Mitä ”myrkympi” sen herkumpi

Olen todella kova vihersmoothiefani. Ja vaikka vihersmoothien ei tarvitse olla sellainen, että juot sen nenästä kiinni pitäen niin jollain kierolla tavalla tykkään todella paljon näistä ”myrkkyjuomista”. Spirulinaa, chlorellaa, banaani, selleriä, mintunlehtiä, lehtikaalia, tuoretta ananasta, verigreippiä, appelsiinia, inkivääriä, sitruunaa, macaa, herneprodea, pinaattia, tyrnirouhetta, vettä tai kookosjuomaa… Tällaisella kokoonpanolla saa super terveellisen smoothien mutta maku ei välttämättä ole se kaikista herkuin varsinkaan niille, jotka vihersmoothieisiin eivät ole tottuneet. Muistan kuinka joskus itsekin lähestulkoon oksensin ensimmäisiä juomia tehdessäni mutta nykyään olen jo niin karaistunut. Inkiväärin polttavuus ei tunnu enää missään, spirulina ei tee olosta huteraa tai lehtikaali kuvota. Jännä juttu miten makuihin tottuukin. Tätä sääntöä voisin noudattaa kyllä enemmänkin ruokien suhteen…

IMG_8078

Vihersmoothien kanssa sääntö ”puoli kiloa päivässä” tulee helpommin täyteen kuin, että söisit vihreät pelkästään salaatin tai muiden kasvisten muodossa. Aloitankin päiväni aina smoothiella ja monesti se on nimenomaan vihreä sellainen. Jos en aamulla niin usein iltapäivästä töistä lähtiessäni nappaan sellaisen valmiina Jungle Juice- barista. Heidän valikoimissaan on mielestäni super hyviä vihreitä ja mikä parasta, juomat ovat sokerittomia ja valikoimissa on useita maidottomia vaihtoehtoja! Vaikka hintaviahan nuo ovat, mietin asiaa aina siltä kantilta, että terveyttä ei voi mitata rahassa. Hyvät ja laadukkaat raaka-aineet maksavat, sitten karsitaan vaikka sieltä vaatteista tai muusta turhemmasta.

Muistutan kuitenkin, että vihersmoothienhan ei tosiaan tarvitse maistua karvaalle. Kun kokoaa smoothieen jotain vihreää, pehmeämpiä hedelmiä ja ehkä hunajaa makeutta tuomaan niin näillä valinnoilla tekee jo paljon. Kannattakina aloittaa varovasti ja etenkin superfoodien kanssa pienistä määristä pikkuhiljaa lisäillen. Myöskään kaikkia superfoodeja ei ole pakko ympätä yhteen juomaan jos sille tuntuu. Itse olen vähän ahne ja tahdon tunkea ne kaikki aina samaan drinksuun, joka sitten usein maistuukin vähän noidan myrkkyjuomalle. Usein tuleekin mieleen ne Muumien noidan keitokset, kuplia myöten. :D

IMG_8080

Vaikka monia vihersmoothiereseptejä olen blogissani jakanut, tulisi tässä resepti hieman pehmeämpään viherjuomaan. Tämä on siis sellainen hyvänmakuinen ”ei karvas” juoma. Rohkeasti siis vaan kokeilemaan!

Pehmeä aloittelijan vihersmoothie (M, GL)

 • 1 banaani
 • 1 appelsiini
 • Kourallinen mintunlehtiä
 • Kourallinen sitruunamelissaa
 • 2 vartta selleriä
 • 1 omena
 • 1 rkl spirulinaa
 • 1 sitruunan mehu
 • Siivu inkivääriä (aloita pienehköllä palalla!)
 • 1/2 tuore ananas
 • 1 rkl herneproteiinia
 • 1-2 rkl hunajaa 
 • 2-3 dl nestettä (vesi, mantelijuoma, kookosjuoma tms.)

Kaikki aineosat blenderiin ja hurautetaan tasaiseksi juomaksi. Halutessaan joukkoon voi heittää muutaman palan jäitä tai lisää nestettä jotta juoma on sopivan paksuinen. Itse pidän hieman tuhdimmasta smoothiesta, jonka voi pureskella kevyesti suussa. Tämä tuntuu jollain tapaa ravitsevammalta ja siksipä näin. Vihreistä jää usein muutenkin smoothieen ns. tuntumia, joten niitä ei kannata säikähtää.

Tykkäättekö te vihersmoothieista? Uppoaako ennemminkin pehmeä sellainen vai kunnon stydi myrkkyjuoma? 

On my way

4 vastausta artikkeliin “Mitä ”myrkympi” sen herkumpi”

 1. Mun ehdoton lemppari on vihersmoothie, johon tulee päärynää,avokadoa,pinaattia,loraus sitruunamehua ja vettä. Tulee tosi pehmeän makuista, eikä maistu ”vihreälle”. Joskus olen koittanut kurkku-selleri-salaatti ym. yhdistelmiä, mutta aika nopeesti tullu takas ylös .. :D

  • Toihan kuulostaa hyvältä. Pitääkin joskus kokeilla päärynää smoothieen, en ole varmaan koskaan testannut?!

 2. aikamoinen hedelmien määrä reseptissasi, eihän ne edes shakkeriin mahdu kaikki kerrallaan :D mutta herkulliselta toki kuulostaa :)

  • Eihän siinä loppupeleissä ole kuin omena, banaani, appelsiini ja 1/2 ananas? Helpostihan nuo siivuttaa ja iskee kannuun. Minulla on tosin tuo Rawmix-blenderi joka on tavallista suurempi kannultaankin. Mutta kyllä pienemmälläkin pärjää! Määrää vaan sitten vähäisemmäksi. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta