Mistä lisää arjen suorituskykyä?

Nyky-yhteiskuntaa sanotaan tänä päivänä suoristuskeskeiseksi. Pitää suorittaa mahdollisimman paljon jokaisella elämän osa-alueella. Kova kunto on ihailtavaa. Kova työmoraali ja menestys siinä on ihailtavaa. Mitä puhtaammin syöt ja mitä paremmalta näytät, sitä enemmän sinua ihaillaan. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että ihmiset tekevät asioita sata lasissa mutta kehoitan silti oman kehon kuuntelemiseen. Meillä on vaan yksi kroppa, jota kannattaa oikeasti kohdella hyvin.

Itse pyrin arjessa olemaan mahdollisimman tehokas kuitenkaan ylisuorittamatta tai stressaamatta. Olen sen sortin ihminen, että jos en pidä ns. omia tehojani jatkuvasti yllä, saatan laiskistua. Tai olen niin mukavuudenhaluinen, toisaalta en tiedä onko se edes pahasta? Minulla on kuitenkin tiettyjä kikkoja, joilla pidän itseni tehokkaana esimerkiksi iltaisin riittävän aikaa. Kun pääsen töistä neljän jälkeen, alkaa minun toinen työni eli bloggaaminen. Kuten tiedätte, rakastan tämän tekemistä ja se ei ole minulle missään nimessä pakkopullaa. Jos kuitenkin otan vetämättömän moodin päälle (sohvamoodi), en saa aikaiseksi mitään ja blogi kärsii. Joudunkin päivittäin kasaamaan itseni ja keräämään puhtia. Mielestäni olen onnistunut siinä aika hyvin, sillä ylläpidän aktiivista postaustahtia ja tästä kaikesta huolimatta olen energinen ja hyvinvoiva.

IMG_5622

Ajattelinkin jakaa teille omat vinkkini siihen, miten lisätä suorituskykyä arkeen ja ylipäänsä kaikkeen tekemiseen. Kuinka saada itsestään mahdollisimman paljon irti, kuitenkaan väsymättä tai loppuun palamatta. Täältä pesee omat vinkkivitoseni!

Syön terveellisesti. Tämä on se kaiken lähtökohta, ruokavalio. Oma elimistöni ainakin reagoi erilaisiin ruokiin eri tavoin. Jos syön lounaalla raskaan pastan, iskee iltapäivästä ihan kauhea väsymys joka korjataan tietenkin kupilla kaffia. Tämä on se olotila jota pyrin välttämään! Syönkin lounaaksi raikasta ja terveellistä ruokaa, jonka jälkeen koen oloni enemmänkin energiseksi, kuin väsyneeksi. En syö myöskään suuria miehen annoksia, vaan less is more.

Iltapäivällä kotiin tullessani, kun pitää taas kerätä energiat kasaan, teen jotain itselleni mieluista välipalaa ja mahdollisest tulen tosiaan kaupan kautta kotiin. Vihersmoothie, banaanipannareita, tuorepuristettua mehua, monipuolinen salaatti tms. Päivästä ja fiiliksestä riippuen. Freesi ruoka nostaa itselläni paitsi mielialaa, myös kehon energiatasoja.

Liikun aamuisin. Itse saan parhaat tehot päivään silloin, kun suoritan päivän liikunnat aamulla. Aamutreeni on oikein sellainen energialataus, niin henkinen kuin fyysinenkin. Suosittelen kokeilemaan! Ja ps. en ollut ennen aamuliikkuja, joten kaikkeen oppii. ;)

♥ Teen kalenterimerkintöjä ja organisoin päiviäni. Organisointi auttaa omalla kohdallani huomattavasti siihen, kuinka tehokas olen. Työstänkin ajatuksiani jatkuvasti ja pyrin olemaan luova. Kirjoitan merkinnät ja ideat ylös kalenteriini. En yritä muistella asioita ulkomuistista, vaan elän kalenterillani. Kun jotain on mustaa valkoisella, se tulee helpommin tehtyä tänään eikä siirrä huomiselle.

IMG_6612-001

Nukun riittävästi. Itse olen tehokkaimmillani noin 8 tunnin yöunilla. Valitettavan usein nuo ovat kuitenkin 6-7 tunnin luokkaa, joten kehitettävää kyllä riittää… Toisinaan iltaisin vaan ajatukset juoksevat niin kovaa, että aikainen nukkumaan meno on sula mahdottomuus. Tiedän kuitenkin sen, että unen määrällä ja laadulla voin vaikuttaa seuraavan päivän tehokkuuteen ja yleiseen mielialaan.

Seuraan työlleni tärkeitä kanavia ja haen inspiraatiota. Bloggaamisen suhteen pidän tosiaan silmät auki, luen ja selailen naistenlehtiä, vierailen mahdollisimman usein eri portaaleissa ja selailen blogeja. Blogatessa on tärkeää pysyä aallonharjalla ja ikäänkuin olla selvillä, mitkä ovat sen hetken kuumat puheenaiheet. Toisaalta suurimman osan inspiraatiosta saan ihan oman elämäni kautta, eli pyrin pitämään oman elämäni mielenkiintoisena ja aktiivisena. Kuulostaapa hassulta mutta jos heittäydyn ns. tylsään moodiin, eihän minulla olisi mitään idearikasta kerrottavaa teille. :D

Vietän aikaa ystävien kanssa. Ystävyys on ainakin omassa elämässäni yksi kantava voimavara ja heille on vaan kaivettava aikaa! Saan tärkeistä ihmisistä niin paljon energiaa ja iloa. Pakko muuten sanoa, että yksi suurin inspiraatiohan ovat myös kollegat! Työ kuin työ, niin parhaitenhan sinua ymmärtää henkilö, joka on samassa veneessä. Parhaimmillaan kollegat inspiroivat ja yhdessä voidaan keksiä kaikkea mielenkiintoista uutta. Pahimmillaan suuri negatiivisuus kiteytyy työporukassa… Koettu on sekin.

Mehujuttuja, hedelmät

Vältän runsasta kahvin kittaamista. Itse en siis perusta sille, että päivät vedetään kofeiinin voimalla. Toki aamulla on lupa herättää itsensä kahvilla ja ehkä iltapäivälläkin napata kuppi mahdolliseen väsymykseen, mutta sellainen jatkuva juominen… Kannattaa siis välillä hakea tuota virkistynyttä olotilaa juuri ruokavaliolla, vedenjuonnilla ja vaikka vihreällä teellä.

Suosin vitamiineja. Varsinkin näin pimeään aikaan, kun dee varastomme ovat aika minimissä kannattaa vitamiineja oikeasti syödä myös purkista. Vaikka ruokavalio olisi monipuolinen, on ihan varmasti päiviä ettei se ole riittävän monipuolinen… Itselläni etenkin D, C, sinkki ja B ovat ne joiden syönnin suhteen olen täsmällisempi talvisin.

Lomailen ja järjestän viikonlopuille menoja. Tämä on ehdottomasti yksi suuri voimavara, vapaa-aika ja lomaileminen. Ei ole mitään järkeä jos elämä on yhtä arjen paahtamista. Elämässä täytyy olla erilaisia juttuja, joita odottaa. Toisaalta jokaisesta päivästä tulee kuitenkin pyrkiä tekemään seikkailu. Sellainen pelkille viikonlopuille ja lomille eläminen on asia, jonka puolesta en liputa.

Mistä te ammennatte voimia ja maximaalista suorituskykyä arkeenne? Löytyykö kohtia joihin yhdytte kanssani? :)

On my way

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta