Kertaheitolla keittoihmiseksi

En ole ollut keittoihmisiä vuosiin. Keitot eivät ole riittävän täyttäviä, niillä ei jaksa pitkään ja niiden tekeminenkin on vaivalloista. Itselleni on myös jäänyt jonkunlainen kammo ajasta, jolloin söin lounaaksi oikeastaan pelkästään erilaisia valmiskeittoja. Suosikkini oli Saarioisten kanakeitto, joka nyt jo ajatuksen tasolla saa oksennuksen kurkkuun… Muutamaan vuoteen en ole eineksiin koskenut enkä tule koskemaan. Sori vaan Saarioinen ja Atria.

Olen tosiaan jo pitkään ollut laiska valmistamaan keittoja ja yleensä tekemäni ruoka onkin jotain ihan muuta. Sain kuitenkin eilen päähäni, että nyt tahdon lämmintä sosekeittoa kera näkkärin! Eipä siinä sitten auttanut, kuin kipasta kauppaan hakemaan ehkä maailman yksinkertaisimmat ainekset. Bataattia, inkivääriä, porkkanaa ja kookosmaitoa. Ja toki mausteet, joita kaapistani jo valmiiksi löytyikin. Keittojen tekeminenhän on oikeasti hyvin helppoa, mutta joku siinä on silti tökkinyt. Varsinkin sosekeitot ovat olleet ajatuksissani vähän tylsiä, eihän niissä ole edes mitään pureskeltavaa?

Onneksi pitkästä aikaa rohkeasti kokeilin, sillä löysin uudestaan keittojen herkullisen maailman! Eihän se valmiseines millekään maistu (muuta kuin suolalle) mutta jos itse keittonsa maustaa voi olla varma, että siitä tulee oikeasti herkullista. Ja niin tuli tästäkin keitosta. Nam, ilolla annan teille herkullisen inkiväärillä ja chilillä höystetyn keittoreseptini!

IMG_6802-001

Kookos-bataatti-porkkanakeitto (GL, M)

  • 1/2 bataatti
  • 5 suurehkoa porkkanaa
  • 3 cm pala inkivääriä
  • 1 prk kookosmaitoa (täysrasvainen)
  • 1 tl chiliä
  • 1,5 tl mustapippuria
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl vuorisuolaa
  • Koristeluun oreganoa ja auringonkukansiemeniä

Keitetään paloiteltu bataatti ja porkkanat suuressa kattilassa pehmeiksi. Keitinveteen kannattaa heittää hieman Herbamarea tai muuta maustetta, joka imeytyy samalla kasviksiin. Kun kasvikset ovat pehmeitä, laitetaan ne blenderiin ja blendataan soseeksi. Lisätään joukkoon raastettu inkivääriä ja kookosmaito. Blendataan lisää. Kaadetaan takaisin kattilaan ja lämmitellään miedolla lämmöllä. Itse lisäsin mausteet vasta lopuksi, jotta pystyin samalla maistelemaan ja hämmentämään.

Nautiskellaan näkkärin, raejuuston tai minkä tahansa itselleen mieluisan lisukkeen kera!

Keittolämmintä torstaita! ♥ 

IMG_6803

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta