Suklaakastike sunnuntaihin (M, GL)

Omiin viikonloppuihini kuuluu lähes poikkeuksetta jonkunlainen herkuttelu, oli se sitten hieman terveellisemmillä versioilla tai ihan vallan muulla. Tiettyä herkkupäivää en myöskään ole nimennyt, sillä se nyt on milloin mikäkin ja toisinaan useampana päivänä viikossa. Terveellisissä herkuissa itseäni viehättää reseptien kokeileminen ja uusien makujen löytäminen. On myös ihanaa löytää makuja, jotka ovat hyvistä raaka-aineista luotuja ja joiden jälkeen ei tarvitse kärsiä minkäänlaisista ikävistä ”sivuvaikutuksista”.

Eilen illalla mietin mitä hyvää sitä kehittelisi ja päädyin kokeilemaan raakakaakaosta tehtyä suklaakastiketta. Tämä on ollut prokkikseni jo iät ja ajat kunnes nyt sitä päätin kokeilla. Mahdollisimman yksinkertainen tapa saada esimerkiksi raakaleivonnaisiin, jäätelöön tai vaikka juuri raikkaaseen hedelmäsalaattiin kuorrute. Itsehän väsäsin tuohon lisukkeeksi viimeisenä mainitsemani, eli hedelmäsalaatin. Appelsiinia, luomu omenaa, sekä kiwejä paloiksi ja päälle herkullisen lämmin suklaakastike. Meni muuten oikeasti aika hyvillä mielin alas, oli sen verran hyvää!

IMG_5463

Helppo ja herkullinen raakasuklaakastike (1-2:lle)

  • 2 rkl *CocoVi kookossokeria
  • 1 tuhti rkl *CocoVi raakakaakaojauhetta (halutusta vahvuudesta riippuen)
  • Pieni loraus kylmää vettä
  • Ripaus laadukasta suolaa (ei pakollinen)

*Tuotteet saatu.

Sulatetaan kookossokeri miedolla lämmöllä kattilassa, johon lisätään vesitilkka (noin 2 rkl). Vettä voi siis laittaa sen verran, kuinka juoksevaa kastikkeesta tahtoo. Lisätään raakakaakao kokoajan sekoittaen ja tässä tapauksessa kannattaa pitää huoli ettei seos kiehahda ja raakakaakaon terveysvaikutukset siten katoa. Lopuksi lisätään suola, joka mielestäni ei ole mitenkään välttämätön… Kaadetaan hedelmien tai muun herkun päälle ja nautiskellaan!

Tämän myötä oikein ihanaa lumista sunnuntaita!

IMG_5468

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta