Suklaiset mustikkamuffinit (GL, M)

Taas on keittiössäni leivottu jotain terveellistä hyvää! Nimittäin perjantai-iltana valmistui hetken mielijohteesta suklaiset mustikkamuffinit, joita tulen varmasti jatkossakin valmistamaan. Olin aika yllättynyt miten hyvin onnistuin vaikka ihan ensimmäistä kertaa muffinseja leivoinkin. Näistä tuli lähestulkoon täydellisyyttä hipovia, nam! Ja vaikka kieltämättä mustikka-suklaa alkuun kuulosti hieman oudolle yhdistelmälle, maistiaisten jälkeen olin vakuuttunut tästä combosta.

Parhaita muffinsit ovat heti leivonnan jälkeen uunilämpöisinä ja valmistuksen jälkeen vielä seuraavana päivänä. Tämä kolmas päivä, kun päätin leivoksia kuvailla osoitti jo sen, että taikina murenee ja on ns. kuivakkaa. Kuvissa sisälmys saattaa siis vääristää lopputulosta, joten älkää säikähtäkö. :) Säilytin muffineja jääkaapissa, joten pakastin sinällään olisi varmasti parempi vaihtoehto varsinkin jos tietää, ettei pellillinen muutaman päivän aikana uppoa.

Mutta sitten itse reseptiin, jota toivon mukaan joku innostuu kokeilemaan!

IMG_5518

Mustikka-suklaamuffinsit (8-10 kpl)

 • 1 kypsä luomu banaani
 • 1 pienehkö kypsä avocado
 • 1 luomu kananmuna
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl (kukkurallinen) *CocoVi raakakaakaojauhetta
 • 1-2 rkl *CocoVi kookosjauhoja (tai muita vastaavia GL-jauhoja)
 • 1/2 tl laadukasta suolaa
 • 2 rkl suomalaista hunajaa
 • 2-3 dl luomu kaurahiutaleita (voi myös korvata jauhoilla)
 • 1 dl *CocoVi kookosöljyä
 • 1,5 dl suomalaisia pakastemustikoita

*Tuotteet saatu

Muussataan banaani ja lisätään joukkoon muna, mössätty avocado, leivinjauhe ja suola. Sekoitellaan kunnes massa on tasaista eikä siinä ole möykkyjä. Lisätään sekaan muut ainekset, viimeisenä jauhot ja kaurahiutaleet. Kun taikina on valmista isketään se muffinsivuokiin, sekä painetaan vähän päältä jotta leivos ”leviää” tasaisesti. Sitten vaan uuniin 220 asteeseen noin 20 minuutin ajaksi. Varokaa polttamista, sillä nämä saavatkin jäädä sisältä aika pehmeiksi!

Huikeaa maanantaita jokaiselle! ♥

IMG_5512

On my way

2 vastausta artikkeliin “Suklaiset mustikkamuffinit (GL, M)”

 1. Kiitos reseptivinkistä! :) Aion ehdottomasti kokeilla tehdä näitä jossain vaiheessa. Muhun on tänä vuonna iskenyt oikea kokkailuinto, mutta haluan nimenomaan tehdä terveellisiä ruokia :) Tähän mennessä kokeilemani reseptit eivät onneksi ole tuottaneet pettymystä maun puolesta.

  • Kiva kuulla, että testiin menee! :) Ja sama täällä, terveellisiä leipomuksia on niin paljon kivempi tehdä. En edes muista päivää, että olisin leiponut jotain muuta. Minulta ei löydy edes kaapista vehnäjauhoja tai valkoista sokeria. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta