Kuusi vinkkiä onnistuneisiin banaanipannareihin

Banaanipannarit ovat keittiöni kestosuosikit, joita olen paistellut jo useamman vuoden ajan. Ensimmäiset letut tuli tehtyä vaan kahdesta raaka-aineesta, banaanista ja parista munasta. Vuosien varrella olen kokeillut jos jonkunlaisia variaatioita, että löytäisin täydellisen tavan tehdä lettuja ilman, että ne hajoavat tai maistuvat puulta. Itse en pidä myöskään turhasta banaanin makeudesta, joten variaatiot joihin tulee noiden kahden aineosan lisäksi muutakin, toimivat itselleni parhaiten.

Ajattelinkin tällaisen rennon sunnuntain kunniaksi jakaa teille muutaman oman vinkkini, joilla saada letut varmasti onnistumaan. Banaaniletuissa on nimittäin muutama kikka, joita vaalimalla ne varmasti onnistuvat jokaisen surkeimmankin kokin keittiössä!

IMG_5007

Omat vinkkini onnistuneisiin banaanipannareihin:

  • Käytä psylliumia. Tämä on mielestäni raaka-aine, joka tuo taikinaan mukavasti kuohkeutta mutta samalla kuitupitoisuutta. Psyllium sopii aika moneenkin leivontaan mutta tähän mielestäni eritoten.
  • Psylliumin lisäksi käytä muita rakennetta tuovia aineosia. Tällä tarkoitan esimerkiksi muita jauhoja ja mausteita. Toiset tykkäävät suosia leivinjauhetta, kaurahiutaleita, kaurajauhoja jne. mutta itse käytän tavallisesti mantelijauhoja, sekä raakakaakaojauhetta. Oikeastaan kaikenlainen jauhomainen tuo taikinaan rakennetta ja täten edesauttaa pannareiden muhkeutta, kuohkeutta, sekä kasassa pysymistä.
  • Paista öljyssä. Tämä nyt lienee jokaiselle selvä seikka, että parhaiten ne pannarit onnistuvat rasvassa paistettuna. Pinta saa kivan sävyn ja muutenkin lettu irtoaa pannusta. Itse käytän paistamiseen mieluiten neitsyt kookosöljyä tai oliiviöljyä. Nämä toki lienevät makuasioita. 🙂
  • Huomioi paistolämpötila! Eli ei missään nimessä levy vitosella… Parhaat pannarit syntyvät kärsivällisesti, suhteellisen miedossa lämmössä paistaen.
  • Muista suola. Normi letut kaipaavat makeuden rinnalle suolaa, joten älä unohda ripotella hitusen tätä makeutta tasapainottavaa elementtiä tämänkin taikinan sekaan. Itse suosin aina hyvälaatuista suolaa, kuten kalaharia tai vuorisuolaa sillä näissä laatu on kohdillaan.
  • Luo makuelämys pannareiden täytteillä. Harva nimittäin syö pelkkiä pannareita sellaisenaan, joten panosta täytteisiin. Itse pidän raikkaudesta, joten ihan suomalaiset mansikat, kookoshiutaleet, raakakaakao, luomu hunaja, cashewit ja taatelit toimivat mitä parhaiten.

Näiden vinkkien myötä oikein ihanaa sunnuntaita jokaiselle! Itse suuntaan tänään Ruotsiin ja palailen tiistaina. Päivitän huomiselle kuitenkin postauksen teille luettavaksi. Puss! 🙂

IMG_1159-001

Kommentit (2)
  1. Suurkiitos vinkeistä! Mukavaa reissua! 🙂

    1. Hyvä jos tulivat tarpeeseen. 🙂 Ja kiitos paljon, oli ihana matka!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *