Herkulliset suklaa-taateli kaurakeksit (M, GL)

Eilinen ilta meni lähinnä lätkän parissa Suomea voittoon kannustaen. Kyllä siinä hetkessä, kun Leijonat laukoivat voittomaalin vierähti väkisinkin muutama kyynel poskelle. Mikä upea voitto ja jännitysnäytelmä! Mitä vaan voi todella tapahtua muutamissa sekunneissa, kun on Suomen pelistä kyse. Huh. Ylipäänsä tämä kulta oli niin ansaittu ja tuntui hyvältä saada vaihteeksi jotain hyvää maallemme. Tämä oli se mitä nyt tarvittiin, hyvä Suomi ja Pikkuleijonat!!

Tukholman hyvin syödyn reissun jälkeen oli kiva väsäillä kisakatsomoon hieman terveellisempiä herkkuja, joten laitoin uunin lämpenemään ja keittiöön töpinää. Tällä kertaa kaurakeksejä taateli-suklaa variaatiolla, nam! Ei liian makeita, vaan ihanan muhkeita ja täyteläisiä. Mielestäni myös aika täyttäviä sellaisia, ruokaisia sanoisinko. Näitä voikin sitten hyvällä omalla tunnolla syödä useamman kuin pari kipaletta ja mikä ettei myös ihan arkenakin kahvin kanssa. Siispä jos joku jatkaa vielä tänään terveellisempää kultajuhlaa, niin täältä tulisi tätä herkullista reseptiä myös teidän saatavillenne. :)

IMG_5269

Herkulliset taateli-suklaa kaurakeksit (M, GL) 

  • 1 luomu banaani (mieluiten hyvin kypsä yksilö)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl *CocoVi raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl *CocoVi kookosjauhoja
  • 1/2 tl laadukasta suolaa
  • 1 luomu kananmuna
  • 8-10 pehmeää taatelia
  • 0,8 dl *CocoVi kookosöljyä
  • 4 dl luomu kaurahiutaleita
  • 1,5 rkl luomu hunajaa

*Saatu CocoVilta

Laitetaan taatelit likoamaan veteen noin 20 minuutin ajaksi, jotta ne pehmenevät. Muussataan banaani haarukalla mössöksi ja lisätään sekaan leivinjauhe, suola, raakakaakao, sekä kananmuna. Kun taatelit ovat lionneet, silputaan ne ihan pieniksi palasiksi ja lisätään seokseen. Sekoitellaan ja lisätään vielä loputkin aineet. Muotoillaan keksit haluamansa kokoisiksi ja näköisiksi, sekä levitetään uunipellille leivinpaperin päälle. Paistetaan 220 asteessa noin 15-20 minuuttia. Uunia kannattaa seurailla, ettei keksejä polta tai etteivät ne kovetu koppuroiksi. Minulta esimerkiksi löytyy tavallista pienempi uuni, jossa kaikkea joutuu aina paistamaan hieman pidempään…

Tämän myötä oikein rentouttavaa ”sunnuntaita” jokaiselle! Oma päiväni jatkuu treenien ja elokuva-illan parissa. Vihdoin pääsen katsomaan tuon uusimman Rockyn, huikeeta.

IMG_5250

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta