Täyteläiset ”jenkki” omenakeksit (GL,M)

Toivottavasti kovin monella ei ala menemään hermot näihin mun viikottaisiin keksiresepteihin?! ;) Olen nimittäin viime aikoina vallan hurahtanut terveellisempiin kaurapohjaisiin kekseihin, niiden helpputeen ja herkullisuuteen. Resepteissä käytän aika samantyylistä pohjaa, täytteitä ja osaa taikinan aineosista vaihdellen. Tietyt raaka-aineet kuitenkin takaavat täydellisen keksipohjan ja näitä ovat leivinjauhe, banaani, kananmuna, kookosöljy, mantelijauhe (tms. gluteeniton jauho), sekä kaurahiutaleet. Loput taikinan aineosista voikin sitten fiksailla oman mielensä mukaan.

Viikonloppuna vuorossa olivat tuhdin täyteläiset omenakeksit. Tämä versio on ollut mielen päällä jo pitkään, mutta nyt oli vihdoin kotona tarpeeksi omenoita toteuttamiseen. Omput tuovat kekseihin ihanaa makeutta ja pehmeää koostumusta. Lopputuloksesta tuli ehdottomasti oma suosikkini ja tätä reseptiä tulen aivan varmasti uudestaan hyödyntämään! Kyllä kaura ja omena vaan passaavat hyvin yhteen. :)

Teille muille, jotka tunnustaudutte keksihirmuiksi täältä tulisikin nyt oikein herkullinen resepti. Erinomainen vaihtoehto tähän maanantaihin jos tuntuu, että makeahammasta kolottaa viikonlopun jäljiltä!

IMG_5742

Muhkeat omena-kaurakeksit (GL, M) 

 • 1 banaani
 • 1 tl suomalaista hunajaa
 • 1/2 tl kanelia
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 laadukasta suolaa
 • 0,8 dl kookosöljyä (sulatettuna)
 • 1 tl *The Ginger People inkiväärisiirappia
 • 1 luomu kananmuna
 • 4 dl luomu kaurahiutaleita
 • 3 pienehköä omenaa
 • 2 dl *Luontaistukun mantelijauhoja

*Saatu blogin kautta.

Murskataan banaani haarukalla mössöksi ja lisätään leivinjauhe, suola, hunaja, inkiväärisiirappi, kaneli ja kananmuna. Sekoitellaan ja kaadetaan joukkoon sulatettu kookosöljy. Seuraavaksi raastetaan omenat ja lisätään sekoittaen. Lopuksi kaikki jauhomainen, eli mantelijauhot ja kaurahiutaleet. Omenat tekevät taikinasta hieman vetisen, eli tätä ei kannata säikähtää! Omenoiden kokoa on kuitenkin vaikeaa arvioida täältä ruudun toiselta puolen, joten jos taikina tuntuu kovin vetiselle niin lisää vaan rohkeasti jauhoja. Taikinan tulee kuitenkin irrota kulhosta ja siitä tulee voida muotoilla paksuhkoja keksejä pellille.

Paistetaan uunin keskitasossa 220 asteessa 15-20 minuuttia. Niin kauan, kunnes keksien pinnassa on kaunis kullansävy. Sisus saa jäädä muhkeaksi ja pehmeäksi, eli älä ylikypsennä! Sitten vaan tarjolle. Halutessaan keksien päälle voi levittää maapähkinävoita, sopii nimittäin erinomaisesti juuri näiden keksien kaveriksi. :)

Oikein ihanaa maanantaita jokaiselle! ♥

IMG_5752

On my way

7 vastausta artikkeliin “Täyteläiset ”jenkki” omenakeksit (GL,M)”

 1. Ei mene hermot! :) Nämä ohjeet ovat todella hyviä. Oon miettinyt, että sovellatko jostain toisesta ohjeista näistä vai keksitkö itse päästä ja vaan kokeilet onnistuuko. :) Näitä on melkein pakko kokeillakkin. :)

  • Ihana kuulla. :) Olen alunperin lähtenyt ihan itse soveltamaan ja sitten siitä pikkuhiljaa muokkaillut reseptejä erilaisiksi. Tämäkin oikeastaan meni kotona siten, että lisäilin ja maistelin mikä voisi toimia. Aina ei onnistu mutta nyt tuli todella hyviä! Nam. :)

  • Noni sekin selvisi. :) Näitä ohjeita just tarttee! Kiva kokeilla uusia herkkuja. :) Minullakin on yks vakkari pipariohje millä teen suht usein, kun kumminkin koostuu melkein 100% niistä aineksista mitä käytän normaalisti (ainut on tumma suklaa, mutta sitä tulee kumminkin vähä koko satsiin). :)

 2. Just mietinkin, että voi ei taasko pukkaa näitä :D Muutenkin vähiten kiinostelee blogissasi nämä viikoittaiset reseptit. Mut joo, laittelehan jatkossakin, toiset varmaan tykkää :D

  • Hahah. Reseptipostaukset sitten vaan skippaukseen. :) Mä olen vähän hurahtanut terveelliseen leipomiseen, joten ovat varmasti osa blogini tulevaisuutta. Mutta kannattaa tosiaan vaan ohitella, kaikkia ei voi aina miellyttää. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta