Miten taltuttaa sähköinen pakkastukka?

Talven kylmyys on vuodesta toiseen hiuksilleni oikea murheen kryyni. Kun ensimmäiset hyytävät talvipäivät saapuvat, alkaa tuo ihanaakin ihanampi sähköisyys. Tukka on niin ällöttävä, että oikein puistattaa. Tyvi pysyy aloillaan mutta latvat leijailevat sähkön voimasta tuon tuosta. Aika paljon olen ihmisiltä kysellyt onko kenelläkään muulla tätä ”ongelmaa” ja jotenkin kovin harva tästä tuntuu kärsivän? Ihmeellistä. En sitten tiedä mikä hiuspehkoani oikein risoo, mutta minulla tämä homma on käynnissä joka ikinen talvi ja jo vähän pienemmilläkin pakkasilla kuin -20 C.

Sähköisyyshän johtuu ilman kuivuudesta, mikä taas on seurausta näistä pakkasista ja toisinaan ihan vaan kuivasta huoneilmasta. Itsehän omaan vielä luonnostaankin kuivat hiukset, joten tilanne tietenkin pahenee ilmojen kylmetessä ihan omiin svääreihinsä. Välillä oikeasti niin ärsyttää mutta minkäs tekee? Kilokaupalla vaan hiuslakkaa, vai?

Itse en ole löytänyt ongelmaan vielä mitään MEGAHYVÄÄ kaiken korjaavaa vinkkiä, vaikka muutamia tehokeinoja käytössä onkin. Heitänkin pallon sinulle sähkötukka joka tiedät jonkun super hyper hyvän keinon, niin kerro se minulle!?

IMG_5353-001

Mitä nämä käytössäni olevat vinkit sitten ovat? Kerron teille mielelläni muutaman.

Vinkkini sähköisen tukan ehkäisyyn tai olemassa olevan sähköisyyden taltuttamiseen:

Riittävä hiusten kosteutus. Eli oikeanlaiset shampoo ja hoitoaine ovat kuivan talvitukan a ja o! Joillakinhan tämä toimenpide itsessään riittää mutta omalla kohdallani näin ei valitettavasti ole.

Tumma hiusväri. Jos siis mahdollista, talvisin kannattaa suosia tummempaa tukkaa, joka ei ole niin kuiva ja kärsinyt kuin vaalennettu. Itsellänihän tämä homma menee aina jotenkin ihmeen kaupalla nurinkurin, eli talveksi laitan raitaa ja kesällä mennään tummalla. Ei se kai ole ihme jos rätisee…

♥ Luonnonharjaksinen harja. On muuten omalla ostoslistallani! Tuon sanotaan kuulemma netralisoivan hiusten varautuneisuutta ja täten helpottavan sähköongelmaa? Pakko kokeilla toimiiko.

♥ Hiuslakka. Tämähän toimii todistetusti mutta itse en vaan oikein pidä hiuslakoista. Niiden voimalla tukasta tulee vähän korppu ja sellainen ei liikkuvan näköinen. Lisäksi homma on tosiaan pelastettu hetkeksi mutta hiukset harjatessa ongelma on taas kahta kauheampi…

Ei villapaidoille. Tätä sääntöä minun on helppo noudattaa, sillä en niistä muutenkaan pidä. Monet keinokuidutkin kyllä keräävät sähköä mutta mielestäni villa tekee sitä eritoten.

IMG_5352

♥ Jätettävät hoitoaineet ja öljyt. Omaan ongelmaani olen saanut ehkä eniten apua juurikin hiuksiin jätettävistä tuotteista. Oikeastaan mitä enemmän tököttiä tukassa on ennen föönausta, sen parempana se pysyy koko päivän.

Älä koske hiuksiin. Tämä on varmaan yksi parhaista tavoista pitää sähköisyys loitolla. Tukka siis täyteen minttiin aamulla ja lopun päivää näpit irti siitä. Toinen vaihtoehto on ponnari, johon ei tietysti myöskään kosketa.

Kokeile hiusvahaa. Joillakin tämä keino saattaa nimittäin toimia paremmin kuin hiuslakka. Vaha jättää hiuksen pinnan elävämmäksi ja samalla siloittaa pörröisyyttä, sekä tässä tapauksessa sähkötukkaa.

Kuivaa tukka hyvin ennen ulos lähtöä. Pahinta on puolimärät hiukset, jotka joutuvat kuivumaan tuossa säässä. Siinä saa paitsi flunssan, myös karsean sähköpään koko päiväksi.

Näillä keinoin koitan tosiaan elää tämän talvitukkani kanssa toivoen kevään ja lämmön saapumista. Onneksi näistä on hieman apua, mutta pakko kuitenkin myöntää ettei riittävästi. Onneksi kohta on kevät ja kesä.

On my way

8 vastausta artikkeliin “Miten taltuttaa sähköinen pakkastukka?”

 1. Minulla on myös normaalisti sähkötukka näillä keleillä, mutta huomasin tässä taannoin, että silikonittomat hiustenhoitoaineet taltuttaa sähköisyyden paremmin kuin silikonipitoiset. Ainakin minulla toimi ja ero on kyllä huomattava aikaisempiin talviin verrattuna. :) Esim. KC Professionalin No Nothing suihkutettava hoitoaine on ollut huippuhyvä.

  • Ok kiitos vinkistä! Pitääkin kiinnittää asiaan huomiota. Tuntuu vaan, että nykyään tuota silikonia on joka paikassa…

 2. Mullakin hiukset sähköstyy talvisin. Vaikka taidan sähköstyy muutenkin kun talvisin kovilla pakkasilla saan sähköiskuja kaikista jutuista mihin kosken :D. En tiedä onko vaan sattumaa, mutta musta tuntuu kun käyttää kuivashamppoota niin ei ihan samalla tavalla sähkösty. Tosin mulla on vielä kuivashamppoon alla lämpösuoja kun suoristan tukkaa. Ilman lämpösuojaa entiiä miten tuo kuivashamppoo käyttäytyy sähkösyyteen. Vaikka mulla kyllä vaihtelee päivittäin tuo hiusten sähköisyys että voi olla vaan sattumaa. Tai jos ei käytä hiusharjaa, mutta se nyt ei oo ehkä se kaunein vinkki :DDDDD

  • Ahh, no pitääkin kiinnittää huomiota olisiko sillä vaikutusta? :)

 3. Pikavinkkinä ihan tavallista vartalorasvaa, jos mitään muuta ei ole käden ulottuvilla. Rasvaan kädet ja sen jälkeen hieman rasvasilla käsillä sipaisen hiukset päältäpäin läpi ja sähköisyys on poissa :)

  • Siitä vaan tulee sitten helposti rasvainen letti… :/ Nimimerkillä been there and done that. Mutta hyvä pikakikka kyllä!

 4. Täällä kanssa yksi sähkötukka. Juuri tänäänkin tuli kavereilta kyseltyä että miksei teillä ole sähköiset hiukset ja mulla ne on ulkoreunalta pystyssä ja sisäreunalta liimautuneet täydellisesti kaulaan ja kasvoihin jes ;D
  En ole itse löytänyt vielä keinoa tämän vastustamiseen heh.
  Mulla on myös sellanen luonnon juuriharja ja ainakin mulla hiukset muuttuu harjatessa kaksi kertaa sähköisemmiksi… ensin ei ole sähköiset hiukset, mutta jos menee tuolla harjalla harjailemaan niin herttinen sentään :P

  • Haha ai? :S No ehkä mä en ostakaan tuota harjaa. :D Mulla on nyt pari päivää ollut tukka tosi säyseä, en tiedä johtuuko siitä ettei palkasta ole ollut -20? Ihmeellistä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta