa vuotta! ☺️

 4. Ihanaa uutta vuotta!

  Ajattelin kysyä että voisitko kenties tehdä joskus postauksen bloggaamisesta ja antaa vinkkejä. Itse olen ajatellut jo pitkään blogin perustamista. Voisit esim kertoa vinkkejä aloittamiseen, kirjoittamiseen yms ja sitten yksityisyyteen, oletko huomannut blogin pitämisessä muita haittoja tai vaaroja kuin ilkeät kommentit… miten saada blogia menestymään, vinkkejä kuvaukseen yms yms..
  Tällainen kiinnostaisi kovasti :)

  • Olen itseasiassa joskus tuollaisen tehnytkin mutta eipä olisi kertaaminen ollenkaan huono seikka. Laitetaan siis mieleen. ☺️

   Hyvää uutta vuotta 2016! 🎉🎈

 5. Täällä myös yritetään muuttaa sisäisiä asioita; haluan tulla vahvemmaksi ja varmemmaksi ihmisenä. Syvällisiä toiveita täälläkin tulevalle vuodelle! :-)

  Hyvää uuttavuotta sinne!

  • Hienoa! Hyvä tavoite. ☺️🙏

   Ja sinnekin onnellista vuotta 2016!

 6. Tykkään kyllä nykyisistäkin postauksista mutta mä toivoin edes väliin lisää niitä muotijuttuja ja vaatteita yms eikä aina näitä suht ”synkkiä” pohdintoja yms elämän suuria kysymyksiä …. Ei pahalla <3

  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle, toivottaavsti se alkaa selkeämmissä merkeissä kuin mitä loppuvuotesi on mennyt. :)<3

  • Kiitos palautteesta, tulen huomioimaan sen. :)

   Täällä voidaan jo ihan kivasti, kiitos kuitenkin. <3

 7. Moi Jutta!
  Kuulostat niin Forever-tyypiltä että pakko taas kysyä lähdetkö meidän remmiin?
  Tässä olisi mahtava mahdollisuus toteuttaa omia unelmia, saada uusia haasteita uudelle vuodelle ja päästä eroon kahdeksasta neljään-arjesta.

  Oo muhun yhteydessä niin voin kertoa lisää, eikä kuunteleminen vielä sido mihinkään ;)

  • Moikka Noora,

   Ihana kun ajattelet noin, että voisin olla osa jotain hyvää tiimiä. :) Lupaan ainakin kurkata kotisivut, kiitos huolenpidosta. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta