Täydelliset porkkanasämpylät (M, GL)

Eilen iski pitkästä aikaa sämpylähimo ja eipä siinä sitten auttanut, kun laittaa tuumasta toimeen! Säilytän aina kaapeissa erilaisia gluteenittomia jauhoja juurikin näitä tilanteita varten, kun leipurikärpänen puraisee. Parhaiksi gluteenittomiksi sämpyläjauhoiksi olen todennut tattari-, manteli- ja kookosjauhot, sekä psylliumin ja kaurahiutaleet tai kaurajauhot. Kun näistä muutamaakin yhdistää samaan taikinaan saa aikaiseksi oikein maukkaat sämpylät!

Tällä kertaa jääkaapista löytyi myös pussillinen porkkanoita, joten päätin hyödyntää niitäkin. Lopputuloksesta syntyi valehtelematta parhaat koskaan leipomani porkkanasämpylät! Maku oli niin lähellä ”tavallista” sämpylää, että eipä tuota gluteenittomuutta huomannut yhtään mistään. En tiedä oliko syypää kookosjuoma jota käytin veden sijaan nesteenä vai mikä? Jokatapauksessa, suosittelen lämpimästi reseptiä testaamaan! ♥

IMG_7536-001

Porkkanasämpylät (GL, M) noin 6-8 kpl.

 • 2 dl tattarijauhoja
 • 2,5 dl mantelijauhoja
 • 3 dl Provenan gluteenittomia kaurahiutaleita (Jumbo Oats)
 • 1 rkl psylliumia
 • 1 rkl hunajaa 
 • 1-1,5 dl dl kookosöljyä
 • 3 dl Alpron kookosjuomaa
 • 1/2-1 tl vuorisuolaa
 • 2 dl porkkanaraastetta (1 iso porkkana)
 • 1 tl leivinjauhetta

Sekoitetaan kuivat aineet kulhossa keskenään ja lisätään sulatettu kookosöljy, hunaja ja lopuksi raastetut porkkanat. Jos taikinaa jää tässä vaiheessa käsiin kiinni tai on vielä hieman tahmaista, lisätään tattarijauhoja. Tämän sanon siksi, että itse humpsautin lopuksi summan mutikassa lisää jauhoja, koska taikina jäi hieman vielä käsiin kiinni. Mieluummin enemmän jauhoja, kuin liian vähän. Taikinan tulee olla helposti muotoiltavaa.

Paistetaan uunin keskitasossa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Paistoaikaan kannattaa kiinnittää huomiota jos omaa yhtään tehokkaamman uunin, tai esimerkiksi kiertoilman. Oma uunini on tavallista pienempi, joten siksi paistoaika usein hitusen tavallista pidempi.

Jos joku kokeilee sämpylöitä niin kertokaahan sitten mitä mieltä olitte? Itse pidin näistä kovasti, joten tämä resepti jää kyllä jatkuvaan käyttöön. ;)

IMG_7540

On my way

3 vastausta artikkeliin “Täydelliset porkkanasämpylät (M, GL)”

 1. Tein noita tänään ja ihan älyttömän hyviä olivat! Psylliumia ei ollut ja korvasin kookosjuoman makeutetulla mantelimaidolla. Näistä tulikin ehkä pikkuisen tavallisia sämpylöitä makeampia, mutta ei haitannut yhtään, meni vähän niin kuin herkusta ;)

  • Kiva kuulla! Samaa mieltä siis. Mun mielestä ylipäänsä kannattaa aina soveltaa jos joku aineosa puuttuu. Harvoin se yksi osa muuttaa taikinaa suuntaan tai toiseen. :)

 2. Aika hyvä leipuri koen olevani, mutta gluteiinittomat leipomukset eivät aina tahdo onnistua kunnnolla. Pitää tässä joskus testata tätäkin reseptiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta