Elämä on tässä ja nyt

Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, kuinka arkipäivän asioilla on suuri merkitys elämässämme. Arki on viikostamme viisi päivää, eli suurin osa elämästämme. On väärin elää viikonlopuille ja elää jatkuvasti siinä fiiliksessä, että arki on pas*aa ja työ jota teemme myös sitä. Jos elämä ei maistu hyvältä, on aika tehdä muutoksia jatkuvan valittamisen sijaan. Muutosten lisäksi voi opetella näkemään asiat eri tavalla. Se, että ulkona on kylmä ja pakkasta ei yksinkertaisesti parane päivittelyllä tai asiasta valittamalla. Me asumme maassa jossa ilmasto on mitä on ja jos se ei miellytä, (kuten ei muuten aina miellytäkään!!) kannattaa muuttaa omaa asennetta tai muuttaa ulkomaille. Samalla tavalla ajattelen ylipäänsä kaikista asioista elämässämme. Jos ei miellytä, älä tee tai tuhoat jatkuvasti itseäsi.

Minun on hyvin vaikea elää pitkään ns. tyytymättömyyden tunteessa. Tavallaan se on hyvä, sillä en voi ajautua elämään koko elämääni tehden asioita, joista en pidä. Jos mietitään isovanhempiamme tai vaikka omia vanhempiamme, he ovat vielä sitä sukupolvea joka on ehkä saattanutkin raataa niska limassa koko elämänsä, tehden työtä josta ei edes pidä. Ajattelutapa ”sitten eläkkeellä” on itselleni täysin vieras. Elämä on tässä ja nyt -ei eläkkeellä. Itse lähenen kohta kolmeäkymmentä ikävuotta ja se tietenkin yhä enemmän pistää miettimään omaa tulevaisuuttaan. Tällä hetkellä omassa mielessäni siintää hyvin paljon suunnitelmia tulevaan ja olen niistä todella hyvällä mielellä. On edessä muutosten kevät monellakin saraa ja sen ajatteleminenkin saa itseni hyväntuuliseksi.

IMG_5967

Minäkin olen toki elänyt ajanjaksoja, jolloin arki on tuntunut kurjuudelta mutta onneksi olen tajunnut sen, että kukaan muu ei tee niitä muutoksia puolestani kuin MINÄ ITSE. Olen se henkilö joka vastaa elämästäni ja sen laadusta. Sen sijaan, että olen pohjimmiltaan aina ollut realisti tai välillä jopa pessimisti, olen opetellut ajattelemaan asioita positiivisemmilla viboilla. Aina ei tarvitse varautua pettymään, kyllä niitä pettymyksiä tulee ihan itsestäänkin ilman varautumista tai niiden odottamista. Positiivisella elämänasenteella pääsee huomattavasti pidemmälle. Tämä on toki asia jota työstän jatkuvasti, sillä olen vähän sellainen jalat maassa hengailija. Muutos ei tapahdu yhdessä yössä mutta tapahtuu kuitenkin, sillä avaimet ovat omissa käsissäni.

Elämässä on niin paljon ihania asioita, joista arjen ilot ovat oikeasti yksi mieletön osa-alue. Pienet seikat ovat suuria, kun asennoituu elämään nautiskellen. Aamukahvikin maistuu yhtäkkiä paremmalle kuin ennen, vaikka olisikin Juhlamokkaa. Ne iänikuiset banaanipannarit ovat tänäänkin parasta aamupalaa ja ulkona vilkuileva pakkasaurinko kruunaa kokonaisuuden. Kaikki nämä fiilikset olen tänäkin aamuna läpi käynyt, vaikka elämä ei ole kohdellut ehkä helpoimmalla tavalla viime kuukausina. Myös flunssa pukkasi sitten kuitenkin päälle ja täällä sitä ollaan villasukissa kotosalla, vaikka voisin olla Krabin lämmössä jos olisin oikein korttini pelannut. Turha kuitenkaan alkaa masistelemaan tai vellomaan jos, jos -moodissa. Elämämme on tässä nyt ja siitä pitää osata nautiskella.

IMG_5989

Tällaisia fiiliksiä täällä tänään. Jännä muuten, että vaikka olen aikaisemmin jotenkin aina inhonnut tammikuuta kylmyyden ja kaikenlaisen hiljaiselon vuoksi, siitä on tänä vuonna tullutkin ihan kiva kuukausi. Mulla on ollut joku uudenlainen moodi päällä ja ihan erilaiset energiat kuin vaikka vuosi sitten. Yksi parhaimmista ystävistäni totesikin viime viikonloppuna, että minusta huokuu joku ihmeellinen rauha. Vaikka elämässäni on viime aikoina kaikenlaista ollutkin, niin koen itsekin jotain suurta levollisuutta jonka hän vaan puki sanoiksi. Ystävät ovat kyllä elämän suola. <3

Toivottavasti teilläkin on siellä ruudun toisella puolella hyvä fiilis tammikuun kylmyydestä ja ehkä monen kehossa vellovasta influenssasta huolimatta? 

PS. Kuvissa taustalla sumeana esiintyvä purnukka on Bionan luomu agavesiirappi-suklaakastike. Aivan mielettömän hyvää banaanipannareihin, suosittelen! Kyseistä kastiketta saa Ruohonjuuresta myös toffeen maussa, joten se lähtee kyllä testiin ensi kerralla. Tämä vinkki siis teille, joita kyllästyttää se ainainen hujana pannareissa. :)

On my way

12 vastausta artikkeliin “Elämä on tässä ja nyt”

 1. Olen miettinyt juuri itsekin näitä samoja asioita. Nykyinen työ ei ole enää sitä mikä tuntuu oikealta, vaan tuntuu enemmän ns. ”pakkopullalta”.. Haluaisin nauttia enemmän arjesta ja siitä mitä teen :) nyt olisi mahdollisuus kenties muuttaa toiseen kaupunkiin ja aloittaa siellä uudet kuviot.

  Saako udella oletko vaihtanut työpaikkaasi tai teetkö jotain muuta nykyään kuin päivätöitä? Kiitos tästä ja kaikkea hyvää alkuvuoteesi! <3

  • Kuulostaa hyvältä ja suosittelenkin sinua ehdottomasti tarttumaan tuohon tilaisuuteen! :) Ota askel rohkeasti uuteen ja tuntemattomaan.

   Ei ole vaihtunut, samassa paikassa olen edelleen päivätyössä. :) Toki tässä jatkuvasti miettii mitä elämältään haluaa ja tavallaan mulla onkin aika varmat visot ja ajatukset sen suhteen. Valotan asioita lähitulevaisuudessa blogissa. Sitten, kun kaikki on ajankohtaista.

   Kaikkea hyvää sinunkin alkaneeseen vuoteesi! <3

 2. Nimenomaan juurikin näin. Tottakai niitä huonoja päiviäkin sattuu aina välillä kohdalle mutta arjen pienet asiat ja ilot :)

 3. Sama täällä, olen kai jonkun sisäisen rauhan saavuttanut tässä 25 vuoden iässä.
  Jotenkin osaa nauttia nykyisin erilailla elämästä, elää tässä hetkessä.
  Osaa nähdä positiivista niissäkin asioissa joihin suhtautui ennen niin negatiivisesti.. elämä tuntuu hurjan paljon mielekkäämmältä. :)

  • Jep! Mä olen noita fiiliksiä saavuttanut vasta viimeisen vuoden aikana enemmän kuin koskaan aikaisemmin. :) Todellakin maistuu elämä paremmalle näissä tunnelmissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta