Eroon selluliitista

Selluliitti on villisti veikattuna ainakin joka toisen suomalaisnaisen ongelma. Se ei välttämättä ole sidoksissa painoon, vaan selluliittia voi yhtä hyvin olla laihoillakin ihmisillä. Itseasiassa aika usein sitä löytyy myös hoikilta. Kyseessä on aineenvaihdunnan hidastumisen seurauksena syntyvä rasvakertymä, joka tulee meillä naisilla useimmiten reisiin, pyllyyn, sekä vatsaan. Sellu ei ole pelkästään rasvaa, vaan se koostuu myös ylimääräisestä kehoon kertyneestä sokerista joka myöhemmin muodostuu rasvaksi jo tukkeutuneille alueille.

Se miksi tästä nyt itse kirjoitan, perustuu omakohtaisiin kokemuksiin. Nimittäin kyllä, minullakin oli joskus selluliittia. Muistan ikuisesti tilanteen, kun oltiin vuosia sitten viettämässä iltaa eräissä yksityisbileissä ja siellä muuan nainen kauhisteli kuinka minun ikäiselläni nuorella tytöllä voi olla selluliittia. Taisi olla niin lyhyt hame, että tuollainen appelsiiniiho sieltä sitten pilkisti. Tilanne ei siis ollut mikään super paha mutta kyllä jaloistani näkyi se millaista elämää vietin. Runsas alkoholin käyttö, vähäiset yöunet, vääränlainen ravinto… Eipä siihen ihan hurjasti vaadita.

Itselläni asiaan vaikuttavat varmasti myös geenit ja se, että alavartaloni on aina ollut se osa kehoani johon rasva kerääntyy ensimmäisenä. Omaan myös heikohkon verenkierron jaloissa ja esimerkiksi lentomatkat ja muut pidemmät istumiset turvottavat. Voin vaan kuvitella millainen norsujalka olisin jos tulisin raskaaksi… 😀 Selluliitti ei kuitenkaan ole asia, jolle tarvitsee antautua. Sitä ei ole pakko hyväksyä, vaan sen voi saada pois kehostaan elämäntapoja muuttamalla. Toisilla se tosin on tiukemmassa kuin toisilla, joten aina ei välttämättä päästä ihan pienillä vippaskonsteilla vaan prosessi saattaa viedä aikaa. Ehkä jopa vuosia?

IMG_5425-001

Kuten mainitsin, omalla kohdallani selluliittia aiheutti runsas alkoholin käyttö ja epäsäännöllinen elämänrytmi. Epäsäännölliset ja varsin vähäiset yöunet, kirkkaiden viinojen nauttiminen, drinksut, sekä ruokavalio joka oli kaikkea muuta kuin puhdas. Uskon, että light-tuotteiden sokerimäärätkin salakavalasti tuota sellua reisiini keräsivät. Aineenvaihdunta oli heikko eikä keho toiminut kunnolla. En myöskään treenannut lihaskuntoa, vaan lähinnä juoksin tai kävin spinningissä. Kehostani puuttui siis kunnon lihaksisto ja olin lähinnä hoikka mutta löysä.

Miten sitten itse pääsin eroon tuosta paholaisesta? Ei, minä en kuivaharjannut tai rasvannut reisiäni selluliittivoiteilla, vaan muutin elämäntavat ja ruokavalion. Aloin treenaamaan lihaskuntoa, sekä tein muutoksia ruokavaliooni. Veikkaan, että tuolla kokonaisuudella oli pitkällä tähtäimellä vaikutuksensa, sillä enää en kärsi sellaisesta turvotuksesta tai nesteestä kehossani, josta ennen kärsin. Myöskin alkoholin käyttöä vähensin ja juodessani vaihdoin drinksut valkoviiniin. Elämäntapamuutoksen seurauksena, tuo pikkupaholainen on siis kadonnut kuin itsestään. En oikeastaan edes muista missä vaiheessa tuo muutos tapahtui, sillä niin huomaamattaan se on käynyt.

IMG_5414

Kaikista eniten itse siis liputan puhtaan ruokavalion, vedenjuonnin, sekä liikunnan tärkeyden puolesta. Kun nuo seikat ovat kunnossa eikä sinne suuhun eksy jatkuvasti sokeria, selluliittikin katoaa monilla kuin itsestään. Kyse saattaa olla pienistä valinnoista. Myös stressiä, tupakanpolttoa, kiristäviä vaatteita, sekä kaikenlaista epäsäännöllisyyttä kannattaa välttää. Kehottaisin myös treenaamaan aerobisen lisäksi salitreeniä ja päinvastoin. Uskon vahvasti, että kokonaisuudella liikkumisenkin suhteen on tähän suuri vaikutuksensa. Selluvoiteet ja muut ”vippaskonstit” suosittelisin unohtamaan, sillä ihon kosteuttamiseen toimii ihan muutkin voiteet. Itseään ei kannata maksaa kipeäksi humpuukista. Toki kertokaa jos olen väärässä?

Tietysti yksi vaihtoehto on hyväksyä selluliitti ja opetella elämään sen kanssa. Itsensä hyväksyminen on kuitenkin kaikista tärkeintä. 🙂

Onko teillä kokemusta selluliitista tai sen kukistamisesta? Vinkkejä ja kokemuksia saa jakaa. 

Kommentit (11)
  1. Olen siis huomannut e-pillerien vaikutuksen siinä, että olen syönyt niitä 18-vuotiaasta asti (nyt 30 v.) Pidin joskus vuoden tauon hormonaalisessa ehkäisyssä, en liikkunut tai syönyt eri tavalla, en polttanut enkä myöskään käyttänyt alholia eri tavalla tms. Toisin sanoen elämäntapani olivat ihan samanlaiset enkä myöskään laihtunut (olen muutenkin tosi hoikka), mutta silti selluliitti hävisi silmissä tuon vuoden aikana. Kun aloitin pillerit uudestaan niin kappas vaan, sellui tuli takaisin. Tästä syystä uskon todella vahvisti, että minulla (ja monella muulla) pillerit aiheuttaa sellaista selluliittia, johin ei oikein mikään auta.. Tai sitten pitäisi ehkä e-pillereitä syödessä liikkua entistä enemmän ja syödä entistäkin puhtaammin.

  2. selluliitti lover
    12.1.2016, 16:58

    Nämä ovat juurikin niitä aiheita kauneuden hoidossa, joille pitäisi nostaa keskisormi pystyyn. Meille on mediassa opetettu ettei selluliitti ole kaunista, jotta naisia voitaisiin pahan olon turvin rahastaa ties millä taikarohdoilla. Mielestäni tuo nainen, joka sinulle on selluliitista joskus arvostelevaan sävyyn huomauttanut saisi hävetä. Selluliitti on naisen vartalossa mitä luonnollisin asia. Niin näyttelijöillä, malleilla kuin urheilijoillakin on sitä, heillä vain on myös kuvanmuokkauksen ammattilaisia apunaan. Ymmärrän, ettei sitä ehdin tahdoin halua kerryttää, mutta huomattavasti helpommalla pääsee kun oppii hyväksymään muhkuransa.

    1. Tavallaan olen hyvinkin pitkälle samaa mieltä kanssasi. 🙂 Hyväksyntä on siis yhtä hyväksyttävää kuin se, että joku haluaa treenata muhkuransa pois. Itse en siis aloittanut mitään hullua treeniputkea tuon tokaisun jälkeen vaan lähinnä naureskelin sille. Ajan kanssa sellu on kadonnut, mutta varmasti aika pitkälti punttitreenin ja elämäntaparemontin ansiosta. Siinä saa siis yhden extrahyödyn aikaan, kun aloittaa kunnon treenaamisen. 😉

      Mutta tosiaan tärkeintä on, että nainen on itse sinut kehonsa kanssa. Ilman sellua tai sen kanssa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *