Tiistain herkku – Chiavanukas (GL,M)

Jo pitkään chiavanukkaat ovat olleet yksi suosikki välipaloistani. Ne ovat helppoja valmistaa, monipuolisia, vatsaystävällisiä, terveellisiä ja vieläpä maultaankin herkullisia. Useamman kerran viikossa laitankin jonkunlaisen vanukkaan yön ajaksi jääkaappiin tekeytymään ja syön sen sitten seuraavana päivänä. Chia-siemenet sisältävät runsaasti mm. proteiinia, kuituja ja antioksidantteja, joten niitä kannattaa ehdottomasti suosia. Valmistuksessa kannattaa vaan huomioida riittävän pitkä tekeytymisaika, sillä siemenet vaativat aikaa paisuakseen. Itse olen pistänyt merkille, että jos herkkävatsaisena nautin siemeniä vähänkään raakoina saattaa vatsani reagoida. Mieluummin siis kunnolla turpeiksi kuin raakoina. Yön yli tekeyttäminen on mielestäni juuri sopiva valmistusaika.

Jos jollain iski nyt vanukashimo, niin ei muuta kuin pudding jääkaappiin yöksi muhimaan ja tällä reseptillä aamiainen huomiseksi! Vanukkaasta tulee täydellistä, lupaan.

Herkullinen chiavanukas (GL, M)

  • 2,5 dl Alpron kookospähkinä mantelijuomaa (uutuus!)
  • 0,5 dl Chian siemeniä
  • 2 tl Biona Organic suklaan makuista agavesiirappia (käy myös hunaja)
  • 1/4 tl Reilun Kaupan vaniljauutetta
  • 0,5 tl kanelia

Sekoitetaan aineet kulhoon tai rasiaan, mieluiten suljettavaan sellaiseen. Kun vanukas on hyvin sekoittunut, laitetaan jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, tai yön ajaksi. Kansi kannattaa laittaa purkin päälle siksi, että aromit pysyvät tallella ja täten vanukaskin täydellisen herkullisena. Nautiskellaan marjojen kera, itse suosin suomalaisia mustikoita ja mansikoita.

Oikein ihanaa tiistai-iltaa sinne ruudun toiselle puolen! 

IMG_5895-003

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta