Parasta ”kahvimaitoa”

Itselleni maidottomaan ruokavalioon siirtyminen tuotti alkuun hankaluuksia etenkin kahvimaidon suhteen. Olin vuosia juonut sumppini rasvattoman -tai kevytmaidon kanssa, eikä tuota yhdistelmää voinut omasta mielestäni voittaa mikään. Tai sanotaanko näin, että en tiennyt paremmasta. ;) Nimittäin loppupeleissä maidosta oli yllättävän helppo vierottautua myös tällä saraa.

Ensinnäkin mustaan kahviinhan tottuu. Jos kahvinsa nauttii täysin mustana, kannattaa panostaa kahvilaatuun. Ei siis ehkä sitä perinteistä Juhla Mokkaa, jos kaipaa juomanautinnoltaan erinomaista makua (tai mielipideasioitahan nämä ovat). Itse pidän etenkin italialaisista kahveista, kuten vaikka Segafredosta, sekä toisaalta myös luomukahveista (Mundo, Cafe Organico) tai Löfbergin tummimmasta kahvilaadusta. Kahvihan on sellaisenaankin hyvää, kun siihen tottuu ja opettelee maistamaan kahvin aidot aromit.

IMG_7052-002IMG_7037-001

Juon sumppini vaihdellen mustana ja sitten taas erään herkullisen juoman kera, joka hakkaa maidon mennen tullen! Tämä kyseinen juoma on aika uusi löytö ja on mielestäni ehdottomasti parasta kaikista maidottomista vaihtoehdoista. Kyseessä on siis Alpron uutuus, kookos-mantelijuoma. Olen oikeasti valehtelematta kokeillut jokaista maidotonta purnukkaa ja tämä on omaan makuuni ehdottomasti paras. Myös pelkkä kookosjuoma on ihan jees, mutta tästä löytyy vielä joku hieman parempi aromi. Makeuttamaton soijajuoma menee myös toisinaan paremman puutteessa…

Ylipäänsä hyvin moni asia syömisessä on pelkkää opettelua ja totuttelua. Jos kahvi mustana maistuu alkuun aivan karmealle, makunystyrät tottuvat siihen kyllä ajan kanssa. Sama tosiaan maidon suhteen. Jos nyt maistan (kuten toisinaan maistankin pakon edessä) kahvia maidon kera, totean aina kuinka tunkkainen sivumaku siinä onkaan. Maito ei sovi kahviin yhtään!! Näin ne mielipiteet voivat siis muuttua, kun opettelee nauttimaan uusista mauista. Itseasiassa kun elää ilman maitotuotteita, niiden satunnainen maistaminen tekee olosta limaisen ja tunkkaisen. Tämä fiilis on hankala selittää, mutta se on kaikkea muuta kuin miellyttävä.

IMG_7046-002

Tähän kahvimaitoasiaan on varmaan sata ja yksi vinkkiä -yhtä monta kuin makujakin. Toiset juovat kookosöljyn kera, toiset jonkun makeuttamattoman juoman, toiset taas tykkäävät mustasta kahvista. Tämä on kuitenkin oma vinkkini sinulle, joka et ole löytänyt vielä sumppiisi sopivaa kaveria, mutta kaipaat jotain ”sivumakua” aromien rinnalle. Kookos on mielestäni niin täydellinen tähän hommaan, että oksat pois! Voi toki olla, että olen ainokainen joka näin ajattelee? Itsehän rakastan kookosta vähän kaikessa, joten sieltä tämä mieltymykseni tähänkin juomaan kumpuaa…

Mitä te muut maidotonta ruokavaliota noudattavat kahvissanne suositte? Onko joku vaihtoehtoinen juoma ylitse muiden?

On my way

6 vastausta artikkeliin “Parasta ”kahvimaitoa””

    • Okei, saakohan muualta kuin tuolta tilaamalla? :) Mä rakastan kahvia ja varsinkin hyvää sellaista.

  1. Parhaat kahvin kanssa: Almond Breeze Barista ja Alpro Soya for Professionals. Näitä en vaihda!

  2. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla. Maistoin kerran kaurajuomalla, mutta en pystynyt juomaan loppuun saakka.

    • No nyt on todettu toimivaksi, sopii mielestäni erittäin hyvin vahvan espresso-shotin kaveriksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta