Lakupallot (GL, M)

Tämän päiväisen sokeripostauksen vastapainoksi jaan teille reseptin, joka saattaa osittain olla syypää siihen, että karkkia syön enää harvemmin. Olen nimittäin hurahtanut terveellisiin herkkuihin, kaikkeen raakasuklaasta raakakakkuihin. Aidot maut aidoista raaka-aineista ovat niitä, jotka omia makunystyröitä miellyttävät.

Itselläni on pienoinen tapa jämähtää joihinkin tiettyihin terveysherkkuihin ja tehdä niitä sitten kerta toisensa jälkeen hieman reseptiä muunnellen, kunnes vaihdan seuraavaan. Tämä välillä näkyy blogissakin mutta tovottavasti kestätte. Viime viikonlopulta jäi nimittäin takaraivoon kutkuttelemaan ne raakapallot ja olihan niitä taas toistamiseen pakko pyöräyttää, tosin hieman erilaisen variaation kera. Tällä kerralla lakupalloja, nam naaam!

IMG_7924

Kaapissani on jo pitkään lymyillyt Urtekramin luomu lakritsijauhe, josta olen muistaakseni joskus kirjoitellutkin? Tuo purkki on viime aikoina ollut kovassa käytössä vähän kaikessa leivonnassa ja tänään keksin iskeä sitä myös raakapalloihin. Pakko sanoa, että kyllä toimii!

Lakupallot (GL, M)

  • 2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (esim Oatly)
  • 1 rkl *luomu mantelijauhoja
  • Hyppysellinen lakritsijauhetta
  • 10 *luomu taatelia
  • 2 tl kahvia
  • Hyppysellinen *himalajan vuorisuolaa
  • 0,75 dl sulaa kookosöljyä
  • 1 tl raakakaakaota
  • Koristeluun kookoshiutaleita tai kaurahiutaleita

*Käytössä Luontaistukku.fi:n luomutuotteet.

Liotetaan taatelit vedessä pehmeiksi noin 20 minuutin ajan. Kaadetaan kaikki aineosat blenderiin ja blendataan tasaiseksi massaksi. Lakritsijauheen kanssa kannattaa muuten olla hyvin tarkkana ettei sitä lorauta liikaa! Maistelemalla löytää sopivan määrän. 🙂 Kun taikina on valmis, pyöritellään siitä palloja ja uitetaan ne kookos -tai kaurahiutaleissa. Sitten vaan jääkaappiin parinkymmenen minuutin ajaksi kylmenemään ja nautiskellaan kahvin kera!

Super herkku johon ei vaan kyllästy. 🙂

IMG_7912IMG_7935

Kommentit (2)
  1. Oioi näitä on kyllä pakko tehdä viikonloppuherkuksi! Paljon mieluummin nykyään täälläkin herkutellaan oikeasti järkevästi kuin se ”perinteinen” kasa irttareita ja kauhee sokerikrapula ja paha olo sen jälkeen.. Ohjeessa on ”1 tl raakakaakaota” tarkoitatko raakakaakaojauhetta?

    Mukavaa viikonloppua!
    -E

    1. Kannattaa kokeilla! Niin no sepä. Toki välillä se kasa irttareitakin toimii mutta nykyään myös nämä ”paremmat” herkut ovat koukuttaneet. Aidot maut, joiden jälkeen ei tule paha olo.

      Ja kyllä tarkoitan, raakakaakaojauhetta siis. 🙂 Sinnekin mukavaa viikonloppua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *