Ihonhoito pakkasilla

Pakkanen kuivattaa paitsi tuota hiuskuontaloa, myös muuten hyvää vartalon, sekä kasvojen ihoa. Omaan tosiaan normaalin ihon, joka ei reagoi juuri mihinkään. Ei herkistele, rasvoitu tai kuivu helposti. Minulla ei myöskään ole koskaan ollut iho-ongelmia ja toivon mukaan niitä ei tulevaisuudessakaan tule. Viime aikoina, kun pakkaslukemat ovat kohonneet tuonne reiluun 10 asteeseen, olen kuitenkin havainnut ihossani selvästi enemmän kuivuutta ja muutenkin sellaista epämiellyttävää fiilistä. Varsinkin kädet ovat koetuksella ja niitä joutuu rasvailemaan alituiseen. Tämä on nyt aika yleistä monelle ja toisilla tietysti iho kuivuu todella karseaan kuntoon, mikä on varmasti hyvin ikävä vaiva.

Vaikka tosiaan omaa normaalin ihon ei ole sanottu, että se olisi vuoden ympäri priimakunnossa. Viime aikoina esimerkiksi suihkun jälkeen kropassani on ollut todella epämiellyttävä fiilis ja olenkin siirtynyt ihonhoidossa hieman erilaisiin rutiineihin, kuin muina vuodenaikoina. Enää ei mennä niin huolettomasti, vaan pyrin hoitamaan ihoani paremmin sen vaatimalla tavalla. Mutta mitä nämä tavat sitten ovat? Skippaanko kuorinnat ja kosteutan? Kerron teille nyt omat vinkkini talvi-ihon hoitamiseen.

2016-01-18

Kosteustasapaino ja suojaaminen. Ihon kosteustasapaino ja suojaaminen on näillä keleillä kaiken a ja o. Vartaloni iho kosteuttaa itse itseään suurimman osan vuodesta ja käytänkin pääasiallisesti vaan VS-rasvoja, sekä itseruskettavia. Näidenkin käyttäminen pohjautuu ehkä enemmän sellaiseen miellyttävään fiilikseen ja ir:n suhteen toki kivaan sävyyn. Ihoni ei siis pääasiallisesti kaipaa tai janoa mitään, vaan pysyy hyvänä ihan itsestäänkin. Tietysti kasvojen iho on asia erikseen, koska se joutuu kuitenkin suuremmalle rasitukselle.

Nyt talvipakkasissa rasvaan ihoani hieman stydimmillä aineilla, eli vartaloon käytän joko luomu neitsyt kookosöljyä, tai vastaavasti vahvempaa vartalovoidetta. Viime aikoina minulla on ollut käytössä *La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ -vartalovoide. Kyseinen tuote on tarkoitettu erittäin kuivalle ja ärtyneelle iholle, joka iholle levitettäessä muodostaa sen pintaan ikäänkuin suojamuurin. Tämä on aika paksua rasvaa mikä sinällään ei itseäni miellytä, mutta voiteen tehon vuoksi on oikeasti sen arvoista! Kosteuttaa mielettömän hyvin. Voisin itseasiassa kuvitella, että tämä nimeomaan sopisi hieman vaikeammankin ihon hoitoon näillä ilmoilla?

IMG_5867

Kasvojeni ihoon käytän nyt myöskin paksumpia voiteita. Päivävoiteena meikin alla *Lieracin Hydragenist -kosteusvoidetta (blogijuttu täällä), ja kyseisen päivävoiteen alle isken vielä *Lumenen Brigh Now Vitamin C -heleyttävän hyaluronitiivisteen. Kuulostaapa erikoiselta mutta kyseinen tiiviste tosiaan kosteuttaa, sekä samalla auttaa siloittamaan ryppyjä. Itse olen käyttänyt tätä extrakosteutuksen vuoksi, sillä näillä keleillä päivävoiteen alle on hyvä laittaa jotain muutakin. Toinen vaihtoehto on esimerkiksi seerumi. Sen käyttöä myös päivisin ei kannata turhaan pelätä.

Öisin puolestaan kosteutan ihoani rasvaisilla voiteilla, kuten esimerkiksi *Vita Liberatan itseruskettavalla yö-naamiolla, joka kosteuttaa ja on huomattavasti paksumpi itseruskettava, kuin esimerkiksi se Chanel. Toinen tämän hetken lemppari on *Lumenen Bright Now Vitamin C -heleyttävä ja ravitseva yövoide. Tehoaineena tässä ovat suomalaisen lakan antioksidantit, jotka ravitsevat ja pehmentävät ihoa. Tämäkin tuote sisältää hyaluronihappoa, joka on tässä iässä oikeastaan jo välttämättömyys. Yövoiteen alle laitan usein myös joko seerumin, tai sitten tuon C-vitamiinitiivisteen.

 Kuivan ihosolukon kuoriminen. Mikäli iho ei ole pahoin kuivunut, sitä voi mielestäni hyvin kuoria. Itse olen esimerkiksi kuorinut ihoani kerran viikkoon, jotta kuiva suomuiho sääristä irtoaa ja iho on muutenkin otollisempi vastaanottamaan kosteusvoidetta. Tämä on myös ehkä sellainen oman hyvän fiiliksen vuoksi suositeltava tapa, sillä ainakin itselleni tulee freesi olo kuorinnasta. Kuorintaan soveltuu hyvin esimerkiksi vuorisuola-kookosöljy -yhdistelmä.

2016-01-181

Pukeutumisella ennaltaehkäiseminen. Itse olen suosinut tätä kikkaa esimerkiksi käsien ja kasvojen suojaamiseen. Kasvot piiloon pipon ja kaulaliinan uumeniin, sekä käsiin kunnon hanskat. Itse tosin vetelen nahkahansikkailla mutta en vaan ole saanut aikaiseksi hankkia paksumpia… Pääasia on kuitenkin suojata iho kylmältä tuulelta ja pakkaselta. Vaatteethan suojaavat kehon muun vartalon osalta mutta etenkin kasvot joutuvat kovalle koetukselle.

♥  Ihon kosteuttaminen sisältäpäin. Kuten tiedämme, kaikki lähtee sisältäpäin mikä näkyy ulkoisessa olemuksessamme. Myös ihon kuivumista on mahdollista ehkäistä juomalla riittävästi vettä, sekä syömällä paljon hyviä rasvoja ja antioksidantteja. Hyviä rasvoja on esimerkiksi luomu kookosöljyssä, sekä pähkinöissä ja antioksidantteja puolestaan raakakaakaossa. Myös D-vitamiini kannattaa muistaa, sekä se sinkki!

Naamioita, naamioita. Itse rakastan naamioita ja niiden pehmentävää, sekä kosteuttavaa vaikutusta. Teen nykyään naamiot ihan keittiön antimista, joten pitääkin laittaa teille joku kerta reseptiä kehiin. Yksi lempparini on maski johon tulee hunajaa, luonnonjogurttia, sekä kaurahiutaleita. Lopputuloksena iho on todella pehmeä ja ihanan hoidettu. Lopuksi kasvoille vielä oikein hoitava kosteusvoide niin avot!

Miten te hoidatte ihoanne talvisin? Ovatko rutiinit erilaiset kuin muina vuodenaikoina?

*Tuote blogin kautta testiin saatu.

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta