Vinkkejä poskipunan valintaan -ja käyttöön

Rakastan poskipunaa. Poskipuna on mielestäni hyvin oleellinen osa meikkiä ja en aina oikein ymmärrä miksi niin moni suomalainen pelkää sen käyttöä? Itse olen siis enemmänkin more is more -tyyppi mitä tähän seikkaan tulee ja käytänkin punaa poskilla tavallista rohkeammin. Itseasiassa taannoin eräs meikkaaja sanoi minulle, että kasvoilleni sopii runsas poskipuna. Tästä olen kyllä samaa mieltä. Voi olla, että se on sidoksissa hiusteni väriin tai kasvojen piirteisiin? Toisaaltahan poskipuna levitetään liian usein väärään kohtaan ja tällä saadaan aikaan sen ”tonttuposki-efekti”, jolloin poskipuna tekee ikäänkuin hallaa kasvoille. Veikkaan, että monella on kauhukokemuksia juurikin tästä lopputuloksesta ja siksi poskipunan käyttöä hieman arastellaan.

Jos poskipunan paikka on hukassa, kannattaa aloittaa oikean kohdan etsiminen tunnustelemalla kasvojaan. Kun painelet poskiluutasi ja tunnustelet sen linjaa, löydät oikean kohdan. Poskipuna kannattaa siis levittää ovaalisti poskiluun päälle. Tämä levityskohta toimii usemmille kasvonpiirteille ja ikäänkuin luo kasvoihin kapeampaa efektiä. Jos poskipuna levitetään ns. pallomaisena poskiluun etuosaan, tämä saa kasvot näyttämään pyöreämmiltä. Kyseinen tapa sopii parhaiten jyrkille kasvojen piirteille, joita halutaan ehkä pehmentää poskipunan avulla. Itse pehmeäkasvoisena levitän poskipunan aina ensin poskiluun ”takaosaan”, eli lähelle hiusrajaa. Sieltä sitten lähden häivyttämään sitä myös poskiluun etummaiseen osaan. Tahdon nimittäin, että poskipuna on vahvimpana siellä sivuosassa ja tuossa edessä vaan häivytettynä.

Alla olevissa kuvissa minulla on siis muu meikki jo tehtynä, eli älkää sekoittako varjostuksia poskipunan paikkaan. Tuo tummin osuus on siis varjostus, joka tehty Anastacian Contouring- setillä (aiheesta tulossa postausta lähiaikoina).

IMG_6706IMG_6709

No mitä sitten tulee oikean poskipunasävyn valintaan, nämä ovat mielestäni makuasioita ja osittain sidoksissa hiusten -ja ihon väriin. Myös esimerkiksi huulimeikki vaikuttaa siihen millaista sävyä kannattaa suosia. Itse tummakutrisena ja hieman oliivi-ihoisena tykkäänkin eniten raikkaan persikkaisista sävyistä. Itselleni esimerkiksi roosat eivät sovi sitten ollenkaan, ainakaan omasta mielestäni. Toisaalta, jos huulilla käyttää hyvin kylmiä sävyjä, saattaa lämmin poskipuna ikäänkuin riidellä sen kanssa. Itse kuitenkin suosin lähestulkoon aina nudeja tai sitten vastaavasti jotain korallia, joten harvemmin olen tuollaisen ongelman äärellä… Kannattaa kuitenkin muistaa, että liian tumma poskipuna saattaa pahimmillaan olla todella tunkkainen ja vanhentaa. Eli näissä lämpöisissäkin sävyissä kannattaa valita raikas sävy, kuten juuri persikka.

Olen kokeillut valehtelematta kymmeniä poskipunia ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että paras tuote löytyy jälleen kerran MACilta. Pidän mattaisista poskipunista ja tarpeisiini kyseiseltä merkiltä löytyykin aivan huikea tuote! Kyseessä on MAC Sheertone Blush, sävy ”Peaches”. Yksinkertaisesti niin täydellinen sävy, josta en voisi kuvitellakaan luopuvani. Kyseisen punan minulle valitsi Stockan pisteellä ammattitaitoinen konsulentti, joka tiesi todellakin mikä väri sopii juuri minun kasvoilleni. Ja vaikka pidän valonhohtoisesta meikistä, ”glitterposkipunia” en osaa käyttää. Glitterit haetaan kasvoille ihan muualta.

IMG_6707IMG_6681

Myös siveltimellä on merkityksensä, eli hommaan kannattaa todellakin käyttää siihen tarkoitettua omaa sivellintä. Omani on blogin kautta saatu ja Ecotoolsin mallistosta, sopivan jämäkkä ja tuuhea. Ecotoolsia voin ylipäänsä suositella, sillä niissä on hinta-laatusuhde enemmän, kuin kohdillaan!

Onko teillä joku vakkari poskipuna, josta ette voisi kuuna päivänä luopua? Jos muutenkin heräsi jotain kysymyksiä, niin saa kysyä vaikken mikään maskeeraaja olekaan. ;)

PS. Joku kuitenkin kysyy, niin huulipuna on MAC, mattapuna ja sävy Yash.

On my way

4 vastausta artikkeliin “Vinkkejä poskipunan valintaan -ja käyttöön”

 1. Tosi monet sanoo että toi on lemppari puna, pitäiskö itekkin ostaa? Haluisin nimenomaan persikkaisen ja lisäksi myös jonkun hempeän vaaleanpunaisen..

  Kiva toi yash, oon ite myös tykästynyt :) ja siis tosi hyvä postaus, nää meikkipostaukset on ihania<3

  • Kyllä suosittelen. :))

   Yash on yksi mun lemppari, ehdottomasti! Kiva jos pidät meikkipostauksista, mukava tehdä jotain sellaista joka tulee tarpeeseen. :)

  • Heips!

   Meikkivoide on Blascon BB-voide sävy medium (ihan paras!!).

   Pohjustustuotteista mulla on käytössä vaan kasvovoide ja välillä primer. Muuten BB-voiteen päällä sitten Anastacian varjostuspuutereita, aurinkopuuteria, poskipunaa… Etc. Silmien alla Blascon orange highlight. Meikkipostausta on tulossa lähiaikoina. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta