Raakapatukka suosikit x 5

Alkuviikosta kirjoittelin postausta suosikki välipaloistani, jossa mainitsin yhden ehdottoman lempparini nimittäin raakapatukat. Joku kyseli postauksen kommenttiboxissa omia suosikkejani mitä merkkeihin ja makuihin tulee, joten päätin omistaa aiheelle ihan oman tekstinsä. Kerronkin teille nyt viisi lemppareikseni valikoitunutta raakapatukkaa, joita ostan aina kerta toisensa jälkeen. Toivon mukaan löydätte näiden joukosta itsellenne ehkä uusia kokeiltavia ja monen olisi helpompi suunnistaa tuolla patukkaviidakossa!

Olen tosiaan kokeillut raakapatukoita laidasta laitaan ja testailun kautta löytänyt ne omia makunystyröitä enten miellyttävät versiot. Jossain vaiheessa suosin paljon raakasuklaisia patukoita, kunnes niiden maku alkoi tympimään. Kaipasin jotain raikkaampaa ja freesimpää. Toki suklaiset toimivat edelleen vaikka makeannälkään, mutta arjessa ne ovat vähän turhan tuhtia tavaraa. Ei siis ravintosisällöltään, vaan ihan maultaan. Itselleni nämä kyseiset välipalat ovat ylipäänsä laukussa kulkevia hätävaroja, jotka pelastavat minut monessa tilanteessa. Laukustani löytyykin aina patukka siltä varalta, että nälkä yllättää enkä ole muistanut huolehtia säännöllisestä ruokailusta. Näitäkin tilanteita nimittäin sattuu… Patukka on paljon kivempi syödä kaupungilla kulkiessa, kuin vaikka banaani. Tästä olen aikaisemminkin puhunut jos muistatte? 😀 Se on hygieeninen ja jotenkin huomattavasti siveellisempi pistää poskeen vaikka julkisissa, ei aiheuta kenellekään vääriä mielikuvia. Paperitkin voi tunkea laukkuunsa, eikä tarvitse haisevien kuorten kanssa hamuilla roskista.

IMG_5720

Raakapatukoissa minulla on viisi ehdotonta lempparia, joita suosin alituiseen. Jokainen näistä on saatavilla vähintään Ruohonjuuresta tai Punnitse & Säästä -liikkeestä, mutta aika moni löytyy myös K-Kauppojen hyllyiltä. Itseasiassa Kookaupoissa on nykyään lähestulkoon yhtä hyvät valikoimat, kuin ihan luomuliikkeissä. Myös S-Marketit, Siwat ja Alepat ovat tsempanneet mutta valitettavan usein edelleen saan sieltä matkaani kovettuneen patukan… Näissä nimittäin tuoreus on kaiken a ja o!

Esittelen teille nyt viisi suosikkiani (vasemmalta oikealle), joita voin lämmöllä suositella. Näistä jokainen on maultaan hieman erilainen mutta mikä tärkeintä, niin NAM! Raakapatukathan ovat muuten aina gluteenittomia ja maidottomia, joten siitäkin suurta plussaa.

IMG_5769

1. Rawbite – Protein (vaaleanpunainen)

Tämä proteiini -nimikettä kyljessään kantava patukka on sekoitus hedelmiä, herneproteiinia, kaakaota, kurpitsansiemeniä ja manteleita. Yksi patukka pitää sisällään 10 g riisiproteiinia, joten jos esimerkiksi urheilusuorituksesta palautumista miettii, ei tämä ole yhtään huono vaihtoehto ensihätään. Itse pidän patukan mausta todella paljon, se on aika mieto eikä riisiprode puske missään nimessä maussa läpi. Tämä on ehdottomasti proteiinipitoisin raakapatukka, jonka tiedän.

2. Rawbite – Spicy lime (vihreä)

Hieman tavallisesta poikkeava raakapatukka, joka pitää sisällään mm. chiliä, limettiä ja inkivääriä. Itse pidän patukan mausteisuudesta ja siitä, että se poikkeaa hyvin paljon ”perinteisestä”. Varsinkin inkivääri maistuu läpi ja se jos mikä itselleni passaa! Rawbitet maksavat yksittäin ostettuna noin 2,50 €, mikä ainakin omaan budjettiini vielä sopii. Netistä saisi toki tilattua suurempia eriä, joka minun onkin pitänyt tehdä jo monet kerrat..

3. Bare bar – Red berries

Tämä patukka on näistä kaikista viidestä edullisin ja ainoa suomalainen raakapatukka. Valmistaja on Leader, joka on monelle varmasti tuttu muistakin lisäravinteista. Itse pidän Bare bareista eniten juuri tästä marjaisasta mausta, joka on hyvin usein myös todella pehmeä koostumukseltaan ja täten ikäänkuin tuore. Patukka on myös sopivan kokoinen, ei liian suuri mutta täyttää juuri sopivasti pienen nälän ja nostaa verensokerin tarvittavessa. Ehdottomasti paras edullisemman hintaluokan raakapatukoista!

IMG_5772

4. Lifebar – Coconut

Rakastan kookosta ja tämä pätee myös raakapatukoihin. Lifebarin kookoksinen patukka onkin ehdottomasti yksi suosikkini, vaikka se hieman kalliimpi onkin. Mielettömän herkullinen koostumus mausta puhumattakaan. Patukka pitää sisällään paitsi kookosta, myös manteleita, taateleita, casheweja, sekä kylmäpuristettua kookosöljyä. Yksinkertainen resepti mutta toimii! Nämä patukat ovat aina freesejä ja pehmeitä.

4. Roo`bar – Liquorice & Chili

Tämä ihanan herkullinen lakupatukka on ehkä kaikista paras näistä viidestä! Lakritsi on yksi suosikki karkeistani ja siksi tämä patukkakin varmaan toimii. Tässä on tosiaan jotain sellaista karkkimaisen herkullista, johon chili tuo mukavasti lisäpotkua. Hinta pyörii jossain alle kolmen euron tuntumassa, muistaakseni hieman edullisempia kuin Rawbitet? Patukka pitää sisällään taateleita, lakritsia, anista, chiliä, himalajansuolaa ja casheweja.

Oliko joukossa teille tuttuja raakapatukoita? Mikä on oma suosikkinne? Jos tiedossa on joku ehdottoman hyvä jota suosittelette maistamaan, niin saa ystävällisesti vinkata! 🙂

Kommentit (14)
  1. Lidlin raakapatukat on niiin nam!!! Suosittelen! Päihittää kaikki muut mennen tullen! Hinta ja maku! 🙂 😛
    Jossain vaiheessa söit coco vi:n ja puhdistamon patukoita, onko nää jääneet kokonaan pois?

    1. Juuri itseasiassa kommentoinkin edelliseen koskien CocoVia. Puhdistamon patukoita on varmasti tullut myös syötyä toisinaan mutta en nyt ainakaan heti äkkiseltään muista, että olisin viime aikoina syönyt? Heillä on ainakin aika hyvää raakasuklaata, sitä ostan toisinaan sellaisen viiden palan patukan. 🙂

      Lidlin patukat lähtee niin testiin!! ;))

  2. Oon maistanut noista 1, 2 ja 4 🙂 mutta ainoostaan tosta 2 eli spice lime oon tykänny! raw biten ainuut hyvät on cinnamon&apple ja cocoa ton limen lisäks! mun omat lempparit on WILD THING Coconut & Chia organic<—-SUOSITTELEN!, Roo’bar Cacao Nibs, Näkd Caffé Mocha, Apricot-Banana-Cocoa Nibs Bare Bar!! Bare Bareist normaaleist tykkään omena-kanelista ja kahvista! luomuista lähes kaikki on taas hyviä! Cocovin patukat on ne alkuperäset kookos, appelsiini, cashew, kaakao on hyvii ja uusista vaan se spirulina!:D ja se proteiini brownie mitä joskus mainostit on myös hyvää!! + PB Purple balance wild pecan choco cake!! 😛 melkein kaikkii tullu testattuuu!! 😀 pitää pistää noi kaks viel mitä en oo maistanu oon kattellu tota roobar lakritsii mut laku ei oo oikee mun mieleen mut kun siin on chilinkin potkua:D samoin bare paareist noit uusii hedelmäpatukoit en oo ehtiny kaikkii viel testaa! 😛 kiitos, tästä!

    1. Olet ainakin testannut montaa patukkaa. 🙂 Itse pidän myös CocoVin patukoista mutta jostain syystä niitä ei ole tullut nyt hetkeen ostettua? Olisiko niin, että saa harvemmasta paikasta? Ei ainakaan ole monissa Kookaupoissa tai Alepoissa… Pidän kyllä juurikin noista samoista ja yhdessä vaiheessa se heidän Brownie oli ihan lemppari. Jossain vaiheessa alkoi kuitenkin kyllästyttämään vaikka hyväähän se on ja todellakin hyvin suklaista! Menee makeanhimoon aika näppärästi. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *