Mihin ne terveysmehut jäi?

Tuorepuristeut mehut olivat kova juttu viime talvena, keväänä -ja kesänä. Blogit täyttyivät erilaisista mehuresepteistä ja naistenlehdissä hehkutettiin, kuinka kotitekoiset mehut ovat terveellinen lisä arkeen. Veikkaan vahvasti, että mehulinkojen kysyntä kasvoi tuolloin ihan huimasti ja tälläkin hetkellä aika monelta terveydestään kiinnostuneelta suomalaiselta sellainen kotoaan löytyy. Itsekin hurahdin vuosi sitten mehuihin ja niitä tulikin lingotettua viikottain useampaan otteeseen. Viimeisen puolen vuoden aikana olen kuitenki tehnyt mehuja ihan hävettävän vähän. Keittiössäni jököttää *BOSCH-merkin priima linko, jonka blogin kautta testattavaksi sain mutta itse mehuinto jotenkin vaan jäi… Päätinkin tänään, että tilanne muuttuu. Lähden nimittäin metsästämään tuota kadotettua innostusta takaisin!

Olen ostanut viime aikoina ihan nolottavan usein mehuja kaupasta. Toki mahdollisimman laadukkaita sellaisia ja maksanutkin tuollaisista luomumehuista, joihin ei ole lisätty sokeria niin aivan liikaa. Jos mietitään, että appelsiinit ovat taas edullisimmillaan niin miksipä sitä ei oikeasti vaan hurauttelisi noita juomia kotosalla? Tekosyyksi ei enää riitä se sotku, joka mehun lingottamisesta tulee sillä se on niin pientä, oikeasti. Jos mietitään miten paljon terveellisemmän mehun saat aikaan, kun teet sen kotona ja tiedät sataprosenttisesti mitä tuo juoma pitää sisällään. Ei piiruakaan lisättyä sokeria tai e-koodeja. Myös maun voit itse päättää, teetkö pelkkää appelsiinimehua vai miksailetko erikoisempia aineosia. Mehustaminen on kuitenkin niin yksinkertaisen iisiä puuhaa, että siinä ei kyllä tarvitse itseään hurjasti haastaa!

IMG_6045

Tänä aamuna raahauduinkin lähi Siwaan, ostin sieltä korin täyteen hedelmiä ja laitoin lingon hurisemaan. Kyseinen *BOSCH-mehulinko on huomattavasti entistä linkoani parempi, sillä se on järeämpi ja mukana tulee kannu, johon mehu suoraan valutetaan. Ensimmäisessä mehulingossani ei ollut mitään kannua ja se olikin sellaista lasien kanssa sooloilua, kun juomaa piti kaataa sinne tänne. Myös tehot ovat tässä ihan eri luokkaa ja samoin ääni. Linko pilkkoo hedelmät ja vihannekset pehmeän smoothisti. Täydellinen lingottaja, jonka saa kätevästi myös osiin ja täten säilytys onnistuu vaikka siellä kaapin nurkassa. Tosin, itse otin nyt lingon oikein esille jotta jatkossa yhä useammin mehuja vääntäisin… 😉

Tänään teki mieli sitruksisen piristävää juomaa pienellä inkivääritujauksella. Teinkin aika perinteisen varman ja hyvän mehun, joka on ainakin omaan mieleeni. Jostain syystä en pidä niinkään pehmeän makeista mehuista, vaan maku saa aina olla vähän sellainen jopa tujun puoleinen. Paljon kaikkea kirpsakkaa sitruksista niin avot! Sopii erinomaisesti näihin pakkaskeleihin.

2016-01-22

Tämä mehuresepti on helppo toteuttaa, eikä vaadi kovin montaa aineosaa. Mehua riittää kahdelle henkilölle lasilliset, joten jos on tarkoitus valmistaa suurempi määrä niin sitten vaan tuplailemaan määriä! Ja jos vierastaa kirpsakkuutta, niin kannattaa vähentää greipin ja sitruunan määrää.

Kirpeän pirtsakka terveysmehu

  • 3 porkkanaa
  • 1 sitruuna
  • 1 verigreippi
  • 2-3 appelsiinia
  • Siivu inkivääriä

Mehustetaan lingolla ja halutessaan lisätään joukkoon 1/3 jääkylmää vettä tai jäitä. Annetaan olla jääkaapissa hetki ennen nauttimista.

Vieläkö teillä on säilynyt mehuinto vai onko moni muu unohtanut touhun alkuhuuman jälkeen? 

IMG_6084

*BOSCH-mehulinko saatu testiin blogin kautta.

Kommentit (8)
  1. Pakko sanoa että toi tarra kuuluu ehdottomasti ottaa pois. 🙂
    Mehulinkoa en omista mutta blenderi sopii jos ei käytä porkkanaa tms kovaa.
    Just aamulla tein juoman mihin tuli viherjauhetta,mustikoita,inkivääriä,tilkka omenamehua ja vettä.Oli hyvää eikä viherjauhe maistunut yhtään läpi!

    1. Kyllä, odotinkin koska joku huomauttaa. 😉 Se on vähän kuin jättäisi viinilasiin tai aurinkolaseihin tarran. Jälki joka noista tarroista aina jää on maailman ärsyttävin ja sen putsaamiseen saattaa mennä kunnolla aikaa. Tässä siis syy miksi se edelleen tuossa jököttää ja voi olla, että jököttää vielä pitkään.

      Kuulostaa hyvältä, itsekin käytän aina viikolla spirulinaa tai chlorellaa aamusmoothiessa ja ei ne tosiaan läpi maistu jos osaa maustaa. 🙂

  2. Täällä mehuinto on kyllä säilynyt. Joka vkl aamu hurauttelen ihanat menut aamupalalle, voisiko aamu enää paremmin alkaa 🙂 Yksi lemppareistani on juuri tuo appelsiini-porkkana-inkivääri ja toinen kestosuosikki on vihreä omena-lehtikaali-sitruuna.

    1. Oi käy niin kateeksi, että kerkeät aamuisin mehuja tekemään. Omaan aikatauluuni ei toistaiseksi mahtuisi… Nuo kaksi yhdistelmää kuulostavat hyvältä ja ensimmäinen on aika vakkari minullakin. Ja lehtikaalia löytyy tälläkin hetkellä jääkaapista! Ihan paras osa mehuja ja smoothieta. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *